Dodaj do ulubionych

Syrop malinowy Lowicz

02.11.13, 18:20
Od kiedy moge podac dziecku? Moja coreczka za chwile konczy 13mies i sie zastanawialam czy moge jej podac rozcienczony woda.
Obserwuj wątek
    • behemot1977 Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 18:35
      Przecież to sam cukier. O zapachu malin.
    • ilianna Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 23:01
      Po co? To głównie cukier :/.

Składniki
      cukier, syrop glukozowo- fruktozowy, zagęszczony sok malinowy, woda, kwas cytrynowy: regulator kwasowości, substancja wzbogacająca: witamina C, aromat
      • bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 02.11.13, 23:09
        Ale ja nie pytam czy moge "w ogole" tylko czy w wieku 13 mies.To chyba roznica jesli chodzi o sens pytania..
        • Gość: kasia Re: Syrop malinowy Lowicz IP: *.static.espol.com.pl 03.11.13, 10:22
          to jeszcze nie wiesz ze tu same nawiedzone mamuski ktore tylko zywia warzywami owocami kasza i miesem najlepiej ekologicznym a soki wyciskane prosto zadnych przetworzonych artykolow nie mozn dac dziecku itd.. takze nie pytaj tu bo sama widzisz jak juz cie pouczaja;;;-))))) pozdrawiam
        • behemot1977 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 14:35
          Czy 13 miesięcy czy 13 lat - przyjmowanie pustych kalorii nikomu nie służy. Pewnie specjalne w ty m wypadku nie zaszkodzi. Ale warto pomyśleć, co przyniesie. Jeszcze się dziecko naje takich wynalazków.
          • bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 16:39
            Boziu popadacie w jakas paranoje wg mnie.Przeciez nie chodzi o pojenie dziecka 7 dni w tyg ulepkiem z syropu.To juz kropli do wody do smaku dac nie mozna bo zeby wypadna czy bedzie otyle na przyszlosc???Ja rozumiem o co Wam wszystkim chodzi ale bez jaj.Od umiarkowanej "ekspozycji"na cukier jeszcze nikt nie umarl.Sokow za duzo nie bo cukier.Owocow za duzo tez nie bo tez cukier.Masakra jakas.
            • ilianna Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 17:29
              Szczerze to ja wolę dać dziecku kawałek czekolady czy ciasta niż wodę z cukrowym sokiem.
    • niuniek3 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 21:39
      Moim zdaniem 13m to za wcześnie na sztuczne aromaty i barwniki. Lepiej wcale. Ale jeśli już musisz to po 3m roku życia najwcześniej. Sok malinowy domowy jak najbardziej. Bez przesady z tym cukrem.
      Ja podawalam wodę z miodem - miód ostrożnie bo może uczulac. Ale u nas było ok.
    • stokrotka_beauty Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 21:53
      Od czasu do czasu możesz.
      • bisiek10 Re: Syrop malinowy Lowicz 03.11.13, 23:31
        No.I to sa konkretne odpow a nie umoralniajace gadki nie majace w ogole zwiazku z sensem pytania.Dzieki.
    • Gość: Mamusia Re: Syrop malinowy Lowicz IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.13, 23:39
      Moja córka ma prawie 5 lat. Najbardziej lubi pic wode z soczkiem malinkowym. Juz nie pamietam od kiedy zaczęłam jej dawać go do picia, ale chce napisać, ze córka ma wszystkie zabki zdrowe(byłam u dentysty-zero śladów próchnicy), jest szczupła i zdrowa. Nie przesadzajmy z tym cukrem...
    • agnieszka.lelen Re: Syrop malinowy Lowicz 04.11.13, 19:31
      Należy unikać podaży cukru w diecie małych dzieci (i nie tylko dzieci).
      Dlatego raczej sporadycznie, w niewielkich ilościach.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka