czarek_sz 14.03.13, 16:31 wpolityce.pl/wydarzenia/49165-rozpaczliwy-apel-prokuratora-seremeta-do-rosjan-oddajcie-nam-wrak-i-skrzynki-wypozyczymy-wam-na-kazde-zadanie Tak na arenie międzynarodowej traktuje się politycznych dupowłazów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 16:55 Twierdzisz że to co w artykule to kłamstwo ? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 17:58 nic nie twierdze. Nie czytam czegos takiego.... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 18:53 I dlatego Twoje postrzeganie rzeczywistości jest mocno wykoślawione. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 19:03 czarek_sz napisał(a): > I dlatego Twoje postrzeganie rzeczywistości jest mocno wykoślawione. Twoje jest wzorcowo proste? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 20:50 no powiedzieli że się pochylą jak będą chcieli tylko rozważyć pasi - w kilku zdaniach i po linii wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,13561494,Seremet_nic_nie_uzyskal___Stanowisko_Rosji_w_sprawie.html Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 20:50 Absolutnie sie ruskim nie dziwie ze nie chca oddac wraku czy inaczej nie zamykaja sledztwa, ciekawe , co by pisdzielce "wynalezli"na tym wraku aby udowodnic ze to byl zamach? Skoro byla sztuczna mgla, hel , i magnesy , teraz wybuchy, ( ruskie podlozyly podczas lotu?) Sam na miejscu ruskich za chlere bym nie zamknal sledztwa do puki sie nie uspokoi sytuacja z zamachem. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 20:57 Ciekawe jaką Polskę będziemy mieli za 200 lat ... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Przeczołgany Seremet 14.03.13, 21:04 Myślisz że za dwieście lat będzie istniało państwo Polska ? Odpowiedz Link
matti.x Religia świętego Wraka 15.03.13, 09:32 dunajec1 napisał: > Absolutnie sie ruskim nie dziwie ze nie chca oddac wraku czy inaczej nie zamykaja sledztwa, > ciekawe , co by pisdzielce "wynalezli"na tym wraku aby udowodnic ze to byl zamach? Nie o to Ruskim chodzi, bo to co wyżej, to nie ich problem. Rzecz raczej w tym, że bardziej im się opłaca trzymać ten wrak i napędzać polski smoleński fanatyzm, niż oddać wrak i liczyć na to, że skutki jego rozbierania na nity i niteczki będą równie dobre, jak drażnienie się jego przetrzymywaniem. Nie będą. Chyba, żeby ... do tego wraku podrzucić wcześniej nieco mikrośladów zawierających stosowne różności o odpowiednich masach oraz składzie chemicznym... Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 10:47 Ja akurat jestem innego zdania - ruscy leją na nas i na ten wrak,czarne skrzynki za przeproszeniem - ciepłym moczem, taka jest prawda. Na początku gesty - poklepywanie po plecach , później słowa , teraz już nawet się nie kryją że cały temat wisi im kalafiorem na agrafce. Pytanie : Czy nasi włodarze mogli taki przebieg spraw przewidzieć wcześniej ? ... A może dopiero za 200 lat resztki tutki których jeszcze autochtony na złom nie wynieśli z kraju rad do naszego obecnego kraju narad powrócą Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 10:59 I co wtedy zrobimy z resztkami samolotu? A co zrobilibyśmy teraz? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 11:25 Jedni się pukają w głowę drudzy uśmiechają pod wąsem, trzeci kwaczą przecież to nic nie da, a jeszcze inni są z bratem alpinisty który chce pochować z należytą czcią ciała tych którzy szczyt zdobyli i nie dane im było dotrzeć do bazy...domu Tak po ludzku, tak po prostu może trzeba zrozumieć polską rację stanu, zamykając ten bolesny rozdział ... Ja nie mówię kiedy plują mi w twarz że deszczyk pada Nie jestm dyplomatą jak pan sikorski , pan tusk, pan komorowski Dlaczego teraz nie powstaje porozumienie w w/w kwestii ponad podziałami jeżeli wszyscy dążą do jednego celu... A może nie szukajmy winy po stronie naszych braci moskali , a popatrzmy najpierw na siebie w lustrze.. Zaraz napiszesz , nietrafne porównanie ... może Ale widzisz,tu też nie chodzi o te parę ton resztek samolotu pod wiatą sibi Tu chodzi raczej o pewną życiową formułę i rzecz nadrzędną w rozmowach - Polska nie jest petentem, My mamy prawo do tego naszego krwią znaczonego skrawka ziemi w Smoleńsku od wielu pokoleń - tym się różnimy zapewne. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13558966,Zdrojewski__Obchody_rocznicy_katastrofy_smolenskiej.html Kary nie będzie dla przeciętnych drani, A lud ofiary złoży nadaremnie. Morderców będą grzebać z honorami Na bruku ulic nędza się wylęgnie. Pomimo wszystko świat trwać będzie nadal W Słońce i Kłamstwo wierzą ludzie prości. Niedostrzegalna szerzy się zagłada, A wszystkie ręce lśnią aż od czystości. Handel, jakich nie było, z chciwością się zmaga, Na gorycz popytu, na zdradę ceny nie ma. Uczynków złych i dobrych kołysze się waga Z pełnymi krwi szalami obiema. Nieistniejące w milczeniu narasta, Aż prezydenci i gwiazd korce bledną, Coś się na pewno wydarzy - to jasne, Ale nam wtedy będzie wszystko jedno. Jacek Kaczmarski 28.2.1982 Odpowiedz Link
matti.x Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 13:11 morfeusz_1 napisał: > Ja akurat jestem innego zdania - ruscy leją na nas i na ten wrak,czarne skrzynki > za przeproszeniem - ciepłym moczem, taka jest prawda. Możliwe, że tak właśnie jest. Swoje domysły opieram na medialnej szopce z alkoholem we krwi Błasika, tym, że co jakiś czas mniej czy bardziej krwawe zdjęcia pojawiają się na rosyjskich forach lub blogach, itd. Wreszcie na ocenie, że taniej jest wywierać wpływ w taki sposób, niż angażując agenturę. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 13:51 Jesteśmy lekceważeni, a im bardziej rosną emocje tym bardziej Rosjan to cieszy- oddanie wraku zepsułoby im zabawę. Tym bardziej, że Polacy zajmujący się Smoleńskiem robią sobie tylko opinię europejskich pieniaczy. Swoją drogą jednak, znając ruski porządek można podejrzewać, że to wszystko wynika z typowego dla nich biurokratycznego niedbalstwa. A co z wrakiem, kiedy już będzie w Polsce? Przecież stanie się relikwią, a histeria smoleńska stanie się iście bałwochwalczą. Oczywiście, pewnie pojawią się też głosy, że to replika wraku, a oryginał został już dawno przetopiony. Wydaje mi się jednak, że lepiej już mieć żelastwo u siebie niż tam. Cokolwiek ci "niezależni" znowu potem wymyślą to jednak dyskusja zmieni już natężenie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 14:20 wrak - zostanie ozlocony, poswiecony i beda tysiacami do niego pielgrzymki ciagnely.... Wieksze niz na Jasna Gore.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 14:48 wrak - powinien zostac komisyjnie w Rosji zezlomowany. Na cholere w Polsce potrzebna jest kolejna relikwia dla fanatykow? Dosyc oszolomow w kraju w zamach wierzy. Nawet na tym forum.... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 15:21 A ja myślę że to Ciebie trzeba zezłomować, przerobić na chodnikowe 'pachołki' i wyeksportować do Moskwy Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Religia świętego Wraka 15.03.13, 15:29 pijesz? Nie pisz. Piszesz? Nie pij. czarek_sz napisał(a): > A ja myślę że to Ciebie trzeba zezłomować, przerobić na chodnikowe 'pachołki' i > wyeksportować do Moskwy Odpowiedz Link