Dodaj do ulubionych

Bardzo grube uda

IP: *.centertel.pl 02.11.11, 20:16
Od gory do pasa jestem szczupla,nawet żebra mi widac ale dół fatalny,mam strasznie grube nogi i odstająca pupę,jak podniosę do gory nogę wisi mi skora z tluszczem,robilam przysiady,wymachy,rowerek,biegalam(czuje bol w kolanie)nic to nie daje,mam problem z kupnem spodni,w lecie nogi mi sie przecierają,co jest strasznie uciazliwe,co moglibyscie mi doradzic?mialyscie grube nogi?jak z tym walczyc?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Bardzo grube uda 02.11.11, 23:21
      A jaki wskaznik BMI ?
      • Gość: mefi Re: Bardzo grube uda IP: *.156.160.110.ip.dev.euron.pl 03.11.11, 09:29
        Na pewno nie biegaj dostaniesz jeszcze grubsze. Najlepszym sposobem będzie udanie się do trenera fitnessu który rozpisze dla Ciebie odpowiedni trening. Jeszcze ważnym aspektem jest uwarunkowanie genetyczne. Masz w rodzinie kogoś z podobnym problemem?

-------
        naszezdrowieiuroda.blogspot.com/
    • mefik2010 Re: Bardzo grube uda 03.11.11, 11:02
      Na pewno nie biegaj i sama nie ćwicz na własną rękę. Udaj się do trenera fitnessu, który rozpisze Ci odpowiedni trening. Oczywiście rozejrzyj się po rodzinie czy ktoś z Twoich bliskich nie boryka się z podobnym problemem.
      • Gość: asia82 Re: Bardzo grube uda IP: *.centertel.pl 03.11.11, 20:39
        BMI -prawidlowe,
        tak,w rodzinie sa osoby majace ten sam problem(mama mojego taty,siostra mojego taty)
        ale moze da sie cos z tymi nogami zrobic,strasznie mi to przeszkadza,ciezko sie chodzi,zle wyglada,spodnie kupic to wielki problem...pomozcie!doradzcie mi,co z tym fantem zrobic?
        • krzysztofsf Re: Bardzo grube uda 04.11.11, 07:32
          Odchudzaniem raczej tego nie naprawisz, jesli to sprawa miesni a nie tluszczu i to uwarunkowana genetycznie. Sa jakeis badania, ktorymi mozesz potwierdzic jakiego typu masz tkanki (tluszcz czy miesnie). Pewno ktos podpowie .

Moze warto poszukac specjalisty od stylu i ubierania? sadze, ze dobry fachowiec pomoze Ci ustalic jak masz sie ubierac, zeby twoje nogi byly atutem, a przynajmniej zharmonizować wyglad sylwetki.
    • magdemo Re: Bardzo grube uda 04.11.11, 12:21
      No własnie mam ten problem. Nie pocieszę Cię chyba, bo ja próbowałam juz wszystkiego sama: czyli biegnie od 10 lat, 2-3 razy w tygodniu,nożyce kilka razy w tygodniu z obciążeniem 1kg, przysiady, przysiady z wykrokiem to robię regularnie od kilku lat, nie ma tygodnia żebym nie zrobiła kilka serii.
      Mam niby tę samę figurę od 10 lat, mam 177 wzrostu, 68 w pasie, ręcę szczupłe ramiona, i niestety pupę a la Jenifer Lopez czyli wystającą i te uda.
      Nie umiem jeść mniej niż przykładowy jadłospis: I śniadanie: grahamka, jajko, pomidor, cebula
      II śniadanie - sałatka śledziowa i grahamka, Przekąska: grejpfrut, Obiadokolacja: duża porcja - jem tyle co mój facet makaron spagetti z sosem, nie jem słodyczy, nie piję napojów słodzonych itp, czasem zjem sezamki to wszystko, ale nie umiem zrezygnować z obfitego posiłku ok 17-18, tym bardziej że ćwiczę np ok 20 wieczorem.
      Jem także sporo warzyw, tak więc moim posiłkiem zamiast tego makaronu sa często soczewica, fasola, zupa jarzynowa, mięso itp.
      Myśle, że to sprawa genów, jak patrzę na moją mamę to ona ma dokładnie taka figurę jak ja czyli dużo w udach, wąską talię. Ja zwężam każde spodnie, natomiast spódniczki trapez noszę rozmiar 36 i jeszcze są czasem za szerokie w pasie, a spodnie, lewo się wciskam w 40. czyli 31/32 chyba jakoś.
      NIe wiem czy trener tu coś pomoże, ja już straciłam nadzieje.
      Jak się zaczełam odchudzać to schudłam całym ciałem i wyglądałam okropnie.
      Czy ktoś ma lepsze doświadczenia z grubszymi udami?
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Bardzo grube uda 04.11.11, 16:01
      Warto sięgnąć po pomoc trenera, który chociażby będzie czuwał, nad prawidłową techniką wykonywanych ćwiczeń, tak aby ich wprowadzenie przyniosło pożądany efekt. Trening taki powinien w sobie łączyć aspekty cardio z ćwiczeniami modelującymi. Przykłady odpowiedniego treningu znajdzie Pani w poniższych artykułach.

Po co ćwiczyć uda?
      Sylwetka typu gruszka
      Sylwetka klepsydry
    • Gość: alinka Re: Bardzo grube uda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 09:53
      Na uda jest sposób. Taki szybki i skuteczny. Zmniejsza obwód ud o kilka cm od razu. Z ćwiczeniami na pewno zauważysz poprawę. To metoda na likwidację cellulitu- a przy okazji redukuje obwód ud. Sposób jest szczegółowo opisny tutaj
      www.cellulitowo.pl/blog/darmowy-artykul.html
      • Gość: gościnnie Re: Bardzo grube uda IP: 95.108.75.* 19.05.12, 23:19
        Witam.
        Jeszcze jest jeden spoSób na grube uda. Odsysanie tłuszczu. Tak jak wiekszośc gwiazd. Z jedną naszą polską wokalistka miałą okazje sie spotkaś w przychodni oczywscie prywatnej na takim zabiegu. Widze, że do dnia dzisiejszego ma szczupłe uda. Ciekawe jak często stosuje te zabiegi." Józek nie daruję ci tej nocy ..."
        ;D
        Pozdrawiam.G.
        • jo-an-na-29 Re: Bardzo grube uda 02.08.12, 21:43
          Ja też mam wrażenie, że u osób z genetycznymi uwarunkowaniami, tzn taką nieproporcjonalną budową, ciężko bedzie pozbyc się tłuszczu akurat z tego jednego rejonu. NAtomiast ćwiczenia aerobowe czy nawet bieganie nie powinno zaszkodzić. No i dieta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka