Dodaj do ulubionych

zaparcia:(

28.09.10, 11:55
Droga Pani Ekspert!
Mój synek ma 6,5 miesiąca. Od jakiegoś czasu rozszerzamy dietę.Najpierw było jabłuszko, pózniej marchewka no i w końcu pół słoiczka zupki narazie tylko jarzynowa lub z dodatkiem kurczaka. I zaczęły się problemy z wypróżnianiem. Nie robił kupki tydzień, mimo że pił soki jabłkowe,wodę, jadł jabłuszko i włożyłam mu pół czopka. Oczywiście zupki odstawiłam.Niestety nic z tych rzeczy mu nie pomogło. Byliśmy u lekarza przepisano mu Dicoflor i w końcu kupka wyszła(po tygodniu).Mały mocno nie stękał,nie prężył się,nie płakał.Ale problem znów powrócił. Narazie nie ma kupki 3 dzień. Niewiem już co o tym myśleć.Czy to normalna sprawa? i jeszcze jedno pytanie czy wprowadzać mu gluten jeżeli dopiero zaczęliśmy rozszerzać dietę?(jest karmiony również piersią).Dziękuje z góry za odp!
Obserwuj wątek
    • elza79 Re: zaparcia:( 28.09.10, 13:55
      Proponuje podać małemu ze słoiczka suszoną śliwkę z Gerbera, na drugi dzień efekt murowany. :)
      • mehil.dam Re: zaparcia:( 28.09.10, 15:25
        Oj na pewno! Ja raz przez przypadek podałam (myślałam, że to jagódki z jabłkiem) i późneij mi dziecko przez dwa dni 5 kup dziennie robiło :)
        • 1mirosia Re: zaparcia:( 30.09.10, 10:14
          a na mojego synka śliwka nie podziałała. Ale za to jak wprowadziłam mu buraczki, to wkońcu się udało. No i musi pic przynajmniej 300ml wody lub herbatek, daję mu też rumianek do picia i też to pomaga.
    • k.nowicka_ekspert Re: zaparcia:( 30.09.10, 17:52
      Witam! Niemowlęta karmione piersią rzadziej oddają stolec. Proszę nie ociągać się z podawaniem zupek jarzynowych, tylko zwrócić uwagę na ich właściwości np. HiPP ma komentarz na słoiku-rozluźniające stolec. Niefortunne jest jabłuszko-lepiej podać śliwki suszone. Do zupek dodajemy gluten jak podano w schemacie /2-3 g/100ml zupki/. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka