IP: 46.7.61.* 17.06.14, 17:40
witam! od pewnego momentu mam problem z prawym kolanem mysle ze przeciazylem je poniewaz zaczelo mi doskierac po przebiegnietym polmaratonie dwa tygodnie temu. Po tym czasie probowalem kilka razy biegac, w sumie udaje mi sie przebiec ok.10 km ale pozniej znow kolano boli i przerwa w treningu. Moje pytanie co powinienem zrobic zeby przestalo mnie bolec i mogl wrocic do regularnych treningow tym bardziej ze na koniec pazdziernika mam wystartowac w maratonie .
Obserwuj wątek
    • irekfolter Re: kolano 17.06.14, 23:11
      musiałem również zawiesić treningi na 2-3 tygodnie, kolano napuchło, niestety po graniu w nogę coś w kolanie strzeliło
      • tygrynio1966 Re: kolano 18.06.14, 07:54
        przede wszystkim nie forsować bólu, co jakiś czas poleżeć z nogami w górze i a bieganie zaczynać od mniejszych odległości 3-5 km
    • uthark Pojeździj trochę rowerem. 24.07.14, 12:14
      Przy zwykłej jeździe rowerem obciążenia na kolana nie są takie jak przy bieganiu.

Ja miałem problem z prawym kolanem od wożenia tyłka samochodem i zbiorkomem. Byłem z tym nawet u ortopedy. Jak zacząłem więcej jeździć rowerem i wiele dystansów pokonywać także pieszo, to problem zniknął. Zresztą, więcej spokojnej aktywności fizycznej zalecał sam ortopeda. Biegania nie polecał na mój problem - wręcz przeciwnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka