07.11.10, 21:45
Pomocy! Gdzie kupic słodzik w proszku albo w płynie? Bywa w naszych sklepach? cos bym chętnie upiekła:) mam przepis na sernik, ale słodzika brak
Obserwuj wątek
    • kasandra1012 Re: słodzik 07.11.10, 22:07
      Ja kupiłam słodzik w proszku w Realu, zwykle stoi obok cukru... ale moze tez być na stoisku ze zdrową żywnościa.
      Z tego co widziałam duży wybór słodzików w płynie jest też na allegro. np. polecany Huxol.
      • nomya Re: słodzik 08.11.10, 09:13
        Huxol ma w składzie fruktozę, więc nie nadaje się na pierwsze dwie fazy diety, a i w trzeciej niezbyt chyba, że na ucztę, ale kto by ucztował słodzikiem ;)
        • nisiaczek28 Re: słodzik 08.11.10, 10:41
          Sussina Gold bywa w Kauflandzie, Almie i Jubilacie. Można tez zamówić na doz.pl i odebrać w najbliższej ich aptece:
          www.doz.pl/apteka/p3547-Sussina_Gold_proszek_slodzik_200_g
    • alt.er.ego Re: słodzik 08.11.10, 09:10
      Ja ostatnio kupowałem aspartam w proszku w Piotrze i Pawle. Poza tym slodziki w plynie widziałem chyba w dużych hipermarketach ( nazw nie pamiętam ) - ale kojarzę, że były. Można też poszukać w różnych supermarketach delikatesowych takich jak Bomi ( o ile masz takie w zasięgu ). Te są zazwyczaj bardzo dobrze zaopatrzone w różne wyszukane rzeczy.
    • lamia1981 Re: słodzik 08.11.10, 10:47
      Ja zamawiam Sussinę Gold w proszku w aptece, słoiczek kosztuje ok 10 zł, jest świetny do wypieków.
      • nola83 Re: słodzik 08.11.10, 21:45
        Wielkie dzięki! Rzeczywiście, sprawdzę w Bomi, nie pomyślałam o tym wcześniej. Dziękuję za pomoc, mąż na diecie i chcę mu zrobic cos dobrego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka