Dodaj do ulubionych

zaparcia....

09.11.10, 13:30
no własnie, dziewczyny od poczatku jak dietuję mam straszne zaparcia, normalnie jakbym kamienie robiła, ostatnio kupiłam sobie też FIGURE 2, myslałam że mnie cos ruszy, ale nic, po prostu nic...
a odchudzam się od miesiąca, nie pomaga mi nic i tak potrafię raz na tydzień...
Macie jakies rady?
Obserwuj wątek
    • sweet_pink Re: zaparcia.... 09.11.10, 13:40
      Ja jak już mam dosyć totalnie to hardkorowo w dzień pw zjadam ogórki kiszone polane jogurtem...bo ziółka i xenny na mnie nie działają.
      • nancy_callahan Re: zaparcia.... 09.11.10, 13:50
        zzuuza Ty chyba jednak mas awersję do wyszukiwarki...
        forum.gazeta.pl/forum/w,95274,116075790,116075790,Zaparcia.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,95274,111180248,111180771,Re_ratunku_zaparcia.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,95274,108112746,108112746,zaparcia.html
        To tak na szybko w pół minuty:)
    • gaborek07 Re: zaparcia.... 09.11.10, 13:47
      ja tez miałam ten problem i dziewczyny z forum poradziły mi kapustę kiszoną! na mnie działa rewelacyjnie! kupuję dużą garść kapusty kiszonej (1zł), zjadam na raz tyle ile dam rady, a poźniej dziubię po troszku!
      powodzenia w duakniu ;)
    • lenka.33 Re: zaparcia.... 09.11.10, 14:45
      A jesz codziennie otreby? I pijesz duzo wody? Ja w kazdej diecie mam problemy z zaparciami a w tej jak reka odjal i to wlasnie dzieki otrebom i wodzie:))
      • zzuuza Re: zaparcia.... 09.11.10, 15:49
        codziennie trzymam sie tego że jem otręby, 3 łyzki więc przepisowo, co prawda ostatnio zaczęlam ich mielić i piec coś, ale na poczatku dodawalam otreby do serka i tak jadłam.
        Co do wody to też normalnie, wypijam jej duze ilości
    • madzioreck Re: zaparcia.... 09.11.10, 15:51
      Błagam ludzie, korzystajcie czasem z wyszukiwarki... pięćdziesiąty wątek o tym samym tytule :(

Na każdego działa co innego, u nie działają:

ogórki kiszone/kapusta kiszona - ale tak z pół kilo ;)
      surowa, czerwona papryka - ze 2 sztuki schrupać, nie działa tak gwałtownie jak kiszone
      ewentualnie Red Slim Tea (elanda, z dwoma paniami na obrazku) - doraźnie przeczyszczająca
      można też strzelić łyżkę albo dwie oleju parafinowego albo rycynowego, tyle, że ja się po tym prędzej porzygam, niż... ;)
      • kasandra1012 Re: zaparcia.... 28.11.10, 22:49
        Dziewczyny, ja takze cierpiałam na zaparcia, kiedys Bisacodyl tak mnie przegonil, ze bałam się isc do pracy, że znów sie powtórzy... zaprzestałam wiec tych tabletek, zwlaszcza ze nie wiedziałam kiedy zadziała, Brałam jedna dziennie i nic, wziełam 2 tez nic, az pewnego razu wziełam tez 1 i myslałam ze moze jak poprzednio i tak nie zadziała, a jednak. NIe polecam w kazdym razie, bo oprócz strasznego bolu brzucha nic nie daje, a jak dziala to z" grubej rury"
        Az pewnego dnia zauwazyłam w spożywczaku herbate z herbapolu lublin "TRAWIENIE". Piję ją od kilku dni po ok 2-3 saszetki dziennie i naprawde działa :) codziennie mam wizyty na porcelanowym tronie :) W smaku nawet tez nie najgorsza, mieta zabija pewnie zapach innych ziól. Ja w kazdym razie polecam te herbatki :)
    • anaiss Re: zaparcia.... 28.11.10, 23:12
      Sok z kapusty kiszonej
      • siula5 Re: zaparcia.... 29.11.10, 18:37
        Miałam taki sam problem, po dwóch miesiącach picia wody i jedzeniu otrębów uregulowało mi się wszystko. Na przeczyszczonko działają na mnie pomidory, cebula i jogurt naturalny.
    • yassa Re: zaparcia.... 01.01.11, 17:56
      Sok z ogórków kiszonych. Mnie taki czarodziej od leczenia jedzeniem polecił wypić rano, między 5 a 8 rano, 4 szklanki soku z ogórków kiszonych i popic min 1 litrem wody.
      I trzymać się blisko toalety. Faktycznie, jak zadziała (po ok 30-40 min), to przerywasz rozmowę w pół słowa i lecisz do toalety. I to kilka razy.
      Ale szczerze mówiąc, nie wiem, czy to dobry sposób na stałe. A już na pewno nie te ilości (tzn 4 szklanki soku i litr wody).
      pozdrawiam
    • atram77 Re: zaparcia.... 01.01.11, 18:08
      Na mnie rewelacyjnie działają liście senesu:)
    • agi.nett Re: zaparcia.... 04.01.11, 23:25
      i ja mialam ten problem w pierwszych 2-3 tyg diety i tu dziewczynom na forum tylek zawracalam zaparciami i wzdeciami :) i NIC na mnie nie dzialalo, z tych wyzej wymienionych....czyli ani parafina, ani sensen, ani kapusta kiszona, ani ogorki ani sok z nich, ani otreby...byla zalamka.......i wtedy jakos wkurzona juz na caly swiat i siebie dobralam sie do swoich herbat i zaparzylam sobie w jednym kubku 2 rumianki+1 mieta, potem za 3 godz to samo i potem znow to samo. a od nastepnego dnia...... wszystko mi sie jakos uregulowao... i od tamtej pory naprawde jest ok, chetnie pije rumianek, mięte i czerwona herbate. i zielona tez:)
    • iwona402 Re: zaparcia.... 07.01.11, 14:20
      Na zaparcia świetne jest odtłuszczone siemię lniane mielone, ale zastanawiam się czy nie jest zbyt tłuste gdyż w 100g zawiera aż 14g tłuszczu, ale też 31g białka i tylko 0,1g węglowodanów. Większość środków przeczyszczających silnie drażni śluzówkę jelita i to prowokuje wypróżnienie, a siemię powoduje lepszy poślizg dla mas zalegających jelito, jest naprawdę bezpieczne, można je używać długotrwale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka