kubasiowo 03.04.10, 21:29 Czy ma któraś jakiś słodki przepis na polewę na ciasto? Wyszło mi mało słodkie i chętnie bym je dosłodziła;-) W przepisach-deserach nic nie znalazłam. Chyba, ze jest w środku gdzies w przepisie. Ktoś pomoże? :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
samantha.jones Re: Polewa 03.04.10, 21:38 Na sernik będę robiła polewę z forumowej nutelli. forum.gazeta.pl/forum/w,95274,105570519,105618769,Nutella_Light_Faza_I_.html Moim zdaniem jest bardzo słodka (jak dla mnie za bardzo) i kaloryczna :/ ale w połaczeniu z kwaskowatym sernikiem smakowo powinno być OK. Link Zgłoś
kubasiowo Re: Polewa 03.04.10, 21:44 samantha, a czy bez tego aromatu orzechowego będzie ok? Nie będzie wtedy zbyt pachnieć słodzikiem albo mlekiem? Dzięki za podpowiedź. Pozostałe składniki mam, to jutro spróbuję uatrakcyjnić mój sernik:-) Link Zgłoś
samantha.jones Re: Polewa 04.04.10, 01:19 Robiłam bez aromatu orzechowego, bo nie udało mi sie takowego kupić. Słodzika dałam trochę mniej niz w przepisie, bo nie miałam akurat tyle - po prostu trzeba sprawdzać smak i konsystencję (podobnie z ilością mleka w proszku) i dodawać wedle uznania. Mnie ogólnie ta nutella smakowała choć była bardzo słodka, nie smakowała sztucznie i słodzikowo. Mój mąż się zajadał ;) Dlatego mysle, ze własnie z niesłodkim sernikiem może wyjść smakowita kombinacja :) Ja jeszcze do serniczka robię sos - jogurt ze słodzikiem do polania - mniam :D Link Zgłoś