Dodaj do ulubionych

Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, dvd...

25.04.06, 19:14
zwyczajowo dzisiaj wieczorem oddam się cyklowi 'Kocham kino' pr 2 tv, bo
dzisiaj film, którego kiedyś mocno szukałam - "Pillow Book", a zaraz potem
mariaż duńsko-szwedzki (też lubię to kino) "Mężczyzna za drzwiami"..
oczywiście nagram, bo wytrzymam tylko do północy.. smile

przeglądnęłam jutrzejszy program tv - nie znalazłam nic dla siebie.../mam ok.
30stu programów w kablówce/ - pewnie uchwycę jakiś program wnętrzarski na tvn
style....

a co Wy byście polecili do obejrzenia...w tv, kinie, na dvd...

acha..w kinie to na Koterskiego się wybieram....tzn. na Adasia
Miauczyńskiego...
Obserwuj wątek
    • mrouh Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 25.04.06, 19:26
      Ja się wybieram na nowego Kolskiego:
      film.onet.pl/0,0,1305061,wiadomosci.html
      www.jasminum.pl/
      Wybieram się na prapremierę w sobotę 29.04. o 22:00 w Sandomierzu, w kościele
      św. Jakuba, wstep wolny, spotkanie z Kolskim i aktorami po seansiesmile

Wątpię, żeby rozpylali w kościele zapach stworzony specjalnie z okazji filmu,
      ale kto wie, zapytam dominikanina z tego koscioła, może w zamian chociaż trochę
      pokadzą, żeby nastrój był- kościół, Kolski, Sandomierz i noc- to będzie cośsmile
      Cieszę się strasznie, że wreszcie nie muszę jechać do Warszawy, żeby zobaczyć
      coś fajnegosmile
      • f.l.y Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 25.04.06, 19:36
        Kolskiego też lubię... smile
        chciałabym mieć wszystkie jego filmy...mam tylko pare....
        • iwo_1975 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 25.04.06, 19:43
          f.l.y napisała:

> Kolskiego też lubię... smile
          > chciałabym mieć wszystkie jego filmy...mam tylko pare....
          >
          >
          mniam, pychotka
          • tomek854 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 02:44
            a ja bym chciał te jego teledyski do utworów Grzegorza z Ciechowa...
    • iwo_1975 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 25.04.06, 19:36
      Niemiecka telewizja nadaje dosyc ciekawe programy, ale od 16 do 20. Warto
      przekonac sie, ze specjalnie nas wysylaja do pracy na zachod, mowiac, ze tam
      jest raj. A tu nieprawda (ntv, phoenix, sat1, i regionalne). Rosyjska tv jest
      ciezka, kiedys ogladalam kabaret, a potem "kamera cziaj" i musialam sie wylaczyc.
      Z dvd to bede katowac "ja wam pokaze", bo chce sie dowiedziec dlaczego ludzie
      daja sie tak oglupiac i jakiego scenarzysty unikac, jaka glupote mozna jeszcze
      sprzedac. Wczoraj wytrzymalam ze 20 minut, dzis boli mnie glowa, ale meznie zjek
      kolejne 10. Robie to przez czysta ciekawosc. Na nieszczescie dla morale sasiada,
      dal sie zlapac i kupil to cudo, wierzac, ze jest lekiem na wszelkie zlo.
      • muraszka1 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 25.04.06, 19:42
        polecam wlasnie zachodzace slonce,cudo,czerwony krag smile
    • tomek854 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 02:43
      Mi sie ostatnio czeski film samotni (samotari) spodobał. Polecam
    • iwo_1975 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 07:24
      Wczoraj chcialam sie troche podciagnac w temacie kina. Obejrzalam kolejny urywek
      :ja wam pokaze" (tym razem czesc od 20 do 50 minuty). Moje spostrzezenia:

-niewyszukany humor (scena z paszportami),
      -niewyszukane sytuacje - wiertarka w lodowce, (miala spowodowac, ze spojrzymy na
      bohaterke jak na histeryczke (bo corcia zagrala to zalosnie),
      -scena z Pazura (jakos chloptas nie pasowal do tej sceny, poddac tez trzeba sie
      z jakims wyrazem twarzy),
      -Kowalewski i polowka - powoduje, ze sie jeszcze ten film oglada, scenariusz bez
      komentarza... (Rozumiem, ze mlodosc ma inne zdanie na pewne tematy, ale rodzinka
      pokazana w ten sposob sie przejadla, zreszta jak na poetke, to mogla by sobie ta
      kobieta przyswoic troche filmow i prozy wspolczesnej, bo pewne rzeczy juz byly),
      -bo dialogi pisane sa dla slepego - wielkimi literami,
      -tak sie sklada, ze mozna sobie wyobrazic co bedzie w kolejnych scenach..
      -co za idiota zali i pada na kolana przed zwolnieniem? trzeba nie miec honoru...
      -do konca nie wiem, czy to musical, czy obyczajowko-komedja? w dobrych filmach
      muzyka jest tlem kierujacym widzem, zabiegu z muzyka w tym filmie nie rozumiem...
      -stypendium dla spikera????

-skad sie wzial pomysl na niekontynuowanie obsady aktorow (rozumiem, ze sie od
      dobrobytu przestawilo coniektorym, ale juz Olbrychski byl raz dobrym a drugi raz
      zlym /Azja/ - i to nie przeszlo),

Jak skoncze calosci, to sie z Wami podziele dalszymi spostrzezeniami.
    • rene8 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 09:47
      Ostatnio ogladałam "Za wszelką cenę" (przydzwigam)
      Kupiłam tez Galę z "Marzycielem",ale nie porwał mnie, a moze nie mieliśmy
      klimatu.
      Film nieskończony w ogladaniu (też przydzwigam).
      Ale bardzo podobał mi się "Hitch" (chyba dobrze zapamiętałam tytuł?).
    • iwo_1975 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 09:49
      W weekend wezme sie za mechanika. Podobno thiller jest niezly.
      • drumla21 Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 09:58
        Polecam w kinie "Wszystko gra" Allena. Dobry. Przyjemnie się ogląda. Ciekawy scenariusz! Pozdrawiam!
        • dimanche Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 10:02
          "tam gdzie rosna poziomki" i 'Szepty i krzyki" - wszystko o człowieku Ingmara
          Bergmana...
        • woodpecker_from_mars Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 10:17
          a propos Scarlett... moim zdaniem ratuje "Wszystko gra"; akcja za długo się
          rozwija; niestety rozczarowałam się mocnosad ale polecam "Między słowami" -
          naprawdę cudowne kino
      • woodpecker_from_mars Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 10:04
        Mechanik jest klimatyczny i dziwny. Nie jest to z pewnością typowy thriller...
    • magoo_king Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 26.04.06, 10:18
      Zawsze polecę Zieloną Milę "Green Mile" z Tom'em Hanks'em w roli głównej.
      Film z elementami fantastyki, długi ... ale naprawde warto.
      Piękna opowieść .
    • iwusia Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 27.04.06, 17:49
      Jestem juz po obejrzeniu "Wszyscy jesteśmy Chrystusami"...bardzo polecam ten
      film, ale!...ostrzegam, mnie ten film psychicznie "złomotał", to nie jest
      czarna komedia czego większosc sie zapewne spodziewa. Kreacje Chyry i Kondrata
      fenomenalne! polecam
      • f.l.y Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 11.09.06, 16:32
        ktoś się wybiera na "Samotność w sieci"? ciekawa jestem ekranizacji...książka
        mi się podobała....ale Wiśniewskiego to ja mogę nawet przepisy na mieszanki
        chemiczne czytać smile lubię teksty jego pióra...

no a co Wy byście polecili na tę jesień?
        smile
        • very_famous Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 11.09.06, 16:42
          Jeszcze nie widziałam ale zapowiedzi są interesujące: Plac Zbawiciela. Szykuje
          się wielkie polskie kino. Jak jest w rzeczywistości - przekonamy się.
          • f.l.y Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 11.09.06, 16:45
            tak..tak...słyszałam o tym filmie - też chcę go obejrzeć...
            • very_famous Re: Co byście polecili do obejrzenia? tv, kino, d 11.09.06, 16:50
              To jeszcze dorzucę Palindromy
              • f.l.y -stare, dobre filmy, pamietacie? 12.09.06, 16:17
                Wakacje z duchami

Pan Samochodzik i templariusze

Stawiam na Tolka Banana

Szaleństwo Majki Skowron

pamiętacie? ja tak smile kupiłam na DVD i wkrótce sobie przypomnę te obrazy...

z wielką przyjemnością!
                smile)
                • to.ja.kas Re: -stare, dobre filmy, pamietacie? 12.09.06, 20:28
                  FLY polecam "Gusta i gusciki". Film francuski, klimatyczny, piekny
                  • beer_forever Re: -stare, dobre filmy, pamietacie? 12.09.06, 21:06
                    f.l.y 12.09.06, 16:17 + odpowiedz

Wakacje z duchami

""uuuuu gdzie jestes Bruchildo??"

Pikador i Perelka w akcjismile
                    Dobrze pamietam?
                    • nata82 Re: -stare, dobre filmy, pamietacie? 13.09.06, 10:25
                      a "Przyjaciel wesołego diabła"
                      " - jam kudłaty, durnowaty nie wiedziałem co to taty..."
                      • carrramba Re: -stare, dobre filmy, pamietacie? 13.09.06, 11:29
                        Jasna cholera !! A ja ogladalam wlasnie Noce i dnie, bo juz nic do ogladania
                        nie mam sad(Znajomi cos maja podeslac, to sobie poogladam smile
                        • f.l.y Dom nad jeziorem..... 14.09.06, 13:08
                          byłyśmy wczoraj z Towitą w kinie....

bardzo nam się podobał ten film....

można się zaopatrzyć w chusteczki - my nie miałyśmy smile
                          • kriss67 Re: Dom nad jeziorem..... 14.09.06, 13:13
                            Fly, to taki jest tytuł filmy? "Dom nad jeziorem"?

A że chusteczek nie zabrałyście ze sobą, to gapy jesteściesmile

Pozdro
                            Krzysztof
                            • f.l.y Re: Dom nad jeziorem..... 14.09.06, 13:15
                              tak, taki jest tytuł filmu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka