Dodaj do ulubionych

Dziennik Pokladowy

21.02.12, 15:15
Nie ja pierwsza i nie ostatnia postanawiam opisac efekty mojej "walki o mniejsza mnie" w jednym watku.
Zaczynam jutro. Zakupy zrobione, nastawienie jest. :)

Wczoraj bylam u lekarza z wynikami morfologii (wszystko OK). Powiedzialam, ze zamierzam zaczac Dukana. Lekarz stwierdzila, ze nie widzi przeciwskazan (powiedzialam ze to krotkotrwala dieta), ale zebym uwazala po jej zakonczeniu bo jojo murowane.

Jutro rano podam wymiary startowe.:)
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: Dziennik Pokladowy 21.02.12, 18:15
      Trzeba bylo jej powiedziec, ze nie zamierzasz konczyc, bo to metoda na cale zycie :-) Powodzenia!
    • madzioreck Re: Dziennik Pokladowy 21.02.12, 22:12
      Będziem trzymać kciuki :)

ale zebym uwazala po jej zakonczeniu bo jojo m
      > urowane.

Jak po każdym odchudzaniu ;)
    • 77asiula FAZA I 22.02.12, 12:21
      Zaczynam dzis pierwsza faze. Na poczatek dnia wazenie:
      72,8kg przy 169 cm czyli BMI 25,6 (lekko powyzej normy!)

Wczoraj tuz przed rozpoczeciem nieciekawa wiadomosc. Otoz moja przyjaciolka po dukanie (jak mowi) lezala 2 tygodnie w szpitalu na odmiedniczkowe zapalenie nerek! Kurcze, przykro mi ze mi to umknelo... Mieszkamy obecnie setki km od siebie, pamietam ten okres jako bardzo przykry dla mnie prywatnie i zawodowo...
      Jeszcze mi nie odpisala co jej dokladnie lekarze powiedzieli, sama wyczytalam, ze ta choroba jest wywolywana przez wirus E.coli. Sa inne przyczyny? Czyzby dukan - czyli duzo bialka - az tak obciaza nerki? Owszem slyszalam o tym, ale co innego czytac anonimowe info na necie a co innego jak wlasna przyjaciolka pada ofiara diety... W kazdym razie ona nigdy nie miala problemow z nerkami.

Pije duzo, filtruje sie :) A druga faze bede robic w systemie 1/1.
    • 77asiula FAZA II - pierwszy dzien 25.02.12, 13:28
      Skonczylam trzydniowa pierwsza faze. Rezultat to -1,7kg. Obecne BMI to 24,9 (czyli wskoczylam w to 'normalne').
      Zwazywszy na to, ze nie bylam od trzech dni w kibelku 'w grubszej sprawie' to mozna powiedziec ze wysikalam 1,7 litra wody.
      Nie czuje sie nawet o gram lzejsza, a zazwczaj przy stracie dwoch prawdziwych kilogramow taka roznice czuje!
      Dzis z radoscia palaszowalam warzywka. :) Wieczorem planuje zrobic pyszna zupe-krem wielowarzywna. mam 8miesieczniaka w domu wiec bedziemy jesc to samo: zupe bez smietany. :)
      Ciekawe czy przy koncu pierwszego tygodnia zobacze 6 z przodu. :) (teraz jest 71,1kg). Zobaczymy w srode rano!
      • majamajowa77 Re: FAZA II - pierwszy dzien 26.02.12, 11:48
        Pamiętaj o otrębach i to tych niezmielonych, to waga na pewno szybciej ruszy. Ja polecamjeszcze błonnik.
    • 77asiula ! ! ! 26.02.12, 14:17
      Ale numer! Dzis rano staje na wage a tam 69,9 kg! Kurcze, szostki z przodu nie widzialam od... mhmmm... sierpnia 2010 - czyli tuz przed druga ciaza! Ale fajnie!
      Tra la la la la! :)
    • 77asiula bilans pierwszego tygodnia 29.02.12, 14:09
      Wczoraj skonczylam pierwszy tydzien diety. Dzis rano waga pokazala rowne 70kg wiec spadek o 2,8kg.
      Powiem szczerze, ze niezbyt dobrze znosze dni PP. Jem dobrze i duzo, ale nie jest latwo. Nie poddam sie bo po pierwsze to moje postanowienie wielkopostne (odmawiac sobie przyjemnosci kulinarnych, glownie slodyczy). Po drugie bardzo chce wejsc we wszystkie stare bluzeczki, ktore teraz mam powyzej pepka! :) Ale faktem jest, ze mam mniej przekonania do tej diety niz za pierwszym razem (w 2010) i powoli szykuje podwaliny pod Nowy Sposob Odzywiana, ktory wkrotce zaadoptuje.
    • 77asiula 21 dni 13.03.12, 13:26
      Jem ze smakiem i chudne.

Po 21 dniach -4,2kg i teraz naprawde czuje, ze sa to "prawdziwe" kilogramy. Swiadczyc o tym moze chocby zmieniona dziurka w pasku! 21 dni... to polowa Wielkiego Postu przeciez. zeby tak jeszcze ze 2,5 kg (no niech bedzie do rownego: 2,8kg!).

• melancho_lia Re: 21 dni 15.03.12, 08:01
        Gratulacje!!!
        Mi niedługo minie rok od kiedy zaczęłam dietę (jestem juz na IV). Jak zgubiłam 13 kg tak nie mam ich cały czas- a i Święta były po drodze i inne wyżerki. Jak patzrę na stare zdjęcia to mam ochotę je podrzeć.
        Zgubiłam 15 cm w talii i po ok. 10 w biodrach i biuście.
    • 77asiula po 5ciu tygodniach... 21.03.12, 07:58
      ... rowno 5 kg w dol!

Kto mi pogratuluje?

Waga od kilku dni praktycznie stoi wiec mam wrazenie, ze teraz chudniecie troche spowolni.
      • julka8010 Re: po 5ciu tygodniach... 21.03.12, 08:45
        GRATULUJE !! bardzo bardzo ! ja tak marzę o tych 5-ciu kilogramach w dół..
        no zazdroszcze :)
        Pozdrawiam i powodzenia!
        • 77asiula poprawka!!! PO 4 TYGODNIACH! 21.03.12, 10:16
          Zaczelam przeciez 22go w Popielec! Ale fajnie! :) Dobra srenia w sumie. :) :)
          • julka8010 Re: poprawka!!! PO 4 TYGODNIACH! 21.03.12, 12:17
            no to tym bardziej Ci gratukuję ! super...
            i w sumie to bardzo maobilizujące:)
            Pozdrawiam
            • vanilia_cz Re: poprawka!!! PO 4 TYGODNIACH! 21.03.12, 17:30
              hej u mnie jutro 2 tygodnie na diecie a dziś rano miałam równo 4kg mniej;) tez zobaczyłam różnice po pasku, no i kurtka nie jest tak w cyckach opieta;) gratuluje 5 kg i zycze dojscia do wymarzonej wagi:) a tak wogóle to ile chcesz wazyc? ja zaczełam z podobną wagą bo ważyłam 73,2kg dziś rano 69,2:) tez 6 z przodu nie widziałam z rok:) ale widziałam ja po kopenhaskiej na której zrzuciłam z 72 na 66. wróciło z nadwyżką;) tak jak ktoś juz wyzej pisał na zatwardzenie jedz otreby (2 łyżki) dla mnie nieocenione:) po porodzie mam hemoroidy i przy 4 dniu diety miałam takie zatwardzenie ze mi krew leciała, ale to moja wina bo nie doczytałam ze trzeba te otręby;) po 3 dniach otrąb nie miałam juz zadnego problemu z "grubszą sprawą" ;)
    • 77asiula po kolejnym tygodniu 28.03.12, 09:51
      5 tygodni i 6,3kg mniej!
      Obecne BMI to 23.1

A po drodze bylam na weselu i jadlam wszystko procz slodyczy. :)
    • 77asiula 6 tygodni 04.04.12, 13:41
      i 6,6kg mniej.
      Obecna waga to 66,2 kg.
      Wg moich zalozen zostalo mi 1,4 kg do zrzucenia. :)

Pora chyba wyjawic moja mala tajemnice, co? :P
      • kaga9 Re: 6 tygodni 04.04.12, 16:24
        Gratulacje:) Dawaj tajemnicę!
        • vanilia_cz Re: 6 tygodni 05.04.12, 00:36
          ale teraz pojechałas z tą tajemnicą:D pisz tutaj szybko bo umieram z ciekawości!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka