kasiamarysia83
26.07.14, 22:36
witam serdecznie.
moja córka ma skończone 9 mies.od samego początku jest na mleku enfamil i jada tylko słoiczki hipp ( soczki też tylko tej firmy) parę razy chciałam zmienić jej producenta ale nie daje się moja córka oszukać-pluje aż na wymioty ją zbiera złości się :( nie ukrywam że jest to wyjątkowo drogie-a jedzenie gotowane odpada taka sama reakcja-pediatra powiedziała że i tak musiała bym mieć warzywa owoce ekologicze a mięso z własnego chowu bo w wszystkim są antybiotyki sterydy i bóg wie co jeszcze:( córka jada 3 razy dziennie ( w tym raz w nocy) samo mleczko w ilości ok 120-150 nie ma szans żeby więcej na raz zjadła grozi wymiotami:( jada słoiczek na obiad słoiczek( nigdy nie zjada całego tj 190 ) -owoce ( mały słoiczek lub jak dobry dzień ma to duży)-wymiennie z mlekiem na 2 gie śniadnie jogurty -też typowo dla dzieci-bądż owoce z twarożkiem-też hippa :( na kolację z mlekiem wymiennie kaszkę na mleku hipp i też żadko żeby do konca zjadła:( jest na przedostatnim centylu oczywiście suplementacja wit d3 nie choruje nie ma alergii zero problemów z wypróżnianiem-pija 1 sok na dobę poj 200 oczywiście nie na raz pija wodę bez dodatków bo herbatek nie tknie się :( po porodzie wpadła w śpiączkę z powodu niskiego poziomu cukru udało się stan unormować po dobie nie ukrywam że mam bzika na jej punkcie.mam nadzieję że opisałam wszystko mądrze :) pytanie następujące -kiedy i jak w jakiej formie podawać jej bezpiecznie normalne jedzenie i czy będziemy na słoiczki skazani przez długi jeszcze czas? czy te słoiczki są lepsze niż normalne jedzenie? jak ją nauczyć jadania troszkę większych porcji? czy nie wpychać może jednak?czy podanie żółtka lepsze jest do zupki bez mięska czy możne lepiej podać w potrawce np z królika?czy wypijanie soczku np jabłkowego w poj 200 ml na dobę to nie za dużo?czy 3 chrupki kukurydziane to dobry pomysł? a wgl to będę ogromnie wdzięczna za jakieś schematy karmienia waszych pociech -pi razy oko godziny i ilość danej porcji.aa zapomniałam dodać -raczkuje wstaje siada nie mówi :)zębów brak sama zasypia nie grymasi :)pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy i ich ukochane małe szkraby:)