Dodaj do ulubionych

Do mam gotujących maluchom

11.10.10, 22:10
Od początku rozszerzania diety gotowałam synkowi sama. Dziecię jest piersiowe i rzadko jadlo pokarmy stale z wielka ochota. Od jakigos czasu daje mu wieksza swobode (BLW) i karmi sie sam, ale wiekszosc jedzenia i tak laduje poza jego buźką. Dodam, ze synek nie toleruje mleka krowiego, nad czym ubolewam, bo w UK wiele "przepisow" jest na bazie nabiału.
Dziecię ma juz 9 miesiecy i szukam inspiracji kulinarnych. Może podzielicie sie fajnymi linkami (moga byc tez po angielsku)? Jestem pewna, ze nie tylka ja z nich skorzystam.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Do mam gotujących maluchom 11.10.10, 22:34
      przepisydladzieci.webpark.pl/9.htm
      • monia76 Re: Do mam gotujących maluchom 12.10.10, 09:19
        tu jest kilka świetnych przepisów i inspiracji www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html
        a tak przy okazji, używasz baby cooka?
        • Gość: sunflowerin Re: Do mam gotujących maluchom IP: 92.7.247.* 13.10.10, 00:12
          Dziekuje za linka.
          Nie, nie uzywam Babycooka, bo do dzisiaj nie wiedzialam o jego istnieniu... Dotychczas gotowlam normalnie na parze na sitku i osobno przecieralam jedzenie w blenderze. Swoja droga fajna sprawa z ta maszynka. Rozumiem, ze ty uzywasz. Rzeczywiscie jest taka dobra jak ja opisuja?
          • monia76 Re: Do mam gotujących maluchom 13.10.10, 09:38
            niestety, babycook nie jest dostępny w Polsce, a nie bardzo miałam go jak sprowadzić, ale widziałam urządzenie u koleżanki i wygląda super. na forach mam w uk ma entuzjastyczne recenzje.
            ja też gotuję na parze/w wodzie i przecieram. naprawdę dużo skorzystałam z przepisów na osesku i z tabeli, która podaje jakie produkty wprowadzać w kolejnych miesiącach www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka