Dodaj do ulubionych

rozszerzanie

13.04.11, 20:17
Witam serdecznie,

mam 4 miesięcznego bobaska w domku, jest na nutramigenie bo podejrzenia są o nietolerancje laktozy, ma już za zgodą pediatry wprowadzone inne pokarmy(ziemniaczka, pietruszkę, marchewkę, jabłuszko, gruszkę oraz sinlac ) i mam następujące pytania
1.ile i jak często powinna wypijać córka w ciągu dnia?
2. czy jeden posiłek mleczy mogę zastąpić obiadkiem i deserkiem?
3. ile córka może zjadać w ciągu dnia posiłków innych niż mleczko?

dziękuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • jmendala Re: rozszerzanie 13.04.11, 20:46
      ja mam nastepujacy problem:synek ma 6.5 miesiaca od trzech tygodni rozszerzam malemu diete ale on oprocz cycusia nic nie chce.Zje moze przy kazdym posilku 2,3 lyzeczki i zaciska buzie.Nie interesuje go w ogole lyzeczka,albo zaczyna plakac po prostu chce tylko piers i nie wiem czy to normalne.
      • agnieszka.lelen Re: rozszerzanie 14.04.11, 23:31
        Proszę cierpliwie proponować ale bez nacisku. 2-3 łyżeczki to już coś. Być może jeszcze maluch nie dojrzał do posiłków innych niż mleko matki. Pozdrawiam.
    • mrs.t Re: rozszerzanie 13.04.11, 20:53
      na pewno dotyczy to piersiowych, ale dzieci na mieszance pewnie tez,
      na samym poczatku , 4mce, dziecko wartosci odzywcze przyswaja z mleka, i 'posilek staly' tak od razu nei ma zastepowac mleka...
      • innnaa Re: rozszerzanie 13.04.11, 21:22
        tak moja małą domaga się więcej i więcej :) ze śmiechu się zwijam jak ją karmie, bo jak widzi mnie z miszeczką to mówi am am am a jak je to takie am am am jej też wychodzi i jak dam jej mała porcje tzn np łyżeczkę to ryczy i nie chce mleczka chce zjeść 'stały posiłek' i ogólnie widać zę ona chce jeść 'normalnie' zaznaczam że kupki są ok :):):)
    • agnieszka.lelen Re: rozszerzanie 14.04.11, 23:48
      To oczywiście zależy ile toleruje (w jednej porcji), ile waży i ile je innych pokarmów; np.: 6x 150ml. Można zastąpić jeden posiłek gdy ilość zupy/ deseru jest odpowiednia ( min. ok.100g). Ok. 2 posiłki uzupełniające (zupa i przecier owocowy). Proszę pamiętać o wprowadzaniu glutenu niebawem.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka