sloggi 31.08.04, 23:06 Siedzę nad ogromnym słoikiem z piklami, w myślach mam jutrzejszą mizeryjką u Mamęcji. Czy tylko ja lubię wszelkie sałatki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga55 Re: Sałatki 31.08.04, 23:12 Jestem sałatkomaniaczką z akcentem na "jeść", mniej "robić", chociaż nie powiem znam kilka przepisów,ale bardzo często improwizuję. Uwielbiam też wszelkiego rodzaju surówki.Mniam-może jeszcze nie za późno na "małe conieco". Odpowiedz Link
ulalka Re: Sałatki 31.08.04, 23:12 ja lubie je tez pichcic ))) najczesciej przepisu nie ma, albo modyfikuje sie do smakow zajadaczy z czasem a czasem przepis jest idealny, wiec trwa Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Mizeria a mizeria 31.08.04, 23:27 Slogguniu, jak wglada mizeria u Ciebie, bo u mnie tak: ucieram ogorki na tarce z duzymi okami, zalewam gesta smietana, dodaje kilka zabkow wycisnietego czosnku, pieprz ziolowy, wegette, a ostatnio takze pol lyzeczki cukru. Odpowiedz Link
dc22 Re: Mizeria a mizeria 01.09.04, 08:28 no tak, mizeria mizerii nierowna moj M. na przyklad sam ja robi - w glebokim talerzu kroi na troche grubsze plastry ogorka, soli i wstawia do lodowki. po jakims czasie odciska sok, zalewa kefirem i tworzy cos w rodzaju "zupy ogorkowej" - wiecej kefiru niz ogorkow Ale ciesze sie ze robimy cos razem w kochni.. BTW - jak to jest u Was? wspoldzialacie?? Macie podzial obowiazkow?. hm a moze nowy topic zaloze Odpowiedz Link
yigael sałatka :) 01.09.04, 11:07 Moja ukochana: pomidory+ogórki+papryki różnokolorowe+sałaty różne+cebule różnokolorowe+szalotka+sos vinaigrette. Rżnięte /za wyjątkiem dartych sałat/ w duże kawałki, piórka etc. Zawsze wiadro /albo leiej dwa/ mniam. Odpowiedz Link
asci Re: sałatka :) 01.09.04, 13:33 To mamy coś wspólnego Ja lubię jeszcze kukurydzę dodać Odpowiedz Link
jasmin33 Re: Sałatki 01.09.04, 11:19 papryka pokrojona w kostkę (żółta i czerwona) + pomidorek też w kostkę pokrojony (mogą być dwa) + ogórasek jędrny koniecznie (oczywiscie kostka) + kukurydza konserwowa + tuńczyk w sosie własnym(moze tez byc w oleju) + jaja szt. dwa pokrojone w cwiartki + sos (ten jest najważniejszy) majonez zmieszany złyżką konc.pom. i odrobiną chili. Przed polaniem sałatki sosem, trzeba ja skropić octem winnym z białych winogron i posolić ciut. Pychota... Ach , zapomniałam o piórkach czerwonej cebuli - parę trzeba dodać!!! Odpowiedz Link
very_famous Re: Sałatki 01.09.04, 19:20 Ja uwielbiam większość sałatek, surówek itp. dań wielowarzywnoowocowych polanych czymś tam Odpowiedz Link
impostor Re: Sałatki 02.09.04, 15:08 o masz, ale watek na czasie... ja sie salatkami zajmuje zawodowo od miesiaca, zaiwaniajac w restauracji... specjalnascia sa wszelkiego rodzaju mieszanki salat kolorowych, lodowej, kapustki pekinskiej, raddichio, pomidorkow, ogorka, papryki, szczypiorku, do tego na przyklad grillowany filet z kurczaka i dressingow kupa - do wyboru. jak kogos interesuje, to zapraszam do wienerwaldu w monachium ) Odpowiedz Link