Dodaj do ulubionych

suchosc w sutach i pekajace usta

03.03.11, 10:36
Jestem 10 dni na diecie, I faza trwala 5 dni, potem zaczelam 5 dni protein + warzywa. W Ifazie schudlam 3 kg,ale szybko pojawila sie suchosc w sutach. Pije bardzo duzo a mimo to caly czas mam sucho w buzi i mocno popekane usta. Niestety moja waga stanela,nie wiem czy to wynika z tego, ze dostalam okres w II fazie, czy wprowadzilam warzywa. Czy wy tez macie taki problem z suchoscia w buzi????
Czy w II fazie opcja 5 dni protein i 5 dni protein + warzywa jest dobra dla zdrowia, moze powinnam zmienic jana 3P i 3P+ warzywa?
Obserwuj wątek
    • nomya Re: suchosc w sutach i pekajace usta 03.03.11, 10:43
      Hmmm, a czy czasem o tej suchości w ustach Dukan w książce nie pisał? Mogę się mylić, ale z tego, co pamiętam opisywał ten objaw w książce jako normalna konsekwencja diety- nadal pij dużo wody a usta często smaruj czymś nawilżającym. Ta suchość w ustach to wcale nie taka zła sprawa, bo przypomina nam o piciu dużej ilości wody ;)
      Waga stanęła, bo:
      1)masz okres
      2)wprowadziłaś warzywa
      3)stabilizuje się to, co spadło do tej pory, a spadło niemało :)
      Wszystkie te 3 czynniki będą zawsze hamowały na chwilę kolejne spadki wagi, więc nie przejmuj się tym :)
      System 5/5 jest równie skuteczny i "zdrowy" jak każdy inny, więc wybór opcji należy do Ciebie :):) Pozdrawiam
      • lucjola Re: suchosc w sutach i pekajace usta 04.03.11, 16:45
        Też tak uważam. Mało tego, coś jest "w powietrzu" bo moja mama choć nie stosuje diety skarży się na pękające usta. Przepraszam za to enigmatyczne porównanie.
        Jeżeli chodzi o okres, to ja miałam dokładnie na odwrót : mało co schudłam w fazie uderzeniowej a pięknie mi zeszło w fazie z warzywami. I właśnie w fazie uderzeniowej miałam okres. Nie można się zniechęcać po 10 dniach. Ja np. dziś przytyłam 0,5kg choć jestem znowu na samym białku. Postanowiłam się ważyć raz w tygodniu. We wtorek. Zauważyłam, że cokolwiek nie robię w wekkend zawsze moje ciało nabiera masy. Tak do 2 kg. Nawtet jak w ubiegłym roku chodziłam w wekkendy do szkoły i całymi dniami niewiele jadłam i tak przybierałam na wadze. Taka uroda, lub zasada. W poniedziałek wszystko ładnie schodzi, więc by się niepotrzebnie nie denerwować postanowiłam ważyć się tylko we wtorki rano.
        Jeżeli chodzi o system, to pół roku temu miałam falstart w Dukanie właśnie stosując metodę 1/1. Teraz stosuję 5/5 i lepiej się czuję psychicznie. Nawet się zastanawiam nad systemem 5/3, przy czym warzywa stosowałabym tylko w piątek, sobotę i niedzielę. W poniedziałek wszystko się łatwiej zaczyna.
        Pozdr.
    • kaludyna Re: suchosc w sutach i pekajace usta 03.03.11, 15:13
      taka suchoc w ustach lub ciagle pragnienie u niektorych powoduje stan ketozy w ktorym Ty zapewne jestes. Ale to mija po jakims czasie, gdy organizm sie przystosuje do nowego stanu..
    • spejsik2 Re: suchosc w sutach i pekajace usta 03.03.11, 20:48
      no tytul mnie rozbawil:)
      ja nie zaobserwowalam suchosci w sutach :):)
      pozdrawiam
      • lucjola Re: suchosc w sutach i pekajace usta 04.03.11, 16:48
        belfrzyca :) ja się doczytałam dopiero po twojej uwadze.
        • morticia_79 Re: suchosc w sutach i pekajace usta 05.03.11, 00:30
          Super literowka hehe :)
        • spejsik2 Re: suchosc w sutach i pekajace usta 06.03.11, 18:44
          hehheeh o nie daleko mi od poprawiania innych
          ale ja od razu zauwyzylam i sie przestraszylam :) hahaahah
          i potem czytam wiadomosc a gdzie ta suchosc w sutkach???
          no nijak nie ma:):):)
        • koziolkowa11 Re: suchosc w sutach i pekajace usta 07.03.11, 14:34
          ahahaha :D dawno isę tak nie usmiałam :D:D:D:D
          • izagrab Re: suchosc w sutach i pekajace usta 07.03.11, 15:20
            HI HI HI niestety przestawilam niechcacy literki i zorientowalam sie po fakcie. Glupio mi sie zrobilo jak przeczytalam tytul mojego postu ale mimo wysylkow nie udalo mi sie zmienic tytulu hihihihi :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka