Dodaj do ulubionych

ECA - potezny dopalacz

01.01.03, 16:45
hey,
na tym forum poruszane sa watki zwiazane z zywieniem, waga, utrata wagi.
jestem aktywny fizycznie i dbam o swoja diete. suplementowalem juz
rozne "cuda"jak l-karnityna, hmb.....ale teraz juz wiem ze najlepsze jest
ECA, powszechnie znane w usa, w polsce niedozwolone z powodu skladu:
efedryna, kofeina, aspiryna. ten preparat swietnie sie sprawdza, dodaje
energii, motywacji, przyspiesza przemiane materii, podnosi termogeneze. w
polaczeniu z dieta bogata w tluszcze omega-3 i odzywki bialkowe przynosi
naprawde zdumiewajace rezultaty! organizm wchodzi w taka ketoze ze az milo:)
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: ECA - potezny dopalacz 03.01.03, 09:28
      Zapominasz o wadach ECA: możliwości uzależnienia oraz złym wpływie na układ
      krążenia (zdarzały się zawały u młodych ludzi)
      Nie ma róży bez kolców...
    • carbogrom Re: ECA - potezny dopalacz 03.01.03, 12:56
      karkass napisał(a):

> naprawde zdumiewajace rezultaty! organizm wchodzi w taka ketoze ze az milo:)

No.. milo to mu tak w tej ketozie nie jest. Uwazaj.. , bo rezultaty moga byc
      naprawde zdumiewajace :-((((

Sowa
      • karkass Re: ECA - potezny dopalacz 03.01.03, 15:39
        wiesz mam grupe krwi O i pewien madry gosc (nazwisko?) pisze ze idealnym
        sposobem na zycie dla takich jak ja jest duzo ruchu, duzo bialka po to by
        wlasnie utrzymywac organizm caly czas w lekkiej ketozie. To podobno spadek po
        polujacych przodkach ktorzy byli silni, ruchliwi i wpieprzali mieso:)
    • janwer Re: ECA - potezny dopalacz 04.01.03, 11:14
      FAQ o ECA jest na mojej stronce pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/ w dziale
      Dieta.

ECA jest OK ale należy umieć w porę powiedzieć stop i nie stosowac go w innych
      celach niż zabicie apetytu i suplementacja diety. Z tego co wiem, to jest
      stosowany często w siłowniach jako dopalacz i energizer a to nie sa właściwe
      zastosowania i są potencjalnie niebezpieczne.

Jan Werbinski
    • karkass Re: Janwer - twoja strona o ECA bardzo ok 06.01.03, 20:54
      hey, znalazlem tam duzo ciekawych informacji, czytalem podobne rzeczy na anglojezycznych stronach.

Moje spostrzezenia sa takze takie ze ECA po prostu przyspiesza prace ukladu trawiennego. wyprozniam
      sie bardzo regularnie i szybko i czuje ze to zasluga wlasnie ECA. Stosuje je przez 5 dni w tygodniu a na
      weekend robie przerwe i pomimo takiej samej diety daje sie odczuc to co powyzej napisalem.
      Rzeczywiscie L-Karnityna jest przereklamowana bo praktycznie chyba nie dziala ale ECA jak najbardziej.
      Spotkalem takze opinie zeby przy ECA nie ograniczac tak bardzo spozycia weglowodanow a efekt i tak
      bedzie!
      Biore na pusty zoladek rano i wieczorem, popijam duza iloscia wody. Wg mnie ten preparat mozna
      smialo polecic wszystkim pragnacym zrzucic wage albo zoptymalizowac metabolizm.
      • mraw Re: Janwer - twoja strona o ECA bardzo ok 09.01.03, 00:55
        karkass napisał:

> preparat mozna
        > smialo polecic wszystkim pragnacym zrzucic wage albo zoptymalizowac
        metabolizm.
        ................

A co z efektem jojo?
        Słyszałam o napadach szalonego apetytu po odstawieniu, więc nawyki nabyte
        podczas stosowania biorą w łeb...
        No i co z uzależnieniem, to w końcu pochodna (czy inna krewna) amfy?
        I w ogóle jak ze skutkami ubocznymi, np w porównaniu z lekami, które w końcu
        też mają skutki uboczne.

pozdr mrawcia
    • sok_wisniowy Re: ECA - potezny dopalacz 10.01.03, 11:03
      A jakie jest Twoje zdanie nt L-karnityny? Daje jakies efekty poza drenażem
      portfela?
      • karkass Re: L-K 10.01.03, 12:47
        hey,
        wiesz w tej chwili mam mieszane uczucia. kiedys bardzo wierzylem, lykalem w roznych konfiguracjach i
        ilosciach przy treningu aerobowym. Fakt jest taki: waga stala w miejscu.
        Zauwazylem ze przy jednorazowym przyjeciu ok. 1g L-K wystepuje taki efekt wzmozonej aktywnosci,
        pobudzenia, jest wrazenie ze cos sie w organizmie dzieje w zakresie jego energetyki.

Jesli barc na probe to tylko tak. odradzam lykanie np. 3 x dziennie po 0,3 g.
        Najlepiej potestowac przez 1 miesiac, powiedzmy 3 x w tygodniu trening aero i wtedy 1g na ok. 1,5
        godziny przed a w dniach beztreningowych po 0,5 g dziennie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka