Dodaj do ulubionych

Telewizja przez Internet

IP: 216.228.143.* 16.07.12, 16:39
Uwaga na usługę:
www.telewizjanapc.pl/?l&utm_source=Adkontekst&utm_medium=cpc&utm_content=Reklama1_imag3&utm_campaign=telewizjanapc&utm_term=forum.gazeta.pl
która jest reklamowana na stronach GW.
Sa to oszuści którzy proponują za niemałe pieniądze program do ściągnięcia za pomocą którego można oglądać przez internet TV a którego nie da się ściągnąc bo nie przysyłają kodu aktywacyjnego.
Poza tym zeby nikogo nie zmyliła cena 0,50 gr za ściągnięcie programu gdyż tak naprawdę kosztuje to ponad 30 zł.
Ja niestety będąc gamoniem nie przeczytałem wszystkiego co jest napisane szcególnie drobnym drukiem i kilkadziesiąt złotych psu w dupę poszło.
Dlatego ostrzegam innych aby nie dali się zwieść pięknej reklamie bo to są złodzieje i oszuści.
Obserwuj wątek
    • Gość: andi Re: Telewizja przez Internet IP: *.syrion.pl 10.03.13, 16:53
      §3

Zasady korzystania z serwisu:
      1. Serwis polega na udostępnianiu jednorazowego kodu dostępu, który umożliwia pobranie programu.
      2. Celem zakupu kodu dostępu umożliwiającego pobranie programu należy wysłać dwie wiadomości sms o treści ADP pod numer 92583 albo należy skorzystać z promocji wysyłając jedną wiadomość o treści GOLD TV pod numer 7043
      3. Koszt wysłania jednej wiadomości SMS pod numer 92583 to 25 zł netto (30,75 zł z VAT). Koszt wysłania wiadomości jest niezależny od planu taryfowego abonenta. Całkowita cena usługi to 50 zł netto (61,50 zł z VAT). Obydwa SMS-y należy wysłać z tego samego numeru telefonu. Koszt programu w promocji to 0,50 zł (0,62 zł z VAT). Aby skorzystać z promocji należy wysłać jedną wiadomość o treści GOLD TV pod numer 7043 koszt 0,50 zł (0,62 zł z VAT)
      4. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za nieznajomość ceny usługi przez Użytkownika, w szczególności nie zwraca Użytkownikowi kosztu wysłania jednej wiadomości.
      • Gość: METEOR Re: Telewizja przez Internet IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.13, 09:39
        Zawsze uważam i przestrzegam innych przed różnymi oszustwami w Internecie. Ale trudno cały czas funkcjonować w atmosferze teorii spiskowej. Więc dzisiaj dałem się nabrać i ostatecznie wysłałem 2 smsy o tresści "ADP" na numer 92583 za opłatą zł 61,50 z VAT, za co miałem zgodnie z reklamą zamieszczona na INTERII otrzymać kod dostępu do programu gwarantującego możliwośc odbierania kilkuset kanałów TV bez jakichkolwiek opłat. Chociaż
        promocyjna opłata za dostęp do tych programów miała wynosić 0,62 zł z VAT. Otrzymałem ten kod i dokonałem czynności instalacyjnych tego programu, ale mimo usilnych prób nie udało mi się go uruchomić, żeby zobaczyc jakikolwiek film. W końcu zrozumiałem, że dałem się oszukać. Chciałem usunąć program z komputera, ale okazało się, że nie zainstalował się. I dobrze. 61,50 zeta za nauczkę, żeby olewać wszystkie oferty telefoniczne, sms-em, mailem czy zamieszczone w reklamie. Tym razem ta oszukańcza firma z Cypru oszukała mnie - kolejnego naiwnego, ale przynajmniej wiem że nie stracę w przyszłości tysięcy złotych w podobny sposób. Nie wiem po co mi byla telewizja w internecie, skoro mam w domu nowoczesną telewizję cyfrową. Przestrzegam wszystkich przed takimi oszustwami - warto wcześniej sprawdzić na Googlach, czy przypadkiem kogoś już nie chcieli uszczęśliwić super atrakcyjną ofertą jakiejś usługi czy produktu. Pozdrawiam wszystkich piszących i czytających na tym forum.
        • Gość: endriu Re: Telewizja przez Internet IP: *.compower.pl 04.04.13, 21:22
          To samo zrobiłem co kolega mając telewizję w pakiecie super z UPC .
          Ta lekcja przyda mi się do dokładnego szukania regulaminów takich podobnych firm oszukańczych.
          • Gość: Wojtus Re: Telewizja przez Internet IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 20:38
            Chciałem sprawdzić ile kosztuje sms 92583 i dotarłem tutaj Szczerze przyznam że i ja nie czytałem tego o cenie 61,itd Dziękuje za takie ostrzeżenia Jestem do przodu o parę groszy.W.
    • Gość: babel no wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 08:40
      baze sami oszusci z tymi smsami i firmami ktore proponuja darmowa telewizje w internecie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka