Dodaj do ulubionych

Jestem głodna

24.07.11, 18:32
Witam

Od dzisiaj jestem na Dukanie. Mam do zrzucenie 10 kg.

Na śniadanie zjadłam serek wiejski light ok 300 gram. Potem wypiłam ok 300 ml kefiru 0% tłuszczu. Na obiad zjadłam dużą porcję piersi z kurczaka (pieczona z ziołami). Po obiedzie ok 2 godziny wypiłam kefir (300 ml) 0% tłuszczu z otrębami. Teraz czekam na kolację. Zjem wędzoną makrelę.

Ale jestem strasznie głodna. Czy przypadkiem nie jem za dużo? A może za mało? W książce wyczytałam, żeby nie podjadać. Mam stare nawyki. Mam ochotę ciągle podjadać. Zapycham się colą light. Piję dużo wody, ale po niej siedzę ciągle w łazience.

Proszę o rady.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: Jestem głodna 24.07.11, 18:47
      Moim zdaniem mało. Może dołóż jeszcze jakiegoś omleta/jajecznicę/ jogurt/serek homogenizowany, może upiecz sobie muffinki otrebowe?
    • haloosia Re: Jestem głodna 24.07.11, 19:32
      Też uważam, że jesz za mało.
      W diecie Dukana spalasz tłuszcz podczas jedzenia białek. Dlatego im więcej jesz, tym więcej spalasz i tym szybciej chudniesz. Brzmi paradoksalnie, ale działa :)
    • madzioreck Re: Jestem głodna 24.07.11, 19:38
      Jesz za mało białka. Nabiał, poza twarogiem, nie jest za dobrym jego źródłem, szczególnie kefiry i jogurty.
      Dołożyłabym więcej mięsa, ryb, jajek.

Siedzisz w toalecie nie tylko do picia dużych ilości płynów, ale też od tego, że na pierwszy rzut uwalnia się zatrzymana w organizmie woda. Za kilka dni powinno to minąć.
      • nova_33 Re: Jestem głodna 24.07.11, 21:12
        Dzięki za rady.
        Pozdrawiam
        • krzysztofsf Re: Jestem głodna 25.07.11, 09:23
          Głód masz bardziej "psychiczny" - czyli lakomstwo z przyzwyczajenia.
          Przy niedostarczaniu weglowodanow jest bardzo ograniczone fizjologiczne, hormonalne laknienie.
          Natomiast pozostaja chetki i zchcianki z lakomstwa.

Zamiast pelnej chemii coli doradzam w oparciu o osobiste doswiadczenia herbaty pu erh i zielona, jakis dobry oolong.
          Sprawdz moze w herbaciarniach oolong milk.
          • nova_33 Re: Jestem głodna 25.07.11, 14:32
            Dzięki. Chyba spróbuję pić herbaty, bo po wodzie jest mi niedobrze. A colą chce chwilowo (chociaż w I fazie) zrekompensować sobie brak slodyczy. Wiem, że cola to świństwo, ale to tylko na kilka dni;)
            Pozdrawiam
            • kobieta1985 Re: Jestem głodna 25.07.11, 18:03
              zamieniła bym te ogromne porcje kefiru na mniejsze powiedzmy mała szklankę taką 150 mililitrową, a za miast tego coś z jajka sobie zrób, albo z twarogu, mięsko na obiad ok, ryba na kolacje też, tak trzymaj.
              • nova_33 Re: Jestem głodna 25.07.11, 19:03
                Szkoda, bo uwielbiam kefir.
                Pozdrawiam
                • krzysztofsf Re: Jestem głodna 26.07.11, 00:13
                  nova_33 napisała:

> Szkoda, bo uwielbiam kefir.
                  > Pozdrawiam

Swietny jest popijany herbata Pu Erh - bardzo dobrze sie komponuje, przewaznie tak zaczynam dzien, wypijajac duzy kefir lidlowy z herbata (nie jestem na Dukanie, chociaz sporo elementow mam wspolnych).

Dobra rzecz na poranne rozruszanie jelit (ale to brzmi......... )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka