Dodaj do ulubionych

jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych

IP: 178.235.12.* 28.10.10, 16:32
Witam Kobietki! Mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż, bardzo chciałabym schudnąć. Co najmniej 10kg. I tu pojawiają się problemy. Jaki mam wybrać sport, jeśli: męczą mnie migreny, refluks żołądka, wrzody dwunastnicy, chore kolano- poważna operacja. Bieganie odpada, ze wględu na kolano. Jak pływam, cofa mi się treść żołądkowa do przełyku. Jak jedżę , szybko na rowerze łapie mnie migrena. Najbardziej lubię pływać. Ale trudno mi pływać o głodzie, zwłaszcza przy mojej chorobie. Nie wiem może jest jakiś rodzaj ftness, który by uzwględniał moje problemy? Co do roweru, w moim przypadku, w ogóle nie odchudza, nie wiem może trzeba byłoby jedźić 5 godzin dziennie, aby coś schudnąć.
Obserwuj wątek
    • emilia.gnybek-ciosek Re: jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych 29.10.10, 15:59
      Jeśli chodzi o odpowiednią aktywność fizyczną dla Pani, to przede wszystkim powinna się Pani poradzić lekarza w sprawie kolana na jaki ruch sobie może Pani pozwoli. Odnośnie zaś ćwiczeń wpływających na spalanie tłuszczyku, to polecany jest trening cardio, a więc niezbyt obciążający, w spokojnym tempie. Już codzienny 30 minutowy spacer przyniesie korzyści. Jeśli chodzi o jazdę na rowerze to również 30 minut jazdy przynajmniej 3 razy w tygodniu będzie pomocne, nie musi to być wcale 5 h. Jeśli jednak ćwiczenia na nim traktujemy jak wyścigi, prędzej rozbudujemy swoje mięśni. Intensywność powinna być odpowiednio dobrana. Tutaj znajdzie Pani informacje jak dopasować ćwiczenia cardio.

Co do Pani problemów zdrowotnych i żywienia, zapewne zdaje sobie Pani sprawę, iż jest ono w ich przypadku ważne. Wierzę, że stosuje Pani odpowiednią dietę. Przede wszystkim powinna być lekkostrawna, z ograniczeniem podaży tłuszczu, wykluczająca produkty obniżające ciśnienie dolnego zwieracza przełyku, pobudzające wydzielanie żołądkowe, zalegające długo w żołądku jak kawa, mocna herbata, napoje gazowane, kwaśne, alkohol, kakao, produkty wędzone, konserwowane, dania smażone, pikantne, kwaśne, mączne. Z uwagi na migreny unikać należy tzw. "menu koktailowego", do którego zalicza się orzeszki, sery długodojrzewające, ale także już wymienione jak czekolada, wędzone produkty, marynaty, kawa, alkohol. Niżej zamieszczam link do artykułu odnośnie migreny. Zachęcam do lektury.

Migrena - jak sobie pomóc
      • Gość: eda Re: jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych IP: 178.235.12.* 02.11.10, 22:24
        Serdecznie Pani dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Tak oczywiście, dietę stosuję. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się schudnąć. Pozdrawiam.
        • wanielka Re: jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych 02.11.10, 22:33
          edo, jak już wyżej powiedziano nawet spacery przynoszą korzyści pod warunkiem, że uprawia się je regularnie. jeżeli pójdziesz o krok dalej, to warto zainwestować w kije i zacząć nordic walking. bardzo podobne do zwykłego spaceru, a jednak uruchamia o wiele więcej mięśni.

tak jak i Ty zamierzam odchudzić się sporo, powyżej 10 kg. zmieniłam nawyki żywieniowe oraz wprowadziłam ruch, robię z domu chleb, jogurt i wędlinę. jeżeli masz ochotę poodchudzac się ze mną zapraszam do mojego bloga:
          odchudzanie-pamietnik.bloog.pl/
    • kaszub-anna Re: jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych 09.11.10, 12:16
      Masz problemy zdrowotne - rozumie. To jednak nie oznacza, że nie możesz schudnąć.
      Musisz przede wszystkim zdrowo odżywić organizm nie suplementacją, lecz naturalnymi środkami. Do tego polecam posiłek odżywczy, który zaopatrzy Twój organizm w potrzebne witaminy, białka, przyspieszy metabolizm, doda więcej energii, itp.
      Polecam również dobrej jakości błonnik, który uwolni Twój organizm z wszelkich toksyn, poprawi motorykę żołądka, a na migrenę dodałabym suplement, który pomaga niwelować bolące objawy.
      Jeśli chcesz wiedzieć więcej daj znać.
      • Gość: Eia Re: jak się odchudzać przy problemach zdrowotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:49
        Jak rany, ile jeszcze razy będziesz wyskakiwać z tą cholerną reklamą?! Won do kosza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka