Dodaj do ulubionych

bóle żołądka

07.12.10, 19:00
niestety okazało się znów że nie mogę jeść samego białka.Po piersi z kurczaka zjedzonej tylko z jogurtem strasznie boli mnie żołądek.To samo jest po jajecznicy.Może ktoś się z tym spotkał i ma jakąś radę dla mnie.
Obserwuj wątek
    • aleksandra_b Re: bóle żołądka 08.12.10, 08:20
      A jakbyś zjadła samą pierś, bez jogurtu? I zamiast jajecznicy zimne jajko na twardo (gdzieś ostatnio czytałam, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie, że problemy wywoływały właśnie jajka na ciepło).
      • gusia210 Re: bóle żołądka 08.12.10, 09:54
        po samej piersi też mnie boli.Za to jajka na twardo mogę jeść i jest ok.
        • snor-snow Re: bóle żołądka 08.12.10, 12:44
          ja też tak miewam, kilka razy nawet wymiotowałam co bez diety ostatnio zdarzyło mi isę ok. 15 lat temu.
          coś jest w tej diecie co nie do końca odpowiada organizmowi
          • ven.to Re: bóle żołądka 08.12.10, 13:51
            gdybym zwracała podczas diety to na pewno skonsultowałabym z lekarzem wybór diety dukana. Tak samo gdyby powtarzały by się bóle brzucha.
            Białko jest ciężkostrawne i osoby o słabszych żołądkach mogą mieć problem z trawieniem jego nadmiernych ilości.
            Dobrze sprawdzić czy dolegliwości bólowe nie pojawiają się po spożyciu większej ilości nabiału - wtedy drogą eliminacji powinno być lepiej.
            A jak nie ustąpią to znak że faktycznie żołądek nie radzi sobie z taką ilością białka.
            W takiej sytuacji bym zrezygnowała z czystego Dukana na rzecz spokojnego, permanentnego PW. Dłużej zajmie odchudzanie ale na pewno przyniesie efekt bez obciążania żołądka.
            A najlepiej oczywiście, przegadać temat z dobrym lekarzem i to już!
            Powodzenia.
            • agi.nett Re: bóle żołądka 11.12.10, 21:59
              a ja wzdęcia i zaparcia.....tragedia; nie pomaga nic; olej parafinowy, herbatki ziolowe, kapusta kiszona z kefirem na sniadanie, otreby w owsiance, 2,5 litra wody wypijane codziennie... co jest jeszcze co uważacie za skuteczne (uwaga, jestem przypadkiem chyba "hard" :) )
              • siula5 Re: bóle żołądka 12.12.10, 09:24
                pomidory z cebulą (dużo cebuli) i jogurt, na mnie działa rewelacyjnie.
                • mika_1 Re: bóle żołądka 13.12.10, 15:28
                  Ja zaczynam mieć objawy ze strony mojego żołądka - tzn. powtarzające się biegunki. Jestem na diecie od kwietnia. Zaczynam sie zastanawiać, czy nie jestem uczulona na laktozę i ta ogromna ilość nabiału spożywanego na tej diecie nie zaostrzyła objawów. Zawsze miałam problemy z żołąkiem...
                  Tak czy siak wybieram sie do lekarza, sama nie będę gdybać.
    • em_em71 Re: bóle żołądka 13.12.10, 23:38
      Na temat bólu żołądka mogłabym napisać elaborat. Zmagałam się długi czas, nie wiązałam ich z dietą, ale pewnie tez się przyczyniła. Pewnego razu dostałam mega ataku, po którym dokładnie się przebadałam, łącznie z gastroskopią. Okazało się, że mam nadżerki, wyszedł też helicobacter. Przeleczyłam i jest w miarę ok, ale... po białkowo-jogurtowych wynalazkach nadal mam zgagę, wzdęcia, omijam takie połączenia.
      • gusia210 Re: bóle żołądka 14.12.10, 10:49
        zgagi czy wzdęć nie mam,na szczęście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka