Dodaj do ulubionych

jaka dieta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:33
jaką dietę wybrać i jakie wspomagacze gdy nic nie pomaga ?
Obserwuj wątek
    • joanna4819 Re: jaka dieta 12.03.11, 11:11
      polecam stronę
      cieszsiezdrowiem.blogspot.com/
      oraz wyszukiwarkę która się tam znajduje i dzięki której znajdziesz
      wiele ciekawych wyników
    • emilia.gnybek-ciosek Re: jaka dieta 24.03.11, 14:10
      Jeśli prawidłowo dobrana, różnorodna dieta, regularne posiłki i ruch nie pozwalają osiągnąć zamierzonego celu, należy skontrolować swój stan zdrowia. Być może bowiem problemy z tarczycą czy gospodarką hormonalną uniemożliwiają chudnięcie. Warto jednak wcześniej upewnić się, czy rzeczywiście dotychczasowe postępowanie było prawidłowe i czy nie popełnia Pani błędów, które przeszkadzają w osiągnięciu sukcesu. Tutaj może Pani zrobić darmową diagnozę swoich żywieniowych zachowań.
    • Gość: marika Re: jaka dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:39
      Moim zdaniem powinnaś zgłosić się do dietetyka. Nie ma sensu stosować cudownych diet, ponieważ one na dobrą sprawę bardziej szkodzą niż pomagają. Z tego co się orientuję, to w Centrum Medycznym Vimed pracują bardzo dobrzy specjaliści, którzy na pewno Ci pomogą. Możesz tam przejść dietę opartą o Twój indywidualny kod metaboliczny. To na pewno będzie o wiele zdrowsze rozwiązanie.
      • Gość: karolinamon Re: jaka dieta IP: *.acn.waw.pl 07.07.11, 23:32
        VIMED to najgorsza klinika w jakiej kiedykolwiek byłam. salony na wysoki połysk i zero kompetencji. robiłam córce badania krwi i testy na nietolerancję pokarmową. Krew pobierała nieprofesjonalna zestresowana kobieta, która przyprawiłą córkę niemal o histerię. a dwa dni później panie zadzwoniły z informacją, ze "zgubił się" opis badania i dziecko będzie musiało mieć ponownie pobieraną krew bo nie wykonano nawet morfologii. zenada. a spotkanie z dietetyczką która miała ustalić naszą dietę (koszt 300zł) w połowie zostało przerwane i musiałyśmy się przenosić do innego budynku (ciekawe ile z tych 300złotych poszło na spacery po schodach z gabinetu do gabinetu), w dodatku zamiast planu diety dostałam spis potraw z nieznanych mi składników (pani po prostu wpisała do tabelek te produkty z listy alergenów, na które nie było nietolerancji i na tym polegało ułożenie diety, zero zastanowienia, np nad tym ze mogą być niedobory wapnia jak się nie je produktów mlecznych, jak zastępować mięso itd). sama kilkakrotnie korzystałam z porad dietetyków i zawsze było tak, że otrzymywałam kompletny jadłospis, łącznie z opisem przygotowania potraw. Pomijam już fakt, że problemem było nawet podanie mi przed badaniem listy alergenów jakie miały być badane. NIE POLECAM TEJ PRZYCHODNI!!!
        • xfactor25 Re: jaka dieta 13.07.11, 14:36
          Witam
          Chciałem zapytać się w jaki sposób Vimed dba o swoich pracowników?
          Mam na myśli pracowników niższego szczebla (nie lekarzy).
          Czy to prawda, żę jest ciągła gonitwa za pieniędzmi czasami kosztem pracowników?
          Jaka jest atmosfera pracy w firmie?
          Czy ktoś tam pracował i wie jak to wygląda od środka?
        • Gość: smerfusek1 [...] IP: *.energis.pl 09.09.11, 15:00
          Treść postu jest niedostępna.
          • vimed Re: jaka dieta 21.09.11, 22:56
            Szanowni Państwo, jestem pracownikiem Centrum Medycznego VIMED.

Proces ciągłego doskonalenia jakości naszych usług wymaga bieżącej analizy wszystkich uwag naszych pacjentów. To podstawa opieki medycznej na najwyższym światowym poziomie. Wszelkie uwagi są natychmiast przez nas rozpatrywane i staramy się na bieżąco korygować wszystkie nasze błędy.

Nie monitorujemy wpisów na forach internetowych. Wiemy, że jest tam wiele bardzo pochlebnych informacji na nasz temat. Czasami pojawiają się wpisy krytyczne, lecz przyjęliśmy zasadę nie komentowania negatywnych wpisów anonimowych.

Byłem bardzo zaskoczony, gdy od jednego z naszych pacjentów otrzymałem informację o tym, że w internecie pojawił się skrajnie negatywny wpis na temat naszej kliniki.

Przebieg wydarzeń opisany w tym poście jest tak groteskowy, że nikt rozsądny nie mógłby uwierzyć, że może być prawdziwy. Mimo wszystko po lekturze wpisu podpisanego jako „Kaja Zimens” poprosiłem naszego kierownika ds. obsługi pacjentów o komentarz. Historia wydarzeń wydała mi się tak kuriozalna, że aż niemożliwa, jednak chciałem ustalić, co się właściwie wydarzyło i ewentualnie podjąć działania korygujące. Naturalnym odruchem jest chęć przeproszenia osoby, która spotkała się z niewłaściwą obsługą, nawet jeżeli prawdziwa historia tylko w jednym procencie odpowiadałaby przytoczonemu opisowi.

Niestety okazało się, że w bazie danych pacjentów VIMEDU taka osoba nie figuruje. Zorganizowaliśmy zebranie pracowników i zapytaliśmy kto był świadkiem opisywanych wydarzeń po to, by ustalić kto może być autorem tego wpisu. Okazało się, że nikt nie potrafił zidentyfikować takich wydarzeń ani takiej osoby. Zdjęcie z profilu pani „Zimens” także było dla wszystkich pracowników obce.

Po otrzymaniu informacji, że osoba o takim imieniu i nazwisku, nigdy nie była pacjentem Vimedu skontaktowałem się z firmą Ernst & Young, którą „Pani Zimens” wymienia jako swojego pracodawcę, z nadzieją, że uda się wyjaśnić tę dziwną sytuację. Uzyskaliśmy oficjalną odpowiedź, że osoba o takim imieniu i nazwisku nigdy nie pracowała w spółkach grupy Ernst & Young.

Osoba, która podpisuje się jako Kaja Zimens, a w innym miejscu jako „kociek” mija się z prawdą w całej rozciągłości. Zaczynając od podania fałszywego imienia i nazwiska, po raz drugi wprowadza czytelnika w błąd, sugerując, że jest project managerem zatrudnionym w renomowanej firmie W tej sytuacji nie dziwi, że wszystkie kolejne informacje zawarte w tym wpisie są nieprawdziwe.

Jednocześnie okazało się, że wpis o identycznej treści pojawił się nie tylko na tym jednym forum, ale aż w sześciu miejscach w sieci. W dwóch forach dyskusyjnych w Goldenline.pl, negatywny komentarz o identycznej treści trzykrotnie zamieściła osoba, która stworzyła w tym celu swój profil: „Kaja Zimens Project Manager Ernst & Young”.

Dwa wpisy zostały umieszczone na dwóch forach w Gazeta.pl i te same wpisy pojawiły się tego samego dnia na dwóch kolejnych forach, lecz tam już podpisana jako „kociek” i jako „smerfusek1”.

Wiedzieliśmy już, że jest to świadoma, celowa akcja z gatunku „czarny PR''. Ktoś bardzo się postarał, żeby nam zaszkodzić. Cały wpis jest tak skonstruowany w sposób mający przedstawić pracowników CM VIMED jako osoby niekompetentne, źle zorganizowane i oczywiście wyłudzające pieniądze od pacjentów.

Znamienne jest, że na niektórych z tych wątków pojawiają się konkurencyjne oferty dotyczące dietetyki i odchudzania.

Smutne jest to, że anonimowość internetu pozwala na niemal nieograniczoną swobodę wprowadzania w błąd. Jednak w wypadku placówek ochrony zdrowia takie nieprawdziwe informacje wprowadzając w błąd innych użytkowników Internetu mogą spowodować, że w skrajnym przypadku ktoś, komu moglibyśmy pomóc, nie skorzysta z naszej pomocy.

Należy podkreślić, że pracujemy często w dużym stresie, bo to nie jest łatwa praca. Mamy pod opieką ludzi, którzy nam zaufali, których zdrowie mamy we własnych rękach. Może czasem, dla kogoś patrzącego z boku, nasza krzątanina wygląda chaotycznie, jednak dla tych setek pacjentów, którzy rzeczywiście korzystają z naszych usług, najważniejsze są efekty, a te są widoczne nie tylko w badaniach laboratoryjnych, ale wręcz gołym okiem. Ci pacjenci widzą z jakim oddaniem staramy się sprostać ich wymaganiom.

Bardzo często słyszymy opinie, że VIMED to najlepsza klinika, w jakiej kiedykolwiek byli. Możemy być dumni z oferty naszych usług, ze standardów, które stosujemy oraz z cen, które są bardzo konkurencyjne.

Postanowiłem zająć głos w tej dyskusji dlatego, że oskarżenia padające pod adresem naszej kliniki mijają się z prawdą i ranią dobre imię naszego personelu.

Wygląda na to, że komuś bardzo przeszkadza doskonała opinia jaką się cieszymy. Najwyraźniej komuś przeszkadza, że nasi pacjenci mają znakomite wyniki, zdrowieją, chudną, poprawia się ich cera, samopoczucie i wygląd. A może to, że do naszej kliniki przychodzą najbardziej znane osoby publiczne? Być może Pani Zimens to kolejna firma, która próbuje wejść na rynek i jest w jej interesie, żeby nas zdyskredytować?

Trudno na tym etapie powiedzieć, niemniej jednak nie jest to miłe i nie sposób wobec tego przejść obojętnie. Traktujemy naszych pacjentów poważnie i tym samym równie poważnie będziemy podchodzić do internetowych oszczerców.

Misją Centrum Medycznego VIMED jest pomaganie ludziom obciążonym chorobami lub chcącym zminimalizować ryzyko przewlekłych chorób cywilizacyjnych. Od lat robimy to z sukcesem, zdecydowana większość pacjentów przychodzi do nas z polecenia. Wśród tysięcy naszych pacjentów są wnuki, dzieci, rodzice i dziadkowie, przedstawiciele wszystkich sfer życia.

Głosy naszych pacjentów stanowią punkt wyjścia do oceny pracy naszego zespołu. Słuchamy Państwa opinii i z chęcią przyjmujemy krytyczne uwagi, bo dzięki nim możemy świadczyć najlepsze usługi na rynku.

Zdarza się, że przychodzą do nas pacjenci, którzy utożsamiają wykonanie testu nietolerancji pokarmowej z gwarancją poprawy stanu zdrowia i lepszego samopoczucie, utraty zbędnych kilogramów czy też wizualnej metamorfozy naszego ciała. To prawda, w tych obszarach nasi pacjenci uzyskują świetne rezultaty i dlatego odwiedzają nas gwiazdy polityki i show biznesu, dla których te aspekty są kluczowym elementem wizerunkowym.
            Nasze testy to jedyne w swoim rodzaju, najbardziej zaawansowane na rynku narzędzia diagnostyki nietolerancji pokarmowej, wykonywane invitro pod mikroskopem. Bez względu na to jak bardzo byłyby zaawansowane, są to tylko narzędzia, które stanowią drogowskaz dla lekarza i dietetyka prowadzącego. Na podstawie testu specjaliści opracowują terapię dostosowaną do niepowtarzalnego fenotypu pacjenta.

Dlatego aby osiągnąć zamierzone cele i poczuć się lepiej nie wystarczy się przebadać, należy się także poddać terapii i zastosować odpowiednią dietę. Zabiegi medycyny fizykalnej, które oferujemy, wykonywane czasami profilaktycznie, to o wiele lepsze rozwiązanie od inwazyjnych metod leczenia - zawsze wtedy, kiedy nie jest za póżno. Dlaczego być mądrym po szkodzie?

Stosowane w CM VIMED zabiegi służą głównie temu, by poprawić funkcjonowanie wszystkich organów ciała. W pierwszej kolejności poprawiają funkcje najbardziej wrażliwych narządów wydzielania wewnętrznego czyli układ endokrynologiczny: przysadka, podwzgórze, tarczyca, nadnercza, jajniki, jądra oraz narządów, takich jak wątroba, trzustka czy śledziona, a także komórki mózgu i obwodowy układ nerwowy.

System przedpłat wprowadzony w naszej klinice nie wszystkim pacjentom przypadł do gustu, jednak należy wziąć pod uwagę, że pobyt pacjenta w naszej klinice związany z diagnostyką, konsultacjami i zabiegami zajmuje od jednej do kilku godzin. W tym celu rezerwujemy gabinety i specjalistów. Ich liczba jest ograniczona. Kiedy ktoś odwołuje zabieg na kilka godzin przed wizytą, nie jesteśmy w stanie już zaoferować tego terminu innej osobie. Termin przepada, koszty pozostają
            • Gość: pacjentka Re: jaka dieta IP: *.cdma.centertel.pl 06.01.12, 10:22
              Nie dajcie się wpuścić w maliny - te wszystkie negatywne opinie o Centrum Medycznym Vimed to brzydkie działania konkurencji, której ubyło klientów odkąd tysiące ludzi zaczęły korzystać z usług Vimedu. Vimed to jest prawdziwa medycyna 21 wieku - spersonaloizowane podejście - diagnostyka nie dostępna w innych ośrodkach, dieta i nowoczesne zabiegi dostosowane do każdrego pacjenta indywidualnie - nikt nie ma takich efektów jak oni. Wiem co mówię, bo zanim do nich trafiłam odchudzałam się już wszystkim i wszędzie. Korzystam z ich usług od roku - schudłamponad 20 kg w ciągu czterech miesięcy. W grudniu byłam na okresowym oczyszczaniu wątroby i czuję się fantastycznie. Zobacie na ich stronie jakie pasożyty wychodzą podczas zabiegów vimed.pl/2010/09/obcy-w-naszym-ciele/.
              Nigdzie w Polsce a może nawet w Europie nie spotkacie drugiej takiej kliniki. A że wprowadzili przedpłaty - nic dziwnego, korzystają z ich usług najważniejsze osoby w państwie, pacjenci walą do nich drzwiami i oknami i terminy maja odległe, a niektórzy rezerwowali terminy i nie przychodzili. Pracownicy Vimedu i przyszli pacjnci nie przejmujcie się tymi negatywnymi komentarzami. Ktoś mądry powiedział, że w Polsce o sukcesie świadczy ilość wrogów. Vimed na pewno odniósł sukces.
            • Gość: demi Re: jaka dieta IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.04.13, 18:34
              No a to to już wypowiedz samego właściciela - kwieciście i barwnie jak zawsze
          • vimed Re: jaka dieta 21.09.11, 22:57
            Wpłacenie zaliczki na poczet usługi, to tak jak dokonanie rezerwacji w samolocie: jesteś zdecydowany, ustalasz termin, opłacasz i nie martwisz się już o nic. Nie ma wpłaty, nie ma miejsca.

Bez systemu przedpłat nie bylibyśmy w stanie zaoferować Państwu dogodnych terminów, i z pewnością nie w tak atrakcyjnych cenach.

Chcę także Państwa zapewnić, że dołożyliśmy wszelkich starań, aby personel medyczny CM VIMED był przeszkolony najlepiej jak to możliwe. Zatrudniamy wyłącznie najlepszych. Nasze pielęgniarki pobierające krew zdobyły ogromne doświadczenie w najtrudniejszych przypadkach, pracując wiele lat w gabinetach zabiegowych. Mimo to, czas pobrania krwi u każdego pacjenta jest sprawą indywidualną i zależy od wielu elementów: stanu nawodnienia organizmu, przebytych chorób, wieku (dzieci wymagają szczególnej troski, a to czasem może znacznie wydłużyć pobranie) a nawet od pogody i temperatury naszego ciała.

Do tego dochodzi nieprzewidywalność środków komunikacji w stolicy, która powoduje, że nasi pacjenci często przybywają przed lub po czasie na ranne pobrania krwi. To może spowodować chwilowe przeludnienie naszej recepcji i kilkunastominutowe opóźnienie.

Pozdrawiam,
            Piotr Trawiński
            • Gość: gosc wwa Re: jaka dieta IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.01.12, 10:53
              Panie Piotrze nie moze Pan porownac samolotu do pacjenta. Mam wrazenie ze jest to obawa o wlasny serwis, to czy klient otrzyma to za co zaplacil. Zaplacil wiec nie bedzie mogl dochodzic swoich praw w sposob latwy i prosty. Chodzę do wielu wspanialych lekarzy w Warszawie i zaden nie zada przeplaty. Wie ze jest dobry i tak do niego wroce za kazde pieniadze . Mialam skorzystac z Panskiej przychodni ale po przeczytaniu Pana wypowiedzi jeszcze bardziej upewnilam sie , ze ta dieta moze odchudzic tylko moj portfel. pozdrawiam
          • Gość: ekspert Re: jaka dieta IP: *.home.aster.pl 11.12.11, 13:48
            Autorka sama sobie wystawiła świadectwo - nikt z klasą nie napisze o innej osobie, że jest "pozbawiona jakiegokolwiek intelektu". Z takim pozbawionym kultury bajkopisarstwem się nie polemizuje.
          • Gość: demi Re: jaka dieta IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.04.13, 18:44

Niemal wszystko co napisała osoba podpisująca się jako "smerfusek1" jest wysoce prawdopodobne. Śmiem twierdzić, że jest prawdziwe.
        • Gość: Pacjentka Re: jaka dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 11:07
          Takie opowieści jak ta, na pewno przyciągają uwagę, bo moja koleżanka aż się przeraziła, a pamięta to, co ja jej mówiłam o Vimedzie (i dlatego powiedziała mi o tej opinii). A mówiłam coś dokładnie odwrotnego! No cóż, moje doświadczenie z Vimedem jest zupełnie inne: "wysoki połysk" - tak, to prawda i bardzo mi się to podoba, że w klinice jest tak czysto; pobieranie krwi - u mnie zawsze były z tym problemy, nawet w szpitalu, a w Vimedzie miła pielęgniarka bardzo się starała, żeby jednak krew pobrać, i to bez robienia krwiaków, no i się udało; ułożenie diety - widziałam taką pozycję w ofercie Vimedu i można to zamówić, akurat mi podoba się to, że taka pozycja jest oddzielnie, bo to ja decyduję, na co mogę i chcę wydać swoje pieniądze; opis przygotowania potraw - jest w "Dzienniku", czyli takiej książeczce, którą dostaje każdy pacjent. Najważniejsze jest dla mnie jednak to, że akurat VIMED poradził sobie z moimi problemami (a próbowałam różności - z dietetykami, instruktorami fitness, lekarzami). Dlatego szczerze POLECAM Vimed!
    • kobaltokalcyt Re: jaka dieta 07.07.11, 16:14
      Cześć, a czy próbowałaś już diety białkowej ( eurodieta )? Taka dieta z tego co czytałam składa się z 4 etapów, w których stosujesz preparaty o dużej zawartości białka, jak również ograniczasz węglowodany i tłuszcze,a wcinasz sporo warzyw i uczysz się prawidłowych nawyków żywieniowych.Mam znajomą,która zrzuciła sporo w ciągu 2 miesięcy,bo stosowała takie produkty pod okiem eksperta od odchudzania.Aż ciężko poznać teraz kobitę :-) Ja chcę zrzucić parę kg dla lepszego samopoczucia,więc też się zastanawiam nad tym. Aha, z tymi białkami to ponoć chodzi o to,że organizm wytwarza jakiś tam stan ketozy i człowiek nawet głodu zbytnio nie czuje, nie ciągnie go do słodyczy i pożerania innych rzeczy niezdrowych.Więc może być ciekawie.
      Zresztą poczytaj sama co znalazłam ( głód po 3 dniu zanika ??? ).
      www.eurodieta.pl/static/4-etapy/
      Pozdrawiam
    • rafal2b Re: jaka dieta 11.07.11, 14:47
      polecam wczasy odchudzające w hotelu miłomłyn zdrój medical spa & vitality. Nasi specjaliści doradzą jaką dietę dobrać aby efekty były widoczne.

Sprawdz nasze wczasy odchudzające na www.milomlynzdroj.pl
    • 123patrycja123 Re: jaka dieta 13.07.11, 17:10
      Może dołącz do jakiejś grupy wsparcia - z innymi osobami mającymi ten sam cel będzie łatwiej. A wspomagacze tylko i wyłącznie ze sportem i zdrowym odżywianiem. Motywacja to podstawa - potem będzie z górki!!!
      • clonek13 Re: jaka dieta 10.11.11, 17:29
        zbadalam tarczyce jest OK , mam pco , czy jest jakas dieta na ktorej osoby z ta przypadloscia chudna lepiej?
        bylam na Dukanie ,ladnie chudlam , ale efekt jojo byl bo po 2 mies , zaczelam jesc wszystko....
        4 lata minely od porodu a ja nadal jestem gruba ,mimo ze sie nie objadam , ale slodycze lubie ;/
        • rotkaeppchen1 Re: jaka dieta 10.11.11, 21:03
          Polecam ci metode metabolic balance.
          Sama stosuje juz osmy tydzien i schudlam prawie 10 kg.
          Dwa lata temu utylam 25 kg - stwierdzono u mnie wtedy niedoczynnosc tarczycy i chorobe hashimoto. Przez dwa lata nie moglam schudnac, mimo ze stosowalam bardzo zdrowa metode odzywiania plus reguralny ruch.
          Dopiero na MB zaczelam chudnac. Przede mna jeszcze ponad 10 kg ale jestem dobrej mysli. Polecam, swietna metoda!
          • guaranoza Re: jaka dieta 13.12.11, 16:33
            Ja stosowałam dietę dukana, schudłam 30 kg w pół roku. We wrześniu skończyłam III fazę, teraz jestem na IV, waga stabilna :) Więc ta dietę mogę polecić :)
    • Gość: Ewka Re: jaka dieta IP: *.sggw.waw.pl 15.12.11, 14:19
      Ponieważ często trudno jest wytrzymać odchudzając się, ruszamy z akcją
      wspólnego motywowania się do odchudzania.
      Wszystkich odchudzających się zapraszamy na stronę akcji:
      www.zdrowe-odchudzanie.com.pl/motywatory.php
    • janfranco1 Re: jaka dieta 01.01.12, 16:54
      zgłoś się do specjalisty...
    • Gość: pacjentka Re: jaka dieta IP: *.cdma.centertel.pl 06.01.12, 10:23
      Nie dajcie się wpuścić w maliny - te wszystkie negatywne opinie o Centrum Medycznym Vimed to brzydkie działania konkurencji, której ubyło klientów odkąd tysiące ludzi zaczęły korzystać z usług Vimedu. Vimed to jest prawdziwa medycyna 21 wieku - spersonaloizowane podejście - diagnostyka nie dostępna w innych ośrodkach, dieta i nowoczesne zabiegi dostosowane do każdrego pacjenta indywidualnie - nikt nie ma takich efektów jak oni. Wiem co mówię, bo zanim do nich trafiłam odchudzałam się już wszystkim i wszędzie. Korzystam z ich usług od roku - schudłamponad 20 kg w ciągu czterech miesięcy. W grudniu byłam na okresowym oczyszczaniu wątroby i czuję się fantastycznie. Zobacie na ich stronie jakie pasożyty wychodzą podczas zabiegów vimed.pl/2010/09/obcy-w-naszym-ciele/.
      Nigdzie w Polsce a może nawet w Europie nie spotkacie drugiej takiej kliniki. A że wprowadzili przedpłaty - nic dziwnego, korzystają z ich usług najważniejsze osoby w państwie, pacjenci walą do nich drzwiami i oknami i terminy maja odległe, a niektórzy rezerwowali terminy i nie przychodzili. Pracownicy Vimedu i przyszli pacjnci nie przejmujcie się tymi negatywnymi komentarzami. Ktoś mądry powiedział, że w Polsce o sukcesie świadczy ilość wrogów. Vimed na pewno odniósł sukces.
    • koontza Re: jaka dieta 12.04.13, 19:33
      Niskokaloryczna , małe posiłki a częste: 5 posiłków dziennie + koniecznie ruch.
      Grupa wsparcia sie przydaje. Nie stosuj żadnych tabletel czy pogagaczt - to strata pieniędzy i tylko rozleniwisz organizm i zakłócisz metabolizm. A jezeli to nie pomaga to mozesz miec jakieś problemy zdrowotne, wtedy lekarz , badania i dietetyk.
    • czas32 Re: jaka dieta 25.04.13, 23:10
      Mniej jeść, zmianić nawyki żywieniowe. Podjadas nawet nieświadomie. Ten mechanizm został dość dokładnie opisany przez Charlesa Dunhigga w „Sile nawyku”. Po prostu nie możesz się powstrzymać. I dlatego masz problemy z utrzymaniem wagi. Musisz popracować nad zmianą nawyków.
    • gizelka12 Re: jaka dieta 28.04.13, 17:07
      Najlepiej nie drastyczna. Dobrze było by chudnąć powoli, aczkolwiek systematycznie. Jeśli trzeba faktycznie schudnąć, to warto też poświecić czas na sport, czy zwykłe ćwiczenia. To w połączeniu z dietą i (ewentualnie) tabletkami na odchudzanie pomaga schudnąć nawet bardzo dużo.

----------------
      Moje najlepsze naturalne preparaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka