Dodaj do ulubionych

Problem z pocztą

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.16, 18:28
Witam
Moj problem wyglada mianowicie tak:
wyslalem 22.01.16 paczke za pobraniem na koszt odbiorcy,2 dni pozniej zostalem poinformowany sms'em o jej doreczeniu. Do 4.02.16 czekalem na pieniadze i w koncu poszedlem na poczte. Tam sie okazalo ze kwota pobrania to 1zl(choc na moim potwierdzeniu nadania to 65zl+koszt przesylki naliczany przez poczte-okolo 25zl) i zlozylem reklamacje pisemna. Powiedziano mi ze rozpatrzenie trwa 30dni roboczych co jest nieprawda bo 30dni od jej zlozenia. Czekalem do 17.03.16 na odpowiedz lecz poczta mnie olala. Dzis po telefonie do kierowniczki poczty dowiedzialem sie ze jednostki pocztowe ktore rozpatruja ta reklamacje(Katowice i Bydgoszcz) robia to dalej i do 04.03.16 mialy czas na danie odpowiedzi lecz tego nie zrobily i nie wiadomo kiedy to zrobia. Zadzwonilem do UKE o informacje w tej sprawie i kazano mi zlozyc do nich pismo.
Teraz mam pytanie, ile u nich trwa rozpatrzenie reklamacji?
Z tego co wiem poczta po 30 dniach jesli nie udzieli odpowiedzi to z automatu reklamacja jest uznana i ma kolejne 30 dni na wyplacenie jej. Skoro tak to kiedy oddadza pieniadze jesli mi nie dali zadnej odpowiedzi i nie kwapia sie o zrobienie tego.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka