blue.marlena 24.06.10, 21:13 mam problem, gdyż mam ochotę codziennie na coś słodkiego, pożeram mleko w proszku odtłuszczone i nutelle.....ale nie sądzę że to pomoże mi schudnąć, co radzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
anja_maciejka Re: słodycze 24.06.10, 22:01 Cola light Ci nie pomaga? Tak z pół litra;) Albo hektolitry naturalnego odtłuszczonego jogurtu ze słodzikiem i kakao, albo cynamonem, albo kawą rozpuszczalną. Mnie pomagało. I powiem więcej-przeszło. Po trzech miesiącach prawie żadnych wjazdów słodyczowych:) Link Zgłoś
beatkaa32 Re: słodycze 25.06.10, 08:37 dziwne, bo ja znana jestem z tego, że uwielbiam słodycze:) jestem na dukanie od jakiegoś miesiąca i na słodkie miałam może z dwa razy okropną ochotę, w ogóle mnie do nich nie ciągnie; w kryzysowych chwilach robiłam sobie nutellę:) Link Zgłoś
mama-ola Re: słodycze 25.06.10, 08:42 > mam problem, gdyż mam ochotę codziennie na coś słodkiego Znam ten ból... Teraz mi już trochę przeszło, ale miałam takie dni, że ciągnęło mnie do słodkiego niesamowicie. Robiłam sobie wtedy jajko ze słodzikiem. Najpierw jedno - rozdzieliłam żółtko i białko, posłodziłam słodzikiem, ubiłam mikserem osobno, połączyłam, zjadłam. Jeszcze! To drugie - rozdzieliłam żółtko i białko, posłodziłam słodzikiem, ubiłam mikserem osobno, połączyłam, zjadłam. Jeszcze! To trzecie... Robiło mi się słodko, syto i OK. W dodatku bezkarnie, bo to dopuszczalne na tej diecie :-) Link Zgłoś
lou_lou_72 Re: słodycze 25.06.10, 09:45 Na mnie najlepiej działa jakiś sernik Dukanowy ;P zjem kawałeczek i mam dość na cały dzień :D A na coś słodkiego to mam ochotę w takie bure i deszczowe dni jak dzisiaj :/ Link Zgłoś
andzik27 A bezy? 25.06.10, 11:35 czyli ubite białka jajek na sztywno, potem plus słodzik? Na blachę przykrytą folią aluminiową (przywierają) i do piekarnika? Chyba można? Pamiętam ten smak z dzieciństwa - mamie zawsze zostawało dużo białek po serniku - a zmodyfikowany przepis - ze słodzikiem chyba będzie ok? One są takie nieprzyzwoicie słodkie... Link Zgłoś
blue.marlena Re: słodycze 25.06.10, 21:12 dzięki za pomysły, zrobiłam sobie twarożek chudy ukręcony ze słodzikiem i odrobiną kefiru, pychaaa, super puszysty.... czy mogę go jeść bez obaw? Link Zgłoś
majsik1201 Re: słodycze 25.06.10, 21:49 Slodycze to poki co pikus, mnie najbardziej od poczatku brakuje owocow i to jedyne co moze mnie zmusic do kapitulacji :( Link Zgłoś
blue.marlena Re: słodycze 25.06.10, 22:02 to zastąp je pomidorami np. malinowymi lub koktajlowymi, pychaaa Link Zgłoś
emi.la Re: słodycze 26.06.10, 11:14 Cola zero to mój sposób. Kupiłam sobie czekoladę light bez cukru. zadowolona z siebie wychodzę ze sklepu, patrzę na skład a tam tłuszczu więcej niż w żółtym serze. ;) Mam tak-jeśli się nie mogę opanować to jem 1 maleńki kawałek po czym stwierdzam, że to wcale nie było takie pyszne i nie warto bylo psuć tym diety. Link Zgłoś