Dodaj do ulubionych

system 2/0

14.03.11, 15:40
Witam,
Pisałam co prawda w innym wątku, ale dopatrzyłam się, że tamten wątek ma nieadekwatny tytuł do zawartości wątku, więc tam pewnie nikt zainteresowany nie zajrzał.

Do rzeczy. Ponieważ mam do zrzucenia raptem 5 (z 8) kg, więc postanowiłam, że nie będę się katowała i przerobię 2 fazę diety w najprostszej postaci (moim zdaniem), czyli 2/0. Dla wyjaśnienia: 2 dni w tygodniu tylko proteiny, pozostałe dni normalna dieta bez szaleństw i objadania się. W te 5 dni normalnego jedzenia nie jem także chleba, ziemniaków, kasz, słodyczy itp.

Moje pytanie, czy jest tu ktoś ktoś, kto ten mało popularny tryb drugiej fazy diety Dukana stosował? Jeśli tak, z jakim efektem?Czy ten efekt nastąpił w przewidzianym testem Dukana czasie?
Obserwuj wątek
    • dolmadakia Re: system 2/0 14.03.11, 17:20
      Nie stosowałam,ale natchnęłaś mnie do tego.Od jakiegoś czasu nieustająco a bezskutecznie próbuję zgubic 2 nadprogramowe kg/nie przewidziane testem Dukana-te już dawno zrzuciłam/ . Moze to będzie sposób na to? Ale niech się ktos jeszcze wypowie...
    • ulala Re: system 2/0 14.03.11, 20:24
      Według Dukana jeśli coś już zrzuciłaś i chcesz przerwać dietę przejdź do fazy utrwalania zanim stracisz wszystko co osiągnęłaś
      • dolmadakia Re: system 2/0 14.03.11, 20:45
        Ale utrwalanie czyli III fazę skończyłam juz w sierpniu. I od tamtej pory niczego nie straciłam-tzn.nie przytyłam.
        • ulala Re: system 2/0 14.03.11, 21:44
          super!!!!!!!!!!!!!
          • ach1983 Re: system 2/0 15.03.11, 13:43
            Naprawdę nikt nie stosował tego systemu?
            • atrapcia Re: system 2/0 17.03.11, 11:23
              Znajoma stosowała, ale ona sobie nie odmawiała węglowodanów w pozostałe dni. Ogólnie jest dość szczupła, ale ma ogromniaste uda i łydki, za to na górze mogłaby dziecięce bluzki nosić :D Właśnie dlatego stosowała taki system, bo ponoć działa na dolne partie ciała (jakby schudła na górze, to by się zrobiła już całkiem płaska i kości by jej sterczały). No ale jak pisałam, nie odmawiała sobie chlebka, bułeczek i makaronów w pozostałe dni. Efekt taki, że nie schudła, ale też nie przytyła (wcześniej waga szła powolutku w górę i jak zrobiło się ciasno w spodniach przeszła na Dukana) i ma trochę mniej celulitu (jej nogi wcześniej to jeden wielki celulit - z przodu, z boku, z każdej strony) :P
              • ach1983 Re: system 2/0 18.03.11, 09:55
                To ja mogę na dzień dzisiejszy powiedzieć, że u mnie waga wolno ale w dół idzie! Tak mniej więcej 0,1 kg na dzień, czyli przez 10 dni straciłam 1 kg stosowania tego systemu. Do tej pory straciłam już 4 kg. Pozostało kolejne 4 kg.
                • ach1983 Re: system 2/0 07.04.11, 17:20
                  A ja dalej idę swoim systemem i napiszę, gdyby ktoś kiedyś szukał takich informacji.
                  U mnie system się sprawdza, tzn waga idzie w dól, jeśli w 2 fazie stosuję system 2/0, a jednoczesnie w pozostałe dni nie jem chleba, ziemniaków, słodyczy, ogólnie nie objadam się.

Jak zaczęłam jeść normalnie w te 5 dni (nie wyłączając pizzy i słodyczy) łącznie z tymi co wyżej, to waga już tak ładnie nie idzie w dół. Ale nie idzie też w górę.

Suma, sumarum, obecnie mam ok 4,5 na minusie. Ciągle do ideału brakuje mi 2,5 kg.

System skuteczny, jeśli ktoś ma mało do zrzucenia i nie chce się tak ograniczać.
        • klara551 Re: system 2/0 07.04.11, 19:46
          I wcinasz ziemniaki,makarony,słodycze? I nie tyjesz? Czy dalej ograniczasz węglowodany? Czy odpuściłaś już dietę? Ja po półtora rocznym dukanowaniu męża wiem jedno.Węglowodany/ziemniaki ,makarony,chleb/ na codzień są be. W tej chwili sewuję małżonkowi śniadania czysto proteinowe,drugie śniadanie owoce/jablko/ i wędlina ,galarety,jogurty. Obiad warzywno-mięsny lub ryby z warzywami/surówki,gotowane na parze/ Kolacjawędlina sy z moim chlebem.
          • ach1983 Re: system 2/0 11.04.11, 16:51
            chudne!

wczoraj objadłam się ciastem rafaello, wczesniej zdazyly mi sie snickersy, nutella... wiem okropna jestem...

nigdy nie podjadam niczego niedozwolonego w dni proteinowe, w pozostale dni jem na co mam ochote

waga na dzis rano 57 kg.
    • lucjola Re: system 2/0 07.04.11, 17:49
      Ja stosowałam system 3/4 czyli pon, wt, śr proteiny resztę proteiny +warzywa i też schudłam, według mnie za szybko !
    • hubinka do ach1983 ! 08.04.11, 08:14
      Ile schudłaś na normalnym systemie P/PW, a ile już jak zaczęłaś 2/0. Mnie też kusi ten system, bo ja już po raz kolejny zaczęłam Dukana, ponieważ zawsze kończyłam grzeszkami i gubiło mnie to... A ponieważ schudnąć pięknie mi sie udało i teraz bym chciała jeszcze tylko 3-4 kg, a jestem w systemie 1/1 od miesiąca i już zaczynam podjadać niedozwolone rzeczy, więc bardzo mnie kusi 2/0. Ale boję się stracić to co już osiągnęłam.
      • ach1983 Re: do ach1983 ! 11.04.11, 16:56
        wiec tak...

1 faza- 2 dni waga z 62,2 do 60,6 kg

2 faza - warzywa + proteiny - wytrzymałam 1 dzień- waga z 60,3 kg do 59,8 kg
        2 dzień mojej fazy drugiej to juz był system 2/0- waga z 59,8 kg (8 marzec) do dziś 57 kg
        • ach1983 Re: do ach1983 ! 11.04.11, 16:58
          czyli wyszło mi minus ok 3 kg na trochę wiecej niż miesiąc :)

ciągnę ten system do wagi 55 kg :) będę zdawać relację jak mi idzie
    • asia.b.1 Re: system 2/0 18.04.11, 16:51
      Odchudzam tym systemem meza(waga ciezka, 106kg i 190cm), przez tydzien jest -6kg czyli wazy rowne 100kg. Rano jada kromke,dwie (oprocz dni proteinowych) zwyklego chleba,2jajka wedlina,pomidor,chudy serek, jablko okolo 10, w poludnie mieso i warzywa(do salaty dodaje lyzke oliwy),podwieczorek owoc + serek,wieczor mieso,ryba +warzywa.W dni proteinowe rano bliny dukalowe,jajka wedlina. Mysle ze odrzycenie przez meza slodkich sokow i jogurtuw,ktore jadal w ilosciach :3-4 dziennie dla organizmu to szok i dlatego taki spadek. pewnie teraz bedzie juz wolnie chudl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka