adhamah 24.05.04, 21:01 Od wczoraj mam chomika jak już niektórzy z Was pewnie wiedzą, ale jak go nazwać? Czekamy na propozycje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adhamah Re: Imię dla chomika 24.05.04, 21:02 Zawsze muszę coś zepsuć O to stworzenie mi chodzi. Odpowiedz Link
snow.white Re: Imię dla chomika 24.05.04, 21:17 a to chlopczyk,czy dziewczynka???bo to kwestia rozstrzygajaca fajny jest, tez mam gryzonia w domu ) bedzie Cie budzil w nocy,hihi,zobaczysz... jak dla mnie,to on wyglada na Borysa. Ewentualnie Bruno-w kazdym razie,cos takiego "powaznego",nie zaden Ciapcius ani tego typu O,albo Edward i bedziecie na niego wolac zdrobniale Edek? jak wolicie imie "zwierzece",to musze sie zastanowic-ale obstawiam Borysa Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:35 snow.white napisała: > a to chlopczyk,czy dziewczynka???bo to kwestia rozstrzygajaca > fajny jest, tez mam gryzonia w domu ) bedzie Cie budzil w > nocy,hihi,zobaczysz... > > jak dla mnie,to on wyglada na Borysa. Ewentualnie Bruno-w kazdym razie,cos > takiego "powaznego",nie zaden Ciapcius ani tego typu > O,albo Edward i bedziecie na niego wolac zdrobniale Edek? > > jak wolicie imie "zwierzece",to musze sie zastanowic-ale obstawiam Borysa > > > > To facet! Myślałem o jakimś imieniu z pogranicza biochemii i biologii molekularnej, ale nie mam fajnych pomysłów więc może przyjmie się, któreś z proponowanych przez Ciebie imion ludzkich. Dzięki! Odpowiedz Link
snow.white Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:42 eee,wiesz,imie nie moze byc z braku pomyslu na lepsze spojrz mu w oczy i tam je wyczytasz )) jak chcesz cos "biologicznego",to moze "Splątek",to takie cos nitkowate,z czego zbudowane sa mchy. ale te "molekularne pomysly",to ktos inny musi. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:46 Mój chomik-facet - identyczny jak Twój miał na imię Feliks- co znaczy szczęsliwy. Niestety od dobrych 15 lat czarna kryje go piżama. Biedak na raka zszedł po 3 latach swego ziemskiego bytu.... Chomiki są fajne. Kup mu karuzelę.... Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:53 gacus2 napisał: > Mój chomik-facet - identyczny jak Twój miał na imię Feliks- co znaczy > szczęsliwy. Niestety od dobrych 15 lat czarna kryje go piżama. Biedak na raka > zszedł po 3 latach swego ziemskiego bytu.... > > Chomiki są fajne. Kup mu karuzelę.... Już ma karuzelę, domek, miseczkę, poidełko itd. to mu jednak szczęścia nie daje, bo smutny chodzi, pewnie tęskni za rodziną... Odpowiedz Link
snow.white Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 22:01 Musi sie przyzwyczaic do nowego otoczenia,za pare dni bedzie buszowal w nocy tak,ze zobaczysz ) Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 22:03 snow.white napisała: > Musi sie przyzwyczaic do nowego otoczenia,za pare dni bedzie buszowal w nocy > tak,ze zobaczysz ) > Mogę sobie wyobraźić, bo miałem juz kilka chomików Mam tylko nadzieję, że ten nie zorientuje się, że pręty od klatki można gryźć, jak zwykł robić to jeden z jego poprzedników. Odpowiedz Link
snow.white Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 22:08 haha,to wszystkie gryzonie tak robia moj obgryzl te farbe z precikow a ten teraz wywala z klatki jedzenie-zlosliwie,to widac bierze w zeby i celuje tak dlugo,az trafi miedzy prety klatki.Albo "podrzuca" tym karmidelkiem na ziarenka i budzi wszystkich w domu Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 25.05.04, 09:56 adhamah napisał: > gacus2 napisał: > > Już ma karuzelę, domek, miseczkę, poidełko itd. to mu jednak szczęścia nie > daje, bo smutny chodzi, pewnie tęskni za rodziną... > Może kup mu chomiczycę? ;-P Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 25.05.04, 23:20 gacus2 napisał: > adhamah napisał: > > > gacus2 napisał: > > > > Już ma karuzelę, domek, miseczkę, poidełko itd. to mu jednak szczęścia nie > > > daje, bo smutny chodzi, pewnie tęskni za rodziną... > > > Może kup mu chomiczycę? ;-P > > On ma trzy tygodnie, nie wiedziałby co z nią zrobić. Przeszkadzałaby mu tylko i zabierała miejsce Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 26.05.04, 11:21 adhamah napisał: > On ma trzy tygodnie, nie wiedziałby co z nią zrobić. Przeszkadzałaby mu tylko i > > zabierała miejsce > To kup mu chomika- będzie miał sie z kim bawić.... Odpowiedz Link
very_famous Re: Imię dla chomika (faceta) 27.05.04, 17:49 > To kup mu chomika- będzie miał sie z kim bawić.... > Taa i niech mu założy srebrną obrączkę na łapce )))))))) Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 27.05.04, 18:23 Verka, to miała być męska twarda przyjaźń a nie jakieś sexy Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 27.05.04, 21:44 gacus2 napisał: > adhamah napisał: > > > On ma trzy tygodnie, nie wiedziałby co z nią zrobić. Przeszkadzałaby mu ty > lko > i > > > > zabierała miejsce > > > > To kup mu chomika- będzie miał sie z kim bawić.... > > Już raz tak było. Miałem dwóch panów chomików, żyły razem w jednej klatce od małego, aż któregoś pięknego dnia usłyszałem kwik i zobaczyłem krew. Od tej pory była wojna, chomiki musiały zyć oddzielnie, a ja miałem dwa razy tyle pracy ze sprzątaniem klatki Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 27.05.04, 21:49 Hmmm może poszło o babę? Jak ot zwykle bywa... Verka- no wiem przecież ))))))))))))))))] Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 27.05.04, 21:52 gacus2 napisał: > Hmmm może poszło o babę? Jak ot zwykle bywa... > > Verka- no wiem przecież ))))))))))))))))] Może o babę, ale musieliby ją pamiętać jeszcze ze sklepu zoologicznego. Potem już żadnej nie widzieli Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 17:41 adhamah napisał: > gacus2 napisał: > > > Hmmm może poszło o babę? Jak ot zwykle bywa... > > > Może o babę, ale musieliby ją pamiętać jeszcze ze sklepu zoologicznego. Potem > już żadnej nie widzieli > Szczenięca miłość? Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 18:14 gacus2 napisał: > > Szczenięca miłość? > > Być może. Taki odpowiednik naszej przedszkolnej Może jakoś wytrzyma ze mną bez chomiczego towarzysza? Zresztą za kilka tygodni przez całe wakacje będzie mógł bawić się z moim psem Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 19:52 adhamah napisał: > Może jakoś wytrzyma ze mną bez chomiczego towarzysza? Zresztą za kilka tygodni > przez całe wakacje będzie mógł bawić się z moim psem > A jesli pies potraktuje go jak mysz? Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 19:56 gacus2 napisał: > > A jesli pies potraktuje go jak mysz? > Jak znam mojego pas (a znamy się już prawie 5 lat) to będzie ona tylko lizać Porfiryna i go obserwować. Łagodny ma psina charakter, po mnie )) Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 22:22 Moja suka ma juz 13 lat. Ma charakter nie po mnie Jest spokojna a ja postrzelony... Odpowiedz Link
adhamah Re: Imię dla chomika (faceta) 29.05.04, 00:37 gacus2 napisał: > Moja suka ma juz 13 lat. Ma charakter nie po mnie Jest spokojna a ja > postrzelony... Moja nie przypomina mnie pod kazdym względem na szczęście. Ja przecież nie boję się wszystkich ludzi, nie kocham słodyczy (wolę mięsko) itd. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Imię dla chomika (faceta) 28.05.04, 09:03 Może trzeba było im zaaplikować hydroxyzynę? Odpowiedz Link
bubab Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:47 witam, ja mialam 5 chomikow - jednego po drugim i wszystkie nazywaly sie Lila (nr 1, 2 itd) - jakos nie wysililam wyobrazni w tej kwestii. ale jak cos molekularnego to moze np Mol - mozna to zdrobnic na Molik pzdr, aska Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:42 adhamah napisał: > > To facet! > Myślałem o jakimś imieniu z pogranicza biochemii i biologii molekularnej, Może Plazmidek albo Genomek? Porfiryn też brzmi dobrze Odpowiedz Link
snow.white Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:46 kiedys dawno,w podstawowce,uczylam sie do klasowki z biologii i zeby latwiej bylo zapamietac mi jakies terminy,mowilam tak do mojego psa) i przed ktoras klasowka byl "Kutikulą" )) Odpowiedz Link
e_wok Re: Imię dla chomika (faceta) 24.05.04, 21:44 Moj jest bialy, wiec nie bylo problemu, wiadomo, ze Stuart. Z kolei poprzedni mial zwyczaj chowac sie, w sytuacjach zagrozenia, do kibla, wiec zostal Albertem ("Albert, Albert, do kibla!" - Seksmisja). Obserwuj go, moze jego zachowanie Ci sie z czyms skojarzy. Odpowiedz Link
adhamah Re: albo...:) 24.05.04, 21:56 snow.white napisała: > Rasputin > Fajne ale póki co podoba mi się Porfiryn. Cóż, zobaczymy. Odpowiedz Link
olga55 Re: albo...:) 24.05.04, 23:28 Jądruś! Bo chyba je ma??No i te jak im tam, molekuły też poniekąd... Odpowiedz Link
wgfc Re: Imię dla chomika 25.05.04, 00:38 Adhamah napisał: > Od wczoraj mam chomika Niestety nie mam doświadczenia w nadawaniu imion chomikom Ładne stworzenie, dobrze mu z oczu patrzy > Czekamy na propozycje Hmm... Odpowiedz Link
mawyr Re: Imię dla chomika 25.05.04, 10:34 Jak bedzie energiczny to możesz nazwać Kwant Odpowiedz Link
to.ya Re: Imię dla chomika 25.05.04, 12:41 Eustachy? Bonifacy? gdyby była to kobita to Gryzelda lub Fela... Odpowiedz Link
adhamah Mam :-))) 26.05.04, 22:55 Od dzisiejszego południa jest Porfirynem Dziękuję bardzo za pomysł! Odpowiedz Link
carrissimus1 Re: Mam :-))) 26.05.04, 22:58 adhamah - czyżby przerost formy nad treścią ? Odpowiedz Link
adhamah Re: Mam :-))) 26.05.04, 23:03 carrissimus1 napisał: > adhamah - czyżby przerost formy nad treścią ? Chodzi Ci o mnie czy o Porfiryna? Odpowiedz Link
adhamah Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 11:52 Niby go uratowałem, ale i tak krótko było dane mu żyć. Porfiryn wczoraj odszedł. Nie znana jest przyczyna zgonu, niedzielny wieczór nie zapowiadał takiej tragedii. Odpowiedz Link
sloggi Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 12:18 No niestety to prawda. Dzis okazalo się, ze Porfiryn tak jakby jest sztywny, nawet nie zauważyliśmy jego skonu. W sumie to i tak nie umielibyśmy mu pomóc (bo kto się zna na reanimacji chomika), ale zawsze szkoda żyjątka Odpowiedz Link
gacus2 Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 13:40 Szkoda- może chociaz miał ciekawy żywot..... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 16:21 Przykre A porfiryny to takie pozyteczne związki. Widać nie dla chomików... Odpowiedz Link
aankaa Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 19:21 smutne przy następcy uważaj na zielsko, którym karmisz Odpowiedz Link
adhamah Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 22:51 aankaa napisała: > smutne > przy następcy uważaj na zielsko, którym karmisz > Póki co o następcy nie myślę Miałem już wiele zwierząt, najwięcej wśród nich było chomików i żaden z moich towarzyszy nie żył jedynie dwóch miesięcy. Coś takiego odbiera chęci do podobnych działań. Mam nadzieję, że niczym go nie zatrułem. Odpowiedz Link
adhamah Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 22:47 wedrowiec2 napisała: > Przykre A porfiryny to takie pozyteczne związki. Widać nie dla chomików... Jeśli kiedyś będę miał chmika będzie to Porfiryn II Odpowiedz Link
adhamah Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 22:34 gacus2 napisał: > Szkoda- może chociaz miał ciekawy żywot..... > Starałem się jak mogłem urozmaicić mu codzienność. Dużo czasu spędzał w kołowrotku, wydaje mi się, że to ciekawe Odpowiedz Link
wanna421 Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 22:54 Ojej,a mnie się kiedyś udało odratować chomika.Ze względu na charakterystyczne umaszczenie jeden z naszych siedmiu 3tygodniowych labradorków jest nazywany Chomikiem.Jest b.fajny. Odpowiedz Link
kamea5 Re: Porfiryn odszedł :((( 20.07.04, 23:07 ...przykro mi bardzo(...mój tez kiedyś sobie odszedł...chomiki sa wrazliwe na jedzonko.. Odpowiedz Link