sibeliuss 05.07.07, 00:02 Dziś ostatecznie się poddałem. Do dziś myślałem, że można to w sobie ograniczyć. Dziś wiem, że jedyne co mogę to zapanować, aby się nie pogłębiał. Dla nie znających terminu: pl.wikipedia.org/wiki/Introwertyzm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabiwy Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:03 u mnie dualizm. Raz intro- , raz ekstra- biorą górę. Odpowiedz Link
kassa10 Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:05 sibeliuss napisał: > Dziś ostatecznie się poddałem. Do dziś myślałem, że można to w sobie > ograniczyć. Dziś wiem, że jedyne co mogę to zapanować, aby się nie pogłębiał. > Dla nie znających terminu: pl.wikipedia.org/wiki/Introwertyzm no no, ciekawy z Ciebie introwertyk) Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:07 kassa10 napisała: > sibeliuss napisał: > > > Dziś ostatecznie się poddałem. Do dziś myślałem, że można to w sobie > > ograniczyć. Dziś wiem, że jedyne co mogę to zapanować, aby się nie pogłęb > iał. > > Dla nie znających terminu: <a href="pl.wikipedia.org/wiki/Introwertyzm" target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Introwertyzm</a> > > > no no, ciekawy z Ciebie introwertyk) że tak się uzewnętrznia) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:08 Komputer to jedno, real drugie, a życie z kimś na co dzień - chyba trzecie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:40 rico-chorzow napisał: > > no no, ciekawy z Ciebie introwertyk) > > że tak się uzewnętrznia) Introwertycy bardzo dobrze czuja sie w internecie na forach.... Odpowiedz Link
magdajeden Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:08 bo to nie jest choroba, nie trzeba z tym walczyć. po co? to coś jak cecha charakteru. zresztą można, jesli istnieje taka potrzeba, skutecznie go zamaskować, wystarczy odpowiednie podejscie, ewentualne szkolenie itp Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:09 magdajeden napisała: > skutecznie go zamaskować, W tym już dawno doszedłem do perfekcji. Odpowiedz Link
kassa10 Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:11 ja tak maskowałam swego czasu nieśmiałośc, aż pewnego dnia usłyszałam od koleżanki "chciałabym być taka odwazna jak ty" )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:42 kassa10 napisała: > ja tak maskowałam swego czasu nieśmiałośc, niesmialosc i introwertyzm to dwie rozne sprawy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:13 mabiwy napisał: > nie wierzę. Raczej masz dzisiaj rozdrapę Ależ skąd, mam świetny humor. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:22 dobra, tylko taki giez wewnętrzny Cię dopadał, że wywnętrzyć się musisz. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:11 po co? toż to, cecha charakteru. Wyznacznik. Ma akceptację innych albo nie. maskowanie, to manipulacja odbiorcą. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:43 mabiwy napisał: > po co? toż to, cecha charakteru. Wyznacznik. Ma akceptację innych albo nie. > > maskowanie, to manipulacja odbiorcą. Dokladnie tak Odpowiedz Link
agulaszek Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:29 Tego się nie da zwalczyć do końca, tak jak i nieśmiałości. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:30 agulaszek napisała: > Tego się nie da zwalczyć do końca, tak jak i nieśmiałości. Już się obudziłaś? ))) Odpowiedz Link
agulaszek Re: Introwertyzm 05.07.07, 00:40 Tak, tylko chłop jeszcze nie usnął, ekstrawertyk jeden )) Odpowiedz Link
lubba Re: Introwertyzm 05.07.07, 01:12 ciekawy egzemparz introwertyka, potrzebującego kontaktów z setkami? innych osób i co z tego że wirtualnych, może wrócę do definicji, bo może introwertyk to ktoś inny niż mi się wydaje )))) Odpowiedz Link
lubba Re: Introwertyzm 05.07.07, 01:24 co mi się wydaje, że standardowy introwertyk ceni samotnosć, wysłuchiwanie, (wyczytywanie)ględzenia innych ludzi jest dla niego zbędną stratą czasu, widać Sib nie jest standardowy Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:46 lubba napisała: > ciekawy egzemparz introwertyka, potrzebującego kontaktów z setkami? innych osób > i co z tego że wirtualnych, Dokladnie tak jest. Introwertyk w internecie czuje sie jak ryba w wodzie. Introwertyk lubi ludzi Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 04:44 sibeliuss napisał: Dziś wiem, że jedyne co mogę to zapanować, aby się nie pogłębiał. Ale po co????? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 13:50 agulaszek napisała: > Bo to utrudnia życie ale komu? Odpowiedz Link
agulaszek Re: Introwertyzm 13.07.07, 18:04 Introwertykowi i otoczeniu pewnie też, bo musi się domyślać o co chodzi Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:36 agulaszek napisała: > Introwertykowi i otoczeniu pewnie też, bo musi się domyślać o co chodzi Introwertykowi jest o tyle trudniej,gdyz chcialby zeby go otoczenie rozumialo. A otoczenie jak to otoczenie... pierwsza reakcja to dziwak. Leniwi jestesmy i nie chce nam sie poznawac ludzi. Odpowiedz Link
adam81w Re: Introwertyzm 13.07.07, 16:35 sibeliuss gadula jest introwertykiem PS ja jestem jaki jestem raz taki raz taki. mi z tym dobrze. PS nie wiem co to introwertyzm. na wikipedii jest to glupio wytlumaczone bo wg mnie to zdanie -> W psychologii oznacza ono cechę osobowości polegającą na tendencji do kierowania swojej percepcji i działań do wewnątrz – na własne myśli i emocje, z jednoczesnym zmniejszonym zainteresowaniem i aktywnością skierowanymi na świat zewnętrzny. -> oznacza to zdanie normalne podejscie do zycia. przeciez czlowiek zawsze bardziej interesuje sie soba niz inymi i to jest normalne. jaka w tym zla cecha jest? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Introwertyzm 13.07.07, 19:32 adam81w napisał: > sibeliuss gadula jest introwertykiem to tak dla niepoznaki Ty wiesz ile trzeba pozniej baterie ladowac? Odpowiedz Link
marbel1980 Do Sibelissa 13.07.07, 20:20 Jesteś zdecydowanym introwertykiem. Czasem mam wrażenie, że nie widzisz nic, prócz czubka swojego nosa. I to mnie dziwi, bo ja z racji tego co się stało, obracałem i obecnie obracam się gronie homoseksualistów (choć jestem hetero) i nie widzę u nich tych cech. Odpowiedz Link