Dodaj do ulubionych

nie chce pić

IP: *.szczecin.mm.pl 16.10.10, 11:55
Witam.
Mam córeczkę 6,5 miesięczną. Do 6 m-ca życia była wyłącznie na piersi. Od niedawna dostaje już słoiczkowe jedzonko (na razie 1 składnikowe). Zjada pół słoiczka deserku i pół słoiczka obiadku. Kaszek na razie nie wprowadzałam. Poza tym pije mleko z piersi kiedy i ile chce. W ogóle nie chce pić z butli ani kubka niekapka ani z łyzeczki. Czy powinnam ponawiać próby, czy na razie odpuścić? Czy wystarczy jej to co wypije z piersi?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mehil.dam Re: nie chce pić 16.10.10, 13:37
      A próbowałaś różnych napoi czy tylko wodę? Moja wody nie tknie, tylko soczki chce pić.
      • Gość: mag_nolia Re: nie chce pić IP: *.szczecin.mm.pl 17.10.10, 10:18
        Próbowałam soczku jabłkowego, herbatki i wody. Wszystko jest bleeeee....
        • mewa000 Re: nie chce pić 17.10.10, 11:09
          Mój byl na butli. Od jakiegoś 3-4 m-ca nie chciał NIC pić. Próbowaliśmy z różnymi smakami herbatek, soczków i nic nie chciał. Jak przyszło lato i upały dalej nie pił. Kiedyś zobaczył jak ja piję i się darł, że też chce (umiał już pokazywać). Nalałam mu do butelki i nic nie wypił, chciał ze szklanki ale że ją chwytał zębami, to bałam się dawać mu tak pić. Próbowałam z różnymi niekapkami i też od razu je wypychał z buzi. "Chwycił" się dopiero z kubka ze słomką. I tak pije do dziś
    • k.nowicka_ekspert Re: nie chce pić 17.10.10, 21:44
      Witam ! W drugim półroczu życia dziecko powinno byc pojone, proponuję zacząć od nauki picia wody, powoli, cierpliwie . Na razie mleko mamy pod dostatkiem pokrywa zapotrzebowanie płynowe, ale gdy maluch zacznie na dobre jeść dania słoikowe i kaszki może nie wystarczyć i skutkować zaparciami. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka