Dodaj do ulubionych

Nowość Bakoma :)

22.01.11, 18:37
Dukan panuje zatem producenci idą z duchem czasu a ja dzięki temu nabyłam w naszym osiedlowym sklepiku deser Satino z Bakomy w wersji light...takiej dukanowej, skrobia, słodzik ( węgli ogólnie duzo ale czasami można zaszaleć) zjadłam i mmmmmmmm. Nie ma tych deserów nawet na stronie bakomy ale jak gdzieś spotkacie to polecam :)

iza
Obserwuj wątek
    • mi_nutka3 Re: Nowość Bakoma :) 23.01.11, 18:33
      Widziałam to dzisiaj w sklepie, gdzie pracuję i moim zdaniem nie nadaje się dla nas. Bo węgli ok 10g. na jakieś 3g. białka. Jak już to na 3 fazę - czyli utrzymywanie wagi - tak jak Dukan pisał, że produkty light są raczej dla osób, które nie muszą nic zrzucać a chcą tylko utrzymać wagę.
      • iberka Re: Nowość Bakoma :) 23.01.11, 20:48
        a ja zjadłam, zaszalałam a co. Na a węgle to będą też ze skrobii i słodzika niestety

iza
        • elrosa Re: Nowość Bakoma :) 23.01.11, 21:19
          A jaki dokładnie jest skład tego deseru? Szukałam dziś w sklepie, ale nie widziałam niczego podobnego.
          Węglowodany są raczej ze skrobi, chyba że jest słodzony ksylitolem i innymi cukrolami, pozostałe słodziki nie są węglowodanowe.
          • iberka Re: Nowość Bakoma :) 24.01.11, 00:09
            M wyniósł wieczorem śmieci ;P ale pamiętam,że slodzone t to jest sukralozą i am skrobie kukurydziane modyfikowane. Jutro zerknę na zakupach i wpiszę :) bo nie mogę w sieci znaleźć..taka nowość

iza
            • agusiaer2008 Re: Nowość Bakoma :) 01.02.11, 18:40
              Bakoma satino deser.
              białko 3,2
              węglowodany 10,4
              tłuszcz 0,9
              skłądniki:
              mleko odtłuszczone
              pasteryzowane
              skrobie modyfikowane kukurydziane
              białka mleka,kakao o obniżonej zawartosci tłuszczu
              inulina
              czekolada w proszku (0,04%)
              aromat
              sukraloza
              Nie wiem czy waniliowy ma takie same wartości ja podałam z czekoladowego.
              • agusiaer2008 Re: Nowość Bakoma :) 01.02.11, 18:42
                a na stronce jest :www.bakoma.pl/pl/tabela/desery/satino_light

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka