Gość: ds A moze... IP: 195.173.12.* 21.12.01, 11:39 > Podczas pracy z mlodzieza, a takze podczas zbierania > materialow do mojej pracy doktorskiej z psychologii, > ktora pisze na KUL-u, a ktora dotyczy patologii wsrod > mlodziezy, dostaje wiele sygnalow od mlodych ludzi, ze > czuja sie osaczeni i bezsilni wobec zmasowanego ataku > na ich moralnosc dokonywana przez media i tzw. elity. Ciekawe, ze ksiadz nie zabral juz glosu w tej dyskusji. Mam dziwne wrazenie (zakladajac, ze ten post nie byl tylko prowokacja), ze po prostu wykorzystal to forum aby zebrac wiecej materialow/informacji do swojej pracy doktorskiej a nie zeby prowadzic rzeczowa dyskusje. Jezeli tak to gratulacje Piotrze - chyba sie udalo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrknap Re: A moze... 21.12.01, 12:24 Myslisz sie. Sledze na biezaco to forum i jestem przerazony atakami na mnie i na moja wypowiedz. Potrzebuje czasu, aby przemyslec, czy w ogole warto wlaczac sie do tak jalowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: A moze... IP: 195.173.12.* 21.12.01, 12:43 > Potrzebuje czasu, aby przemyslec, czy w ogole warto > wlaczac sie do tak jalowej dyskusji. O tej dyskusji mozna duzo powiedziec ale na pewno nie to, ze jest jalowa. Padaja tutaj konkretne i logiczne argumenty a watek jest ciekawy. Domyslam sie, ze ciezko jest prowadzic tutaj dyskusje opierajac sie wylacznie na dogmatach i osobistych przeswiadczeniach o tym co jest "najlepsze dla ludzkosci". Po co wiec to robic? Masz prawo do swoich pogladow tak jak kazdy inny. Ale jezeli chce sie kogos przekonac to nalezy przedstawic konkretne argumenty a nie glosic "najwyzsza i niemozliwa do objecia rozumem prawde". I jeszcze jedno - nikt tutaj Ciebie Piotrze nie atakuje tylko z Toba polemizuje. Jezeli chcialbys zobaczyc co to jest atak to zapraszam do posta Arthipa (np. tego na temat mojego DNA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds male sprostowanie... IP: 195.173.12.* 21.12.01, 12:47 OK - po przejrzeniu watku musze przyznac, ze pare osob rzeczywiscie w sposob niewybredny Cie "atakuje". Proponuje ignorowac wszelkie inwektywy i docinki personalne. To znaczy tylko, ze nie maja innych argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
charlize Re: A moze... 21.12.01, 14:09 piotrknap napisał(a): > Myslisz sie. > Sledze na biezaco to forum i jestem przerazony atakami > na mnie i na moja wypowiedz. > Potrzebuje czasu, aby przemyslec, czy w ogole warto > wlaczac sie do tak jalowej dyskusji. Czy dyskusja jest 'jałowa', ponieważ przeciwnicy nie chcą ulec Pańskim racjom? W naszym kraju panuje pewna praktyka, wedle której ośmieszanie bądź redukowanie przeciwnika do rangi 'prostaka', który nie dorasta do naszego poziomu, pozwala na ucinanie dyskusji. Owszem, zgodzę się, że z niektórymi trudno dyskutować, jeśli zamiast argumentów posługują się inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: A moze... IP: 195.173.12.* 21.12.01, 14:42 Prypomniala mi sie pewna historia: kiedys nawiazalem rozmowe z w podrozy z siedzaca obok mnie dziewczyna. W pewnym momencie rozmowa zeszla na temat reinkarnacji - ja zapytalem czy wierzy w ta reinkarnacje i uzyskalem nastepujaca odpowiedz: "Wierze? Nie... ja po prostu WIEM, ze reinkarnacja istnieje" Abstrahujac od reinkarnacji (to byl tylko przyklad), mam czesto wrazenia, ze niektorzy ludzie maja religijne poglady w jakis sposob "zaprogramowane" tak ze nie poddaja sie one racjonalnej dyskusji (ani tym bardziej uzasadnieniu). Oni po prostu "wiedza", ze Bog istnieje. Nie znaczy to, ze rodza sie z taka wiedza ale sa po prostu jakby bardziej "podatni" religijnie. Mam swoja prywatna teorie, ze jest to jakis atawistyczny gen, ktory kiedys byl potrzebny czlowiekowi zeby sobie poradzil ze swoja swiezo nabyta inteligencja i nie zwariowal probujac zrozumiec otaczajacy go swiat. Zakladajac, ze tak jest to dyskusja pomiedzy agnostykiem a wierzacym na temat religii nie ma sensu. Jest to rozmowa Chinczyka przekonujacego Murzyna, ze lepiej byc zoltym. Dlatego tez ta dyskusja moze byc jalowa dla Piotra - my po prostu nie operujemy jego zbiorem dogmatow i dlatego trudno jest nam nawiazac logicznie spojny dialog. Moze nie jest to do konca na temat ale to jest sposob w jaki tlumacze sobie dlaczego czesto rozmowy miedzy religijnymi fanatykami (od ekstremistow po umiarkowanych) a niewierzacymi (lub fanatykami innych religii) koncza sie marnie. Zdaje sobie sprawe, ze oczywiscie wiele osob sie tutaj oburzy, ze przyrownuje religie do "mutacji genetycznej" ale coz... kazdy ma prawo myslec co chce, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yolka Re: A moze... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 14:15 piotrknap napisał(a): > Myslisz sie. > Sledze na biezaco to forum i jestem przerazony atakami > na mnie i na moja wypowiedz. > Potrzebuje czasu, aby przemyslec, czy w ogole warto > wlaczac sie do tak jalowej dyskusji. Bardzo szybko Ksiądz sie poddaje i opuszcza swoje owieczki. A czyż nie jest Księdza powinnością nawracanie grzesznych? Przestraszyć się kilku anonimowych wypowiedzi? To jest godna postawa???? I właśnie dlatego uważam Księży za hipokrytów ! I powyższa Księdza wypowiedź jeszcze mnie w tym utwierdziła. Szkoda, że Księża wtracają sie do spraw seksu, zamiast, szczególnie teraz przed Świetami - głosić koniecznośc niesienia pomocy biednym, bezdomnym i głodnym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: A moze... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 11:27 piotrknap napisał(a): > Myslisz sie. > Sledze na biezaco to forum i jestem przerazony atakami > na mnie i na moja wypowiedz. > Potrzebuje czasu, aby przemyslec, czy w ogole warto > wlaczac sie do tak jalowej dyskusji. Jezeli Ksiadz widzi w tym wszystkim tylko ataki na siebie, to radze zmienic temat pracy doktorskiej. Na marginesie zadalem Ksiedzu pytanie na ktore chcialbym uzyskać odpowiedz. Troche wyzej od tej wypowiedzi. Jezeli rzeczywiscie jest Ksiadz na biezaco, prosze o wyrazenie zgody na korespondencje prywatna. Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyn Ja pracuję na KUL-u, ale... IP: *.kul.lublin.pl 21.12.01, 12:22 Ja pracuję na KUL-u, ale jesten normalnym człowiekiem. To co tutaj widzę a częściej słyszę trudno nazwać edukacją i wychowaniem. Młodzież jest wykorślawiana i kastrowana przez klerykałów. Czasami opadają mi ręce bo z niektórymi przypadkami nie da się prowadzic sensownej rozmowy. Mają zaczadzone umysły. Ale czego można się spodziewać? Kościołowi nie jest na rękę tracenie wiernych, którzy finansują istnienie tego potwora. Według księży podstawowym zadaniem społeczeństwa, którym manipulują jest płodzenie potomków, reszta zagadnień związanych z płciowością to obrzydlistwo i perwersja. I tak przez wieki. Dzięki powiązaniu najsilniejszych popędów ludzkich z pojęciem grzechu i monopolem na zbawienie, budują swoje imperium. W końcu księża z czegoś muszą utrzymać swoje kochanki i potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrknap Re: Ja pracuję na KUL-u, ale... 21.12.01, 12:29 W ktorej katedrze Pan pracuje? Zastanaiwam sie czy nie porozmawiac z Pana przelozonym. KUL to nie jest zwykla uczelnia i nie moga na niej pracowac ludzie kpiacy z religii. To jest zapisane w jej statucie, do ktorego musi sie pan stosowac, czy tego chce czy nie. Piotr Knap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: A co cię to obchodzi? IP: *.kul.lublin.pl 21.12.01, 12:40 Guzik ci do tego frustracie. Mamy demokrację a nie kościelny totalizm. Dla niektórych liczą się jeszcze wiedza i umiejętności a nie koneksje i wiernopoddańczość. Wypałuj się palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrknap Re: A co cię to obchodzi? 21.12.01, 13:23 Modle sie za Ciebie Bracie. Nie osadzam Cie w mysl maksymy "Nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni", ale zal mi Twojej duszy. Piotr Knap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: A co cię to obchodzi? IP: *.chello.pl 21.12.01, 13:28 piotrknap napisał(a): > Modle sie za Ciebie Bracie. > Nie osadzam Cie w mysl maksymy > "Nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni", ale zal mi > Twojej duszy. > > Piotr Knap Zobacz najpierw belkę w swoim oku a później dopiero zauważ źdzbło w oku brata swego Lodzia Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! 21.12.01, 13:42 "Wypałuj się palancie" ??????? Ty kanalio pracujesz w KUL-u??? Jesteś popapranym prostakiem i ksiądz nie powinien wogóle z tobą ścierko rozmawiać. A ty lodzia jesteś zboczoną kretynką dlatego nie kompromituj się i nie przytaczaj biblii ok!!! Po przeczytaniu tylu postów napewno ksiądz doszedł do wniosku, że to "stracone" miejsce ze straceńcami wewnątrz także niech ksiądz już nie marnuje swoich słów na tych zepsutych i chorych ludzi !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: Cywilizacja grzechu ! IP: *.chello.pl 21.12.01, 14:05 artihip napisał(a): > "Wypałuj się palancie" ??????? > > Ty kanalio pracujesz w KUL-u??? > Jesteś popapranym prostakiem i ksiądz nie powinien wogóle z tobą ścierko > rozmawiać. > > A ty lodzia jesteś zboczoną kretynką dlatego nie kompromituj się i nie > przytaczaj biblii ok!!! > > Po przeczytaniu tylu postów napewno ksiądz doszedł do wniosku, że to "stracone" > > miejsce ze straceńcami wewnątrz także niech ksiądz już nie marnuje swoich słów > na tych zepsutych i chorych ludzi !!!!!! "Zboczona kretynka" to raczej nie komplement... Arti dlaczego nawet nie spróbujesz być miły? Święta idą ,czas na pojednanie... a ty takie teksty (!) Nie lubię kiedy ktoś cytuje biblię lub na nią się powołuje ,ponieważ mądrosci z niej płynące można różnie interpretować i "wojna " na cytaty mogła by trwać długo. Nikt nie jest idealny "ksiądz" który założył ten wątek też na pewno nie i dlatego nie ma prawa używając słów z Pisma Św.mówić komuś o jego błędach "nie sądzcie a nie będziecie sądzeni" a za chwilę "żal mi cię "i "biedna Twoja dusza" jeśli go nie osądza to dlaczego "biedna dusza". Ja wierzą w Boga jako mojego Stwórcę ,nieskończenie dobrego Stworzyciela świata ,ale nie ufam kościołowi który nagina Pismo Św. do swoich potrzeb a historia tej instytucji(kościoła) wrecz ocieka krwią. Lodzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: kościół - coraz dalej od człowieka??? IP: *.parkiet.com.pl 21.12.01, 15:19 Proszę księdza, żyje ksiądz zupełnie w innym świecie, oderwanym od rzeczywistości. Odizolowany od codziennych problemów świata współczesnego, oglądając życie przez okno w seminarium, już dawno stracił ksiądz kontakt ze współczesnym młodym, człowiekiem. Cały kościół gubi owieczki. Jeszcze pokolenie naszych rodziców gorliwie kultywuje katolickie tradycje, my robimy to tylko od święta, nasze dzieci jeszcze rzadziej, a wnuki? czarno to widzę... Jeśli kościół nie znajdzie sposobu na przyciągnięcie młodzieży pod swoje skrzydełka, to rozdźwięk pomiędzy tym czego naucza, a postępowaniem wiernych, będzie coraz bardziej się pogłębiał. Może nadszedł już czas na reformy w kościele? przecież sami duchowni zaczynają już tworzyć zaczątki odłamów (ks. Rydzyk, ks. Jankowski, arcybiskup Milingo). Może "cywilizacja grzechu" wcale nie jest aż tak grzeszna jak niektórym się wydaje? może kolejny papież zalegalizuje rozwody, albo zniesie celibat? Sądzę, że kościół katolicki aby być blisko człowieka, będzie ewaluował właśnie w tym kierunku, jednak my tych czasów już na pewno nie doczekamy, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Piotrek, czys ty Zwarioawal? IP: *.mw.mediaone.net 21.12.01, 19:15 Jak mozesz grozic Odynowi?! I to jeszcze na publicznym Forum? Moze jeszcze powiesz cos o wzieciu pasa (trafilem, nie?). Przeciez to nie po chrzescijansku!!! Po przeczytaniu wypowiedzi Odyna zdalem sobie sprawe, ze czas na weryfikacje w Kosciele. Przeciez Tacy jak piotrek knapski powoduja problemy i blokuja innych swiatlych ludzi w kosciele. Samo zapytanie, gdzie Odyn pracuje jest niewymierzalnym CHAMSTWEM z twojej strony, piotrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Ksieza na ksiezyc!!! IP: 162.70.83.* 21.12.01, 15:22 A ty czarnuchu, co? Juz chcialbys zwolnic kogos z pracy za posiadanie pogladow innych niz dozwolone? Drugiej Inkwizycji sie zachciewa? Wiesz klecho jedna, ze chcesz zlamac konstytucje i zagwarantowane w niej prawa jednostki? Brzydze sie takimi jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
bialy.mis PIOTR KNAP TO KABEL 10.03.02, 20:07 kabel to widocznie bardzo polecana postawa na KUL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Cywilizacja grzechu IP: 192.168.0.* 21.12.01, 14:49 Proszę Księdza ! A tak wogóle co Ksiądz robi na tym forum ( SEKSUOLOGIA )? Uważam, że nie jest to dobry pomysł w wykonaniu Księdza a już na pewno nie pomoże to nikomu z formuowiczów a tylko skłóci i to przed Świętami. I jeszcze jedno, czy Księdza przełożony wie do czego Ksiądz w internecie zagląda (są jeszcze bardziej zbereźne rzeczy ). Uważam, że osobie duchownej troszeczke to nie przystoi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzia Re: Cywilizacja grzechu IP: *.chello.pl 21.12.01, 15:37 Gość portalu: smyk napisał(a): > Proszę Księdza ! > > A tak wogóle co Ksiądz robi na tym forum ( SEKSUOLOGIA )? Uważam, że nie jest > to dobry pomysł w wykonaniu Księdza a już na pewno nie pomoże to nikomu z > formuowiczów a tylko skłóci i to przed Świętami. > I jeszcze jedno, czy Księdza przełożony wie do czego Ksiądz w internecie > zagląda (są jeszcze bardziej zbereźne rzeczy ). > Uważam, że osobie duchownej troszeczke to nie przystoi. > pozdr. "Ksiądz"tak bardzo się przejał naszymi duszami ,że pozwolił sobie się zalogować. Mam pytanie do księdza i proszę o szczerą odpowiedź . Czy ksiądz współżył kiedykolwiek seksualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! Do lodzi i KR$. 21.12.01, 15:47 Lodzia przepraszam za poprzedni post, może troszkę mnie poniosło ale nie pisz proszę kolejnych bredni " czy ksziądz kied...." !!! KR$ nie chciej abym ja zaczął pisać na twój temat ty ateistyczny śmierdzielu bo będzie ci przykro całe święta!!! Odpiepszcie się od księdza!!! Wasz odwet na tym wątku i tak udowadnia, że prawda w oczy kole (szczególnie doktora który już dawno się tak nie rozpisał na żadnym temacie!)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Cywilizacja grzechu ! Do lodzi i KR$. IP: *.*.*.* 21.12.01, 15:51 artihip napisał(a): > Lodzia przepraszam za poprzedni post, może troszkę mnie poniosło ale nie pisz > proszę kolejnych bredni " czy ksziądz kied...." !!! > > KR$ nie chciej abym ja zaczął pisać na twój temat ty ateistyczny śmierdzielu bo > > będzie ci przykro całe święta!!! > > Odpiepszcie się od księdza!!! > > Wasz odwet na tym wątku i tak udowadnia, że prawda w oczy kole (szczególnie > doktora który już dawno się tak nie rozpisał na żadnym temacie!)!!! A co ci sie nie podoba w ateistach? Ich tez nienawidzisz tak samo jak "pedałow"? A kogo w ogole lubisz? Tylko heterycznych katolikow? Czy teraz tego ucza na religii? Nie pogniewaj sie na mnie, ale jak obrzucisz stekiem wyzwisk KR$-a, to ja mu pomoge w odwecie. Tooooooooooooooleraaaaaaaaaancjiiiiiiii czlowieku, a szczegolnie przed swietami. łowca, który nie lubi niczym nie podyktowanej nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! Do lodzi i KR$. 21.12.01, 16:17 Powinieneś wiedzieć, że jak będę chciał to i tak zmieszam z gównem tego KR$. Moja złość nie jest "niczym niepodyktowana"!!! Mam swoje powody. A tak z innej beczki to mimo wszystko wesołych łowco ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Wesołych IP: *.*.*.* 21.12.01, 16:20 artihip napisał(a): > Powinieneś wiedzieć, że jak będę chciał to i tak zmieszam z gównem tego KR$. > > Moja złość nie jest "niczym niepodyktowana"!!! > Mam swoje powody. > > A tak z innej beczki to mimo wszystko wesołych łowco ... Pewnie, ze wesolych arti, ale fajnie byloby, gdybys troche odpuscil te "powody" łowca, który nie gniewa sie w swieta Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Wesołych ! 21.12.01, 16:22 Niestety brachu, wierzę, że mam rację i dlatego jestem jaki jestem ... Wesołych wszystkim normalnym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Wesołych IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.01, 12:33 > > Moja złość nie jest "niczym niepodyktowana"!!! > > Mam swoje powody. pewnie ojciec ci dupsko przejechal jak miales 3 latka, nie? camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Cywilizacja grzechu ! Do lodzi i KR$. IP: 62.8.156.* 21.12.01, 16:29 Gość portalu: Łowca napisał(a): > Nie pogniewaj sie na mnie, ale jak obrzucisz stekiem wyzwisk KR$-a, to ja mu po > moge w odwecie. Ze lubisz wyzywać, to już każdy zauważył. Zadna nowość. Ale coś wybiórczy z Ciebie Łowca. Jak KRS obrzuca innych stekami wyzwisk, to nie reagujesz. > Tooooooooooooooleraaaaaaaaaancjiiiiiiii czlowieku, a szczegolnie przed swietami Cały czas użeram się właśnie o tolerancję, również dla tych, co nie idą z prądem. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Wyjasnienie IP: *.*.*.* 21.12.01, 16:51 >Ze lubisz wyzywać, to już każdy zauważył. Zadna nowość. Ale nigdy pierwszy i nie przypominam sobie bym zrobil to wlasnie tobie. Za krotki staz masz na tym forum, by wydawac obiektywne sady na moj temat. Zycze ci mimo wszystkiego najlepszego w SBN i NR. łowca, który stara sie byc sprawiedliwy PS. To miejsce nosi nazwe "seksuologia" a nie "moralnosc". Dywaguje sie nad problemami natury seksuologicznej, a nie etycznej. Wiec nawracanie "rewolucji" raczej sie tutaj nie uda, gdyz wiekszosc z nas nie jest reakcjonistami, a własnie rewolucjonistami. Reakcja stoi w zdecydowaaaaaaanej opozycji. I prosba: nie psujmy juz watku, ktory jest niezmiernie ciekawy, swoimi wypowiedziami nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Dalej psuję wątek IP: 62.8.156.* 21.12.01, 17:04 Gość portalu: Łowca napisał(a): > Ale nigdy pierwszy i nie przypominam sobie bym zrobil to wlasnie tobie. Za krot > ki staz masz na tym forum, by wydawac obiektywne sady na moj temat. A skąd wiesz, jak długo czytam to forum? W każdym bądź razie w grudniu wyzywałeś i bluzgałeś ile wlezie. To jest fak obiektywny i sprawdzalny. > Zycze ci mimo wszystkiego najlepszego w SBN i NR. Dziękuję i wzajemnie. > łowca, który stara sie byc sprawiedliwy Wierzę, że się starasz. A że nie zawsze wychodzi, no cóż... > PS. To miejsce nosi nazwe "seksuologia" a nie "moralnosc". Dywaguje sie nad pro > blemami natury seksuologicznej, a nie etycznej. A Twoja osobista misja, polegająca na walce ze śmieciami na forum, jest bardziej natury seksuologicznej, czy etycznej? >Wiec nawracanie "rewolucji" rac > zej sie tutaj nie uda, gdyz wiekszosc z nas nie jest reakcjonistami, a własnie > rewolucjonistami. Reakcja stoi w zdecydowaaaaaaanej opozycji. Nie jestem kimś, kto za wszelką cenę będzie starał się płynąć z prądem. Tak więc, czy jakiś pogląd jest w mniejszości, czy w większości, mało mnie interesuje. > I prosba: nie psujmy juz watku, ktory jest niezmiernie ciekawy, swoimi wypowied > ziami nie na temat. Mam duszę anarchisty, więc takie pouczenia niewielkie robią na mnie wrażenie. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crusader Re: Cywilizacja grzechu IP: 192.75.43.* 21.12.01, 17:40 Nie wszystko da sie objac nauka ? Byc moze. Ale modlitwa tez nie wszystko zalatwi. I kto ma decydowac o tym, na ktore pytania powinna szukac odpowiedzi nauka, a na ktore pytania powinnismy oczekiwac odpowiedzi ze strony (nieomylnego oczywiscie) papieza ? Jeszcze nie tak dawno kosciol katolicki stal na stanowisku, ze piorunochrony sa czyms zlym, bo ingeruja w wole boga. Innymi slowy jak cie ma piorun trzasnac, to tak ma byc. Kosciol katolicki nie jest niczym innym jak zbiurokratyzowana instytucja zerujaca na poczuciu winy swoich owieczek. No wiec wedlug ksiezulka na tym forum propaguje sie zwierzece zachowania. Co za zgroza !!! Malo tego, to jeszcze sex oralny !!! Jeszcze wieksza zgroza bo nawet zwierzeta tego nie robia !!!...no niech sie ksiezulek zdecyduje, czy zachowania zwierzece sa czy tez nie sa norma... A co ma ksiezulek do powiedzenia na temat homoseksualizmu ? Tez zgroza ? Bo zwierzeta tego nie robia ? Oczywiscie, ze robia, tak samo jak praktykuja sadomasochizm...a tak w ogole, to dlaczego kosciol katolicki jest jednym z najwiekszych pracowdawcow dla homoseksualistow ? A czy ksiezulek wie, ze znakomita czesc samobojstw popelnianych przez nastoletnich chlopcow ma swoje podloze w braku samoakceptacji wynikajacej z budzacych sie uczuc i emocji homoseksualnych ? Ten brak samoakceptacji to bezposredni wynik negatywnych ocen i postaw wobec homoseksualizmu, propagowanych rowniez przez kosciol katolicki. Religia, opium dla mas !!!! piotrknap napisał(a): > Witam szanownych panstwa. > > W trakcie moich wedrowek bo bezkresnym internecie > trafilem na to forum i musze przyznac, ze tak > wyuzdanych i dewiacyjnych listow nigdy dotad nie > czytalem. > Dziwi, mnie ze powazna gazeta zajmuje sie propagowaniem > cywlizacji grzechu, bo inaczej tego nazwac nie mozna. > Nie bede tu powtarzal obiegowych opinii o tej gazecie > wyglaszanych przez tzw. prawice, bo to jest z kolei > popadanie w druga skrajnosc, ale prawde mowiac nie > dziwie sie im po lekturze tego forum. > Podczas pracy z mlodzieza, a takze podczas zbierania > materialow do mojej pracy doktorskiej z psychologii, > ktora pisze na KUL-u, a ktora dotyczy patologii wsrod > mlodziezy, dostaje wiele sygnalow od mlodych ludzi, ze > czuja sie osaczeni i bezsilni wobec zmasowanego ataku > na ich moralnosc dokonywana przez media i tzw. elity. > Prosze mi wierzyc, ta wspaniala mlodziez nie chce > slyszec o wyuzdaniach i zboczeniach, ktore serwuje nam > telewizja i inne media, nie chce zeby jej mowic kiedy > zaczac wspolzycie i jakie jego formy przyjac za > spolecznie akceptowalne. > To co tu wypisuja niektorzy uczestnicy, a czemu > przyklaskuje "ekspert" powinno miec swoje miejsce w > rynsztoku, a nie na forum publicznych. > Dlaczego propaguje sie tu zwierzece zachowania nie > majace wiele wspolnego z prawdziwym wspolzyciem, > zamiast propagowac wartosci rodzinne i moralne. > Dawniej propagowalo sie sex jako panaceum na wszystkie > bolaczki tego swiata, a teraz propaguje sie gorsze > wyuzdania w rodzaju tzw. "sexu" oralnego - w > cudzyslowie, bo to nie jest sex!!! > Sex ma sluzyc prokreacji, nie wykluczajac przy tym > przyjemnosci, ale jego glowny cel jest jasno okreslony, > wiec nazywanie jego imieniem wszelkich zboczen jest > naruszaniem prawa naturalnego i uniwersalnych wartosci. > Czlowiek w tym momencie staje sie gorszy od zwierzat, > bo czy one uprawiaja "sex" oralny? > Prosze mi wierzyc, jestem mlodym ksiedzem i staram sie > myslec wspolczesnymi kategoriami, ale nie moge pojac > jakie korzysci daje ta dewiacja, tak zachwalana przez > tutejszych dyskutantow. > Jesli sprawy beda nadal zmierzaly w tym kierunku, za 10 > lat mozemy miec do czynienia z wtornym anafabetyzmem, > bo mlodzi ludzie nie beda umieli plodzic potomstwa, a > wtedy rodzajowi ludzkiemu grozi wyginiecie. > Zwracam sie z goracym apelem do tu obecnych, a > zwlaszcza do pana doktora, aby sprobowali wejrzec w > swoja dusze i zastanowic sie, czy to co robia jest > dobre. Moze po takim rachunku sumienia zrozumiecie co > czynicie i zaprzestaniecie tego. > Tak intymna sfera zycia, jak sex naprawde nie wymaga > pisania o niej publicznie, nawet pod plaszczykiem > nauki. Prosze mi wierzyc, nie wszystko da sie objac > nauka - zostawy Bogu co Boskie, a taki niewatpliwie > jest akt stworzenia, do ktorego prowadzi wspolzycie > malzenskie. Wiecej pokory! > > Ks. Piotr Knap > Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Papiez przeprasza za zboczenia ksiezy IP: *.mw.mediaone.net 21.12.01, 19:24 No wlasnie, a dlaczega papiez przepraszal swiat za zberezne czyny swoich pracownikow, ok 10,000, zeby byc dokladnym? Pare tygodni temu. Piotrek, ja tego nie wymyslilem: TO POWIEDZIAL TWOJ SZEF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Cywilizacja grzechu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 19:39 uważam, że jesteśmy lepsi od zwierząt bo w odróżnieniu od nich uprawiamy seks oralny.Przecież nie możemy być tacy jak zwierzęta!!!!!! Robię to zawsze ze swoją żoną i co w tym złego skoro oboje to uwielbiamy.Kochamy się i staramy się aby każdemu z nas zapewnić jak największą rozkosz czy to coś złego !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Cywilizacja grzechu IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.01, 14:28 > materialow do mojej pracy doktorskiej z psychologii, > ktora pisze na KUL-u, a ktora dotyczy patologii wsrod > mlodziezy, dostaje wiele sygnalow od mlodych ludzi, ze > czuja sie osaczeni i bezsilni wobec zmasowanego ataku > na ich moralnosc dokonywana przez media i tzw. elity. kochany, telewizja sprzedaje tylko to co ludzie chca ogladac..poniekat to sie nazywa "badaniem ogladalnosci"... a z tego co sie orientuje to wlasnie sex i przemoc najlepiej sie sprzedaja.. no i "telenowelki". > Prosze mi wierzyc, ta wspaniala mlodziez nie chce > slyszec o wyuzdaniach i zboczeniach, ktore serwuje nam > telewizja i inne media, nie chce zeby jej mowic kiedy > zaczac wspolzycie i jakie jego formy przyjac za > spolecznie akceptowalne. i dlatego zaczyna wspolzycie w wieku 12-13 lat... nie zdajas sobie sprawy jakie konsekwencje to moze miec w przyszlosci. Aczkolwiek wcale nie kwestionuj, ze wiele osob zaczyna wspolzycie "pod presja otoczenia". Okazuje sie, ze dziewczyna w wieku 18 lat, ktora jest dziewica moze narazic sie na zarty ze strony otoczenia. > naruszaniem prawa naturalnego i uniwersalnych wartosci. > Czlowiek w tym momencie staje sie gorszy od zwierzat, > bo czy one uprawiaja "sex" oralny? czlowiek tez porusza sie samochodem, ubiera sie, oglada TV, kupuje i sprzedaje... widziales cos takiego u zwiarzat?? > jakie korzysci daje ta dewiacja, tak zachwalana przez > tutejszych dyskutantow. a jakie dewiacje masz na mysli? > Jesli sprawy beda nadal zmierzaly w tym kierunku, za 10 > lat mozemy miec do czynienia z wtornym anafabetyzmem, > bo mlodzi ludzie nie beda umieli plodzic potomstwa, a > wtedy rodzajowi ludzkiemu grozi wyginiecie. to nie bylo by takie zle...zobacz, ze juz teraz mamy przeludnienie na ziemi..jak tak dalej pojdzie bedziemy sie zabijac wzajemnie o wode, gaz, prad, jedzenie i td. > Tak intymna sfera zycia, jak sex naprawde nie wymaga > pisania o niej publicznie, nawet pod plaszczykiem > nauki. Ok, tu trzeba sie zgodzic..sex jest dosc intymna sprawa..ale jak widac wiele osob ma z tym powazne problemy. I wiele osob woli zapytac o ich rozwiazanie na forum (anonimowo) niz udac sie do lekarza. To poniekad przyczyna tego, ze sex jest u nas jeszcze dosc wstydliwa sprawa. > nauka - zostawy Bogu co Boskie, a taki niewatpliwie > jest akt stworzenia, do ktorego prowadzi wspolzycie > malzenskie. Wiecej pokory! Z tego co pamietam Bog tez nie stworzyl czlowieka w sposob czysto biologiczny..wiec nie dal nam przykladu:) ale to oczywiscie glupi zart. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Cywilizacja grzechu IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.01, 14:30 > > > Jesli sprawy beda nadal zmierzaly w tym kierunku, za 10 > > lat mozemy miec do czynienia z wtornym anafabetyzmem, > > bo mlodzi ludzie nie beda umieli plodzic potomstwa, a > > wtedy rodzajowi ludzkiemu grozi wyginiecie. no i po to odkrylismy klonowanie:))) camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL ZOSTAWCIE KSIEDZA - ŻAL MU DUPĘ ŚCISKA IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 15:05 JEDYNE CO KSIEZULKWOI POZOSTAJE TO PODNIECAC SIUE NA SPOWIEDZI SLUCHAJAC INTYMNYCH ZWIERZEN KOBITEK (A MOZE FACETPO???). JAK TAKI CIEMNIAK KTORY NIE WIE CO TO SEX MOZE SIE W TEJ SPRAWIE WYPOWIADAC? NIECH SIE ZAJMIE SWOJA ZAKRYSTIA, A OD SEXU WARA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrCzart UuuuuuuuFffffffffffffff..... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.12.01, 18:42 Przeczytalem!!!!! Ide na pivo!!! Wesolych spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! 24.12.01, 09:40 Ty Camel jak zwykle (nawet przed świętami) piszesz takie brednie, że tylko śmiać się chce! DANIEL ty pusty kretynie, idź do kibelka wychasaj tego swojego malutkiego jaszczurka to może ci ulży malutki chory człowieczku. Jak chcesz wypisywać takie infantylne zdania to idź do tematu "ośla ławka" popierdułko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu ! 24.12.01, 12:13 dupe sciska ksziedzu? daniel ty chyba sciskasz jak masz w niej peniska swojego kolegi co? /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) Re: Cywilizacja grzechu ! IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.01, 12:25 > Ty Camel jak zwykle (nawet przed świętami) piszesz takie brednie, że tylko > śmiać się chce! tak..za to Ty popisales sie niezwykla madroscia - godna krola salomona.. brawo...no, a teraz sio do biurka i dokoncz pisac "ala ma kota", bo mamusia i tatus sie rozgniewja , spiora pupke i prezentow nie bedzie... a wiesz co to znaczy?? ZE NIE DOSTANIESZ WYMARZONEGO POKEMONA.... ramzes:) > > DANIEL ty pusty kretynie, idź do kibelka wychasaj tego swojego malutkiego > jaszczurka to może ci ulży malutki chory człowieczku. Jak chcesz wypisywać > takie infantylne zdania to idź do tematu "ośla ławka" popierdułko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu ! 24.12.01, 12:40 ramzes ty chyba jestes pedalem? he he co ich tak bronisz? przeciez to wykolejency tego swiata blad w stworzeniu tego zakatka wszechswiata /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! 24.12.01, 13:23 On jest pedałem Kardos - i to pełną mordą. A reszta twojej wypowiedzi tylko udowadnia takim straceńcom jak on, że nie tylko ja mam takie zdanie o tych chorych ludziach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) do..artitchorza IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.01, 17:09 On jest pedałem Kardos - i to pełną mordą. > > A reszta twojej wypowiedzi tylko udowadnia takim straceńcom jak on, że nie > tylko ja mam takie zdanie o tych chorych ludziach!!! Wiesz co artinikt..popros latem mame lub tate (nie sadze, zebys mial paszport), niech cie wezma na wycieczke do Berlina, potem udaj sie do dzielnicy gejowskiej i powiedz glosno co o nich myslisz (nie boj sie, wielu cie zrozumie, jako ze tu mieszka dosc duzo Polakow), Aha i nie zapomnij wczesniej oplacic ubezpieczenie i zarezerwuj sobie termin u ortodonty i chirurga od urazow twarzy...maly tchorzu. ramzes:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) Re: Cywilizacja grzechu ! IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.01, 17:05 > ramzes ty chyba jestes > pedalem? he he > co ich tak bronisz? Jestem 100% pedalem i jak to mowi burmistrz Berlina "das ist gut so". ramzes:) Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu ! 25.12.01, 00:07 Ramzesie mam nadzieję, że zdechniesz pedalskie padło na AIDS albo inne wasze świństwo a to z jednego powodu (nie życzę aż tak źle innym homoseksualistom) - otwierasz mordę tam gdzie nie trzeba i do osób do których nie powinieneś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Cywilizacja grzechu ! IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.01, 12:24 arhi cipo..wylizales juz matce cipe na swieta? nie? to idz, pewnie po tygodniu zmienila juz majtki.............na lewa strone...bu ha hahahahahahaha ty skunksie smierdzacy. camel Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: Cywilizacja grzechu ! 26.12.01, 23:38 ktos slusznie juz wczesniej zauwazyl :ksiadz zbyt szybko opuszcza owieczki.napisano(niestety nie zwrocilam uwagi na niki),ze ksiadz marnuje slowa,zeby nas 'nawracac'?przede wszystkim On nic nie robi,tylko jest 'przerazony' Prosze ksiedza,jak na razie nie uzyskalismy zadnych argumentow.W wiekosci watki nie sa w agresywnym tonie,to jest rodzaj polemiki,a ksiadz elegancko usuwa sie z pola walki i odzywa sie tylko kiedy pojawia aie blachy problem i zaczyna sie nagonka(dotyczy faceta,ktory napisal,ze pracuje na KULu.). Czekamy na argumenty,jak na razie nie ma zadnych. byc moze watek jest tylko prowokacja,jednak dzieki niemu ujawniaja sie wszystkie grzeszki.Prosze ksiedza,czy ksiadz nie powinien wybaczac,nawracac?czy ksiadz nie powinien kochac blizniego?Czy ksiadz moze nienawidzic?Katolicy moga? tyaa,clzowiek jest tlyko czlowiekiem,walczcie.. a co do wszystkich przeciwinikow homoseksualistow,polecam poczytac sobie txt: I nagle po kolejnym porzuceniu, wysmianiu, po kolejnym zderzeniu z obojetnoscia ktos sie we mnie zakochal, mocno, silnie, gleboko i dojrzale, szanuje mnie, jest zupelnie inaczej. Taki powrot do domu. Tyle, ze jest to kobieta. Nie chce sobie przykladac etykietek, nie chce sie szufladkowac, czy jestem les, bi, czy hetero. Kocham czlowieka i jestem przez niego, a wlasciwie przez nia, kochana, a duchowosc nie ma plci. Autorke przepraszam za kopiowanie,uwazam,ze to co napisalas bylo piekne. Charlize ,Bona i lucky73 oraz Doktorze!-swietne odpowiedzi,napisane jaksi czas temu,a jak na razie zadnych rozsadnych kontrargumentow Pozdr serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
wywloka Re: Cywilizacja grzechu 25.12.01, 23:10 A jak moze mnie ksiadz uwolnic od grzechu? Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu. 27.12.01, 10:55 raisa ty chyba nie wiesz co piszesz. To, że jesteś chora i nienormalna nie znaczy, że możesz srać tu jakimiś marnymi, infantylnymi niby-wierszykami!!! Natura i prawda nie potrzebuje argumentów, zresztą takich zboczeńców jak homoseksualiści i tych, którzy wam przytakują i tak nic nie przekona - wy wolicie naginać wszystko dla waszej wygody! Taka jest prawda o naszej "cywilizacji" ! P.S. Do camela - ty pedale idź wydymać swojego psa bo już się stęsknił za twoim siusiakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel do artiego IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.01, 11:39 idz possac ojcu alkoholikowi tego brudnego fiuta, a potem mozesz nawet w ramach bycia dumnym hetero mwylizac matce cipsko. camel ps. polymliles sie nie jestem pedalem..ale chuj ci do tego ty kurwo. dla ciebie wszyscy to pedaly, ktorzy uwazaja, ze jestes pojebany..czyli 99% spoleczenstwa. nawet matka cie olala goracym moczem ty scierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: Cywilizacja grzechu. 27.12.01, 11:57 artihip napisał(a): > raisa ty chyba nie wiesz co piszesz. To, że jesteś chora i nienormalna nie > znaczy, że możesz srać tu jakimiś marnymi, infantylnymi niby-wierszykami!!! > > Natura i prawda nie potrzebuje argumentów, zresztą takich zboczeńców jak > homoseksualiści i tych, którzy wam przytakują i tak nic nie przekona - wy > wolicie naginać wszystko dla waszej wygody! > Taka jest prawda o naszej "cywilizacji" ! > > P.S. Do camela - ty pedale idź wydymać swojego psa bo już się stęsknił za twoim > > siusiakiem! artihip ,to Ty chyba nie wiesz co mowisz,rozumiesz slowo wierszyk?Ty masz chyba ojca pedala,ktory cie ostro dyma,skoro tak ichg nienawidzisz. Ty nie naginasz wszystkeigo dla swojej wygody?Nie masz argumentow,wiec reagujesz agresja i twierdzisz,ze argumenty nie sa potrzebne,bo i tak masz racje. Zastanow sie co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu. 27.12.01, 12:13 Ojców pedałów dymających was i matki dziwki to macie wy chorzy odmieńcy. Camel- wysil się chociaż i wymyśl jakieś swoje teksty pustaku a nie tylko z tym ścierwem jeździsz którym ja tobie dosrałem zboczony zoofilu. Walisz tego swojego pieska, że aż mu z dupy iskry walą ty zboczony pałorobie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 27.12.01, 14:05 oj camelek ma chyba w dupce czyjegos peniska bo kwiczy jak rznieta swinka /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL DO ADMINA: WYRZUCIC ZBOCZENCA ARTIHIPA IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 27.12.01, 14:28 artihip napisał(a): > Ojców pedałów dymających was i matki dziwki to macie wy chorzy odmieńcy. > > Camel- wysil się chociaż i wymyśl jakieś swoje teksty pustaku a nie tylko z tym > > ścierwem jeździsz którym ja tobie dosrałem zboczony zoofilu. > Walisz tego swojego pieska, że aż mu z dupy iskry walą ty zboczony pałorobie !! > ! NIE BARDZO ROZUMIEM DLACZEGO TEGO CHOREGO ODMIENCA ARTIHIPA JESZCZE ADMINISTRATOR NEI WYRZUCIL Z FORUM. ADMINIE - ILE TRZEBA CZEKAC ? Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu ! 27.12.01, 16:46 trzeba czekac az wyzdrowiejesz durny pedale adminie wiecej zdrowych ludzi na forum a mniej pedalow /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
murmur artihip,nie jestes normalny,dowody: 27.12.01, 17:49 zauwazylas,ze sporo ludzi na forum,ma ciebie dosc?:poza tym cierpisz chyba na rozdwojenie jazni,ustal jedna wersje dotyczaca towjego zyciorysu.Polecam wszystkim ignorowac tego Pana.Mowiac szczerze,czytajac jego posty na tym forum bylam pewna,ze mimo wszystko mam do czynienia z doroslym clzowiekiem.Teraz wiem,ze to jest jakis dzieciak,ktory sie wyjatkowo nudzi w domu.Nie potrafi robic nic innego jak tlyko wyzywac,podaje dowody,ze inni starali sie z nim kulutralnie rozmawiac..eh, • Toruniaski gównojadki ! artihip@poczta.gazeta.pl 27-12-2001 11:39 odpowiedz na list odpowiedz cytując I jak tam po świętach apatorki?!? Buźki pełne gówienka, smacznego niedorobione pedofilki !!! • Re: Toruniaski gównojadki ! adres: 198.138.227.* Gość portalu: polonus 27-12-2001 16:20 odpowiedz na list odpowiedz cytując jestes niemozliwy, mysle ze tytul najwiekszego imbecyla forum bylby w twoim przypadku kompletnym niedocenieniem, oglaszam konkurs na tytul (ciezko na to pracuje zasluzyl sobie) dla artihip'a. bez pozdrowien toruń to wieś z wieśniakami !!! Autor: artihip@poczta.gazeta.pl Data: 12-12-2001 16:23 -------------------------------------------------------------------------------- Trochę mi was żal mieszkać w takiej śmierdzącej dziurze! To musi być przykre ale z daleko wieśniaki od Bydgoszczy!!! -------------------------------------------------------------------------------- • Re: toruń to wieś z wieśniakami !!! artihip@poczta.gazeta.pl 12-12-2001 16:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując atomski gamoń to cię gwałci co rano ty pierdoło! wiochą to od ciebie wali z daleka więc raczej z ciebie zasrany apator! • Re: toruń to wieś z wieśniakami !!! artihip@poczta.gazeta.pl 12-12-2001 16:54 odpowiedz na list odpowiedz cytując Wstyć się kretynie! Chyba jesteś emigrantem z wsi toruń cwelu! artihip@poczta.gazeta.pl 13-12-2001 11:14 odpowiedz na list odpowiedz cytując Gość portalu: pro napisał(a): "Niech sie Bydgoszcz cieszy , ze pod bokiem ma takie sliczne uniwerstyteckie miasto znane na calym swiecie". Takich banialuk nie słyszałem od urodzenia. Skąd ty się wieśniaku urwałeś???????????????????? toruń "sliczne uniwersyteckie miasto"????? To wysypisko śmieci i zakał!!!!!!!! "... znane na całym świecie.." Ten tekst zrobi karierę w kabaretach całej Polski bo jest śmieszny tak jak jego autor!!! artihip@poczta.gazeta.pl 13-12-2001 11:14 odpowiedz na list odpowiedz cytując Gość portalu: pro napisał(a): "Niech sie Bydgoszcz cieszy , ze pod bokiem ma takie sliczne uniwerstyteckie miasto znane na calym swiecie". Takich banialuk nie słyszałem od urodzenia. Skąd ty się wieśniaku urwałeś???????????????????? toruń "sliczne uniwersyteckie miasto"????? To wysypisko śmieci i zakał!!!!!!!! "... znane na całym świecie.." Ten tekst zrobi karierę w kabaretach całej Polski bo jest śmieszny tak jak jego autor!!! .* Gość portalu: Robert W 13-12-2001 12:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując Po pierwsze, zwracam uwagę wszystkich na tytuł wątku "wieś z wieśniakami". Ludzie sensacja!!! Ale ten koleś jest mądry, a ja do dzisiaj myślałem, że na wsi mieszkają mieszczuchy (a'la artihip). Po drugie (do artihipa) - dlaczego tak nie lubisz Torunia? Proszę o odpowiedź popartą merytorycznymi argumentami. Po trzecie - dlaczego parę tygodni temu chwaliłeś się na bydgoskim forum, że skończyłeś aż 2(!) klasy szkoły zawodowej, skoro tak naprawdę wcale cię do tej szkoły nie przyjęli? artihip@poczta.gazeta.pl 13-12-2001 13:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując Takie teksty pałorobie EGON to możesz cytować swojej starej którą gwałciszz co rano!!! A ty inteligencie Robert W. (te 2 klasy zawodowe to chyba twój wyczyn - maximum twoich możliwości!) możesz dalej biegać pedofilu toruński za 8 letnimi chłopczykami. P.S. Atomski nie jestem skinem. artihip@poczta.gazeta.pl 13-12-2001 16:31 odpowiedz na list odpowiedz cytując Nie wiem półmózgu skąd wyssałeś te brednie o szkołach (dla twojej wiadomości studiuję na drugim roku administr. na UMK tfu!). Co do argumentów dlaczego nie lubię toruńczyków - wystarczy z wami porozmawiać, pojeździć po waszych drogach, iść na stadion - wszędzie hamstwo i prostactwo jakiego nigdzie indziej nie ma! Doskonałym zaś przykładem osoby, która ukończyła 2 klasy podstawówki jesteś ty pedofilku Robercie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) to interesujace..... IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.01, 20:38 artihip@poczta.gazeta.pl 13-12-2001 16:31 odpowiedz na > list odpowiedz cytując > > Nie wiem półmózgu skąd wyssałeś te brednie o > szkołach (dla twojej wiadomości > studiuję na drugim roku administr. na UMK tfu!). > ciekawe, ciekawe....a do tej pory studiowal historie..... no no...takie to zdolne dziecko... no i jakie rozbudowane slownictwo.. Ho ho ho ho... szkoda, ze biedny jest zakompleksionym homoseksualista nie mogacym sie pogodzic ze swoja tozsamoscia... tak tak arturku...jestes 100% gejem (tak jak ja) i nie chcesz sie przyznac... a jednak..no i co maly pedalku - rozgryziony?? ramzes: BUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHAH arturek studiuje historie i ekonomie i pewnie jeszcze polonistyke na przemian z matematyka "wystosowana" i astronomia pol fruktujacych:)) he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel o pedla arti sie odezwal... IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.01, 21:00 czesc cioto... niektorzy na tym forum maja racje, jestes po prostu zakompleksionym pedalem.. pierdolona ciota, ktora sie ukrywa pod plaszczem macho z zawodowy.. kolegow sie boisz nie?? i tak wszyscy pewnie wiedza, ze jestes pedalkiem i dlatego pokazujesz co potrafisz napisac..tak tak...arti pedalku.... gratuluje zdemaskowania samego siebie.. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Słówek parę...... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 21:38 No cóż......Trafiłem na to forum, czytałem, czytałem i postanowiłem zabrać głos w dyskusji. Nie czytałem wszystkich powyższych wywodów forumowiczów zbyt dokładnie, ale nasunęło mi się wiele spostrzeżeń. Po pierwsze – wiele osób jest oburzonych samym faktem, iż głos w dyskusji zabrał ksiądz. A dlaczego niby nie mógł ??? Przecież też ma prawo wyrazić swoje zdanie – w dodatku, w przeciwieństwie do wielu z was – nikogo nie obraził. Myślę, że to co napisał rzeczywiście odzwierciedla jego poglądy. Po drugie – faktem jest, że ksiądz nie powinien wypowiadać się w sprawach, które go nie dotyczą ( czyli seksu ). Czemu ? Otóż zwykły, przeciętny człowiek, aby funkcjonować musi zaspokajać swoje pierwotne potrzeby ( np. sen, jedzenie, picie ), do których należy również seks. I seks na pewno nie jest tylko i włącznie instrumentem służącym prokreacji. Oczywiście popęd seksualny jest bodźcem, który pozwala człowiekowi „zachować gatunek”, ale nie można go traktować tylko jako narzędzia prokreacyjnego. W końcu, każdy z nas w święta jadł wiele pysznych rzeczy, a zgodnie z tezą głoszoną prze księdza – powinien jeść tylko suchy chleb i pić wodę z kranu. Dlatego, każdy z nas ( i założę się że ksiądz też ! ) ma jakieś fantazje, jest czegoś ciekawy i ma jakieś potrzeby ( a propos – czy ksiądz miał kiedykolwiek wzwód spowodowany myślami o kobiecie ? ). Skoro ksiądz jest księdzem ( jakie to oczywiste ! ) to od razu na myśl przychodzi słowo celibat, a co za tym idzie – wstrzemięźliwość seksualna. Tak więc, skoro ktoś nie uprawia seksu pod żadną postacią ( a chyba tak jest w przypadku księdza , prawda ? ), nie może wypowiadać się na te sprawy, jedynym zaś argumentem, który usprawiedliwia uprawianie czegoś tak złego jak seks, jest prokreacja. Jeżeli chodzi o mnie to księdzem nie mógł bym być, bo zawsze mam fantazję na temat kobiety, która szczególnie mi się podoba i nie uważam tego za złe. Po trzecie – odliczając 90 % dowcipnisiów – pozostała grupa forumowiczów ( cóż za ohydne słowo ! )stanowią ludzie, którzy rzeczywiście potrzebują porady. Jeżeli osoba, która udziela porad jest fachowcem – to ok. Po czwarte – uważam, że 50 % wszystkich wątków można by skreślić, bo po prostu jest niepoważna ( lub ktoś robi sobie przysłowiowe jaja wymyślając niestworzone historie ). Te wątki czynią to forum nieco „brukowym” i rzeczywiście w tej kwestii mogę się z księdzem zgodzić. Staranna selekcja powinna wystarczyć, aby stworzyć forum takim jakie być powinno. Po piąte – uważam, że każdy rodzaj zachowań ( np. seks oralny czy homoseksualizm ) jest czymś normalnym pod warunkiem, że znajdą się dwie osoby (lub więcej rzecz jasna), które z własnej, nieprzymuszonej woli będą chciały to robić i będzie im to sprawiać przyjemność. I nie ma się tu nad czym rozwodzić. Jeżeli ktoś na forum spyta, jak to jest uprawiać seks z jeżem to ok. Skoro lubi to jego sprawa. Nie zada tego pytania w pracy czy też w domu komuś z rodziny, a tutaj jest anonimowy i niewykluczone, że znajdzie na swoje problemy odpowiedź. Osobiście jestem żonaty, uprawiamy z żoną różne rodzaje seksu – oral, anal i jest ok. Jesteśmy szczęśliwi i nie uważamy, że robimy coś bulwersującego. A co do młodzieży – to najbardziej rządna wiedzy seksualnej grupa. I niech ksiądz nie zmienia zasad zegara biologicznego – po prostu, każdy 13, 14 czy 15-latek jest tego ciekawy. I na pewno nie kieruje nim miłość, chęć posiadania szczęśliwej rodziny itp. Chce spróbować zakazanego owocu tak po prostu ( myślę, że 90 % nastolatków i latek tak właśnie na to patrzy ). W ich głowach zachodzi to co zachodzi i nikt tego nie zmieni. Ale uważam, że jest błędem wykorzystywanie tego do celów komercyjnych ( wystarczy przejrzeć typowe brukowce jak BRAVO itp. ) i bombardowanie młodych, nieopierzonych głów różnego rodzaju „ciekawymi” informacjami. Z drugiej strony....myślę, że dzisiejsi 15- latkowie mają więcej wiedzy na temat antykoncepcji, niż ja teraz ( w wieku 30 lat ). Więc może to i dobrze....No ale sza, bo ksiądz zaraz coś powie o antykoncepcji .....:-) A na koniec przesłanie – RODZICE ! uczcie swoje dzieci szacunku, tolerancji, roztropności a przede wszystkim myślenia ! MŁODZIEŻY ! Myślcie i korzystajcie z rad rodziców – to jest wasz autorytet najwyższy. Bądźcie tolerancyjni, szanujcie innych, a zanim coś zrobicie – pomyślcie dwa razy ! Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: no i jestem ... cywilizacjo grzechu ! 27.12.01, 21:56 Widzę, że parę osób z zaciekawieniem czytało moje posty na mym rodzinnym bydgoskim forum oraz na nielubianym (przezemnie) toruńskim. Otóż faktem jest, że posłużyłem się kłamstwem co do kierunku jaki studiuję - studiuję administrację (2 rok na Akademii Bydgoskiej) a "skłamana" przezemnie historia miała służyć poparciu moich argumentów - przyznaję się. To był błąd. Zaś co do mojej orientacji seksualnej - każdy na tym forum wie, że brzudzę się homoseksualizmem w takiej formie w jakiej wy go prezentujecie. Nie jestem pedałem ani też bi - jestem hetero i cieszę się niezmiernie z tego faktu, że Pan Bóg nie pokarał mnie tym zboczeniem i chorobą. Camelek ty cioto idź do tatusia i possij mu siusiaka to ci przejdzie wydymańcu! Odpowiedz Link Zgłoś
tornado2000 HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA 27.12.01, 22:51 > > Otóż faktem jest, że posłużyłem się kłamstwem co do kierunku jaki studiuję - > studiuję administrację (2 rok na Akademii Bydgoskiej) studjujesz????? buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahaha.....a ile matka zaplacile, zeby cie z zawodowy na uczelnie przeniesli???????? nie smieja sie z ciebie koledzy..no wiesz, jesets jednak pedalem. a "skłamana" przezemnie > historia miała służyć poparciu moich argumentów - przyznaję się. To był błąd. Bledem to jestes TY?...a o jakich argumentach mowisz?? przeciez ty nie podales ANI JEDNEGO...znasz wogole pojecie argument?? na poparcie argumentow...........hue hue hue hue...ale burak > Zaś co do mojej orientacji seksualnej - każdy na tym forum wie, że brzudzę się > homoseksualizmem w takiej formie w jakiej wy go prezentujecie. Bo jesets utajnionym gejem.. ijuz..brzydzisz sie tobie podobnymi ciotko. > Nie jestem pedałem ani też bi - jestem hetero i cieszę się niezmiernie z tego > faktu, że Pan Bóg nie pokarał mnie tym zboczeniem i chorobą. Tak, ale mozgu ci poskapil......ty i administraca....i historia.....HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA nie ma to jak wiesiek z dostepem do komputera.. > Camelek ty cioto idź do tatusia i possij mu siusiaka to ci przejdzie wydymańcu! > Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 28.12.01, 10:21 ale wy pedaly jestescie tepi przeciez artihipowi o to chodzi zeby pokazac wasze prostactwo i coraz bardziej mu to wychodzi przez takie wypowiedzi na jego temat spedalone siermiegi /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu. 28.12.01, 12:18 tornado ty jesteś kompletnie spedaloną niemytą świnią dlatego też nie będę się z tobą sprzeczał kto jest "ukrytym" pedałem. Ja jestem jak najbardziej hetero dlatego możesz sobie pisać lachociągu co chcesz. Kardos nie chodzi mi o pokazanie ich jako prostaków ale jako śmieci i wynatórzeńców tego świata !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msciciel Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 12:55 artihip napisał(a): > Kardos nie chodzi mi o pokazanie ich jako prostaków ale jako śmieci i > wynatórzeńców tego świata !!!!! "wynatórzeńców"... taa... co nam jeszcze napiszesz mistrzu intelektu? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu. 28.12.01, 13:42 Ty buraku z Nowej-Wsi idź kalosze cerować i krówki w dupke walić pedziu zafajdany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.01, 19:35 o nasz maly homo sie rzuca znow...no arti jak sie czujesz jako gej? ramzes:) Odpowiedz Link Zgłoś
artihip Re: Cywilizacja grzechu. 28.12.01, 21:45 Sram na gejów ciężkim gównem syfiarzu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes:) Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.01, 23:56 > Sram na gejów ciężkim gównem syfiarzu ! tylko nie pluj na ekran! bo jako administrator (he he) i student administracji (ha ha) jestes bardzo inteligentna i wiesz czym to grozi. ramzes:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.01, 00:34 artihip napisał(a): > Sram na gejów ciężkim gównem syfiarzu ! Krynico mądrości!Adepcie prawie wszystkich nauk i większości zawodów! Znowu pokazałeś dużą klasę;> Twoja praca nie idzie na marne! Wielu homofobom pogląd się może zmienić po lekturze Twoich postów. Tak sądzę - gdybym była homofobem, nie chciałabym dłużej pozostawać w takim towarzystwie.Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
tornado2000 Re: Cywilizacja grzechu. 29.12.01, 00:40 Bono, a teraz przygotuj sie na stek obelg i pewnei artidupa nazwie cie pedalem:) tornado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.01, 00:48 tornado2000 napisał(a): > Bono, a teraz przygotuj sie na stek obelg i pewnei artidupa nazwie cie pedalem: > ) > > tornado. > --Tego należy się po nim spodziewać. Chociaż...uprzedzony w zamiarach może w końcu czymś zaskoczy? Pozdrawiam! P.S.Właśnie wczuwam się w rolę pedała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 30.12.01, 12:41 nie wiem czy czytaliscie ale redakcja GW w odpowiedzi na pedalskie donosy zablokowala artihipowi dostep do forum gratuluje swoja droga we wczesniejszych jego postach mozna doszukac sie wielu madrych stwierdzen na temat waszegp chorobska odmiency /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msciciel Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 14:20 kardos napisał(a): > nie wiem czy czytaliscie > ale redakcja GW w odpowiedzi > na pedalskie donosy > zablokowala artihipowi > dostep do forum gratuluje articiocia zostala wyrzucona z forum z powodu notorycznego lamania prawa. to forum nie jest i nie bedzie miejscem dla przestepcow, niezaleznie od gloszonych przez nich pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.01, 14:37 kardos napisał(a): > nie wiem czy czytaliscie > ale redakcja GW w odpowiedzi > na pedalskie donosy > zablokowala artihipowi > dostep do forum ---Czytaliśmy. Takze o tym, że Arti ( dla mnie "Archi") pisał z co najmniej dwóch IP i że "sugestia" została przekazana TPSA. Może dlatego Maxia nie widać na Forum? > w jego postach mozna doszukac sie > wielu madrych stwierdzen > na temat waszegp chorobska > odmiency /kardos ---"waszego choróbska odmieńcy" wiele wyjaśnia, ale przytocz ,proszę, te "mądre stwierdzenia" - bo jako dziecko niedrodne "cywilizacji grzechu" nie wiem, które z wyjątków można uznać za mądre. Pozdrowienia z wyjaśnieniem dla Kardosa: jestem hetero do bólu i moje poglądy w żadnym calu nie wynikają z obrony własnej orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikk Re: Cywilizacja grzechu IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 19:34 Na wstępie przepraszam,ale nie przeczytałam wszystkich wypowiedzi więc mogę coś powielić.Wybaczcie!Piotrknap pisze w cudzysłowie "seks oralny".I tu pewnie zgodny jest z prezydentem Clintonem,że miłość oralna to przecież nie seks:)).Proszę księdza jest to jednak pieszczota nie zabroniona przez Kościół(z tego co wiem pieszczenie w ten sposób żony nie jest w żadnym razie uważane za grzech).Sposób w jaki ksiądz pisze jest charakterystyczny dla osób mających negatywny stosunek do seksualności,ale trudno się dziwić jeśli ktoś postrzega seks przez pryzmat filmów porno i sam nie doświadczył jego piękna.Rozbawiło mnie stwierdzenie,że za jakiś czas nowe pokolenie nie będzie potrafiło płodzic dzieci:)))))))Przypomniała mi się historia z dzieciństwa.Kiedyś jako dziewczynka przeczytałam w jakimś piśmie,ze"we Francji jest niski przyrost naturalny z powodu rozpowszechnionej milości francuskiej".Ksiądz to napisał?;) Czytając tę wypowiedz cieszę się,że nie natrafiłam na takich księży(np. w szkole średniej na religii można było po prostu podyskutować i nawet zadawać podchwytliwe pytania).Zastanawiam co daje taka nauka Kościoła potępiająca seksualność.Z obserwacji wynika,że zakłamanie.Nie rozumiem dlaczego na forum publicznym nie można porozmawiać o seksie? Żeby była jasność -dla mnie seks=miłość i nic księdzu do tego co robię z moim ukochanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Cywilizacja grzechu IP: 62.88.4.* 02.01.02, 13:14 piotrknap napisał(a): > W trakcie moich wedrowek bo bezkresnym internecie > trafilem na to forum i musze przyznac, ze tak > wyuzdanych i dewiacyjnych listow nigdy dotad nie > czytalem. Toś bardzo mało czytał, księżulku. Od kiedy masz internet, od tygodnia. Jeżeli te dyskusje są dla ciebie dewiacją to boje się pomyśleć co będzie jak się naprawde w ten internet zagłębisz. A tak przy okazji, co jest dla ciebie dewiacją. Prawdziwe problemy w życiu erotycznym? No, ale jak się seks traktuje tylko jako prokreację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Piotr Re: Cywilizacja grzechu IP: 204.186.88.* 02.01.02, 18:09 Czy pamieta Pan zdanie z bibli "Bedziecie tak oceniani jak sami ocenialiscie" przypominajac te zdanie Boga radzilabym wiecej tolerancji, zrozumienia w ocenie innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 04.01.02, 17:42 a nasza cywilizacja i tak jest "grzeszna" nic nie zmienicie ublizajac ksiedzu zmierzamy tam dokad zmierzamy i takie pustaki jak wy tego nie zmienia wiec ... koniec tuz tuz /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YAH Re: Cywilizacja grzechu. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 07:59 kardos napisał(a): > a nasza cywilizacja > i tak jest "grzeszna" > nic nie zmienicie > ublizajac ksiedzu > zmierzamy tam dokad > zmierzamy i takie > pustaki jak wy tego > nie zmienia > wiec ... koniec tuz tuz /kardos Skoro "pustaki" tego nie zmienią, na co czekasz Betonie? Weź się do roboty, może Ty uratujesz świat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat26 Re: Cywilizacja grzechu IP: *.interserwer.pl 08.01.02, 09:14 Przypomina ksiadz afganskiego Taliba, ktory chcialby narzucic wszystkim swoje przekonania. NIe zauwaza ksiadz, ze w tym kraju nie wszyscy sa Katolikami i nie wszystkich obowiazuja przepisy, ktore ksiadz glosi. Poza tym to forum jest calkowicie dobrowolne. Nikt nikogo nie zmusza, zeby tutaj wchodzil. Ciesze sie, ze nawet wsrod ludzi wierzacych poglady gloszone przez ksiedza sa w mniejszosci i ograniczaja sie raczej do srodowisk radiomaryjnych, czyli tzw. twrdoglowej czesci hierarchii koscielnej, ktora traci na znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Cywilizacja grzechu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 11:35 Strasznie mnie bawiš ludzie, którzy my�lš, że mozna wysmażyć teorię, która pozwoli być dobrym człwiekiem.Ja sama bardzo się cieszę, że ta cywilizacja seksu zapanowała, bo dzięki temu nie utknęłam w upierdliwym zwišzku z facetem o małych możliwo�ciach seksualnych i zwišzanych z tym kompleksach i wyszłam za go�cia z temperamentem. Ale chciałabm się wreszcie dowiedzieć, dlaczego seks oralny jest złem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Cywilizacja grzechu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 12:14 Jestem zaszokowana agresjš i nienawi�ciš , po obu stronach.Dopiero teraz przeczytałam większo�ć postów. Koszmar!Ludzie, jak wy się do siebie odnosicie, co za słownictwo, pijaczki pod uniwersamem sš grzeczniejsi. Przykro mi, ale odnoszę wrażenie,że cały wštek służy tylko odreagowaniu frustracji i wyżyciu sie na innych, poczuciu sie od nich lepszym.A to ciemnogród, ato pedały ...przykro mi nie kolekcjonuję.Nigdy nie uwierzę w dobre chęci ludzi, którzy tak wstrętnie sie do siebie odnoszš. A nie mogliby�cie się ograniczyc do pisania, co dla was jest dobre i przestać zbawiać całš ludzko�ć? Nie wierzę , że ludzie tak pełni jadu i gniewu mogliby zrobic cos dobrego dla kogo�.I nie wiem, kto was nauczył takiej formy rozmowy, kto was tak gnoił,że teraz za wszelkš cenę musicie mieć rację, choćby obrażajšc dyskutanta. Jest mi niedobrze, z takš nienawisciš dawno się nie spotkałam. I proszę, bez wymysłów, "bo on najpierwszy zaczšł".Za swoje zachowanie każdy odpowiada sam a zwalanie odpowiedzialno�ci na kogo� innego to piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Cywilizacja grzechu 15.01.02, 11:27 Czy ksiadz sie jeszcze odezwie? A moze sam wyznal na spowiedzi, ze czyta forum i teraz juz mu nie wolno? Poczatkowo dyskusja na pewno nie byla jalowa (dzieki, Bona, lodzia, Yureek, i Yolka za osobisty przyklad), potem - jak zwykle- zmienila sie w karczemna awanture. Mimo to milo byloby uslyszec podsumowanie ze strony ksiedza oraz odpowiedzi chociaz na niektore pytania. Moze niekoniecznie osobiste, chociaz chyba na forum jest latwiej o szczerosc niz na spowiedzi...Ale -dlaczego seks oralny jest wedlug ksiedza zlem, rzeczywiscie domaga sie wyjasnienia. Czy wykorzysta ksiadz forum w swojej pracy doktorskiej? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
inni_jadom_na_radom Ten Knap to jaki ciężki idiota, ale... 15.01.02, 18:40 ...dobrze, oby więcej takich klechów. Będą musieli zacząć sprzedawać kościoły, bo będą puste. Facet (knap) wypowiada się na temat sexu i rodziny, czyli na dwa tematy, o których z definicji nie ma pojęcia. Cyrk nie teatr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Ten Knap to jaki ciężki idiota, ale... IP: 162.70.83.* 16.01.02, 10:59 Ale popatrz ilu ma za to poplecznikow. To spoleczenstwo jest po prostu chore i nie widze dla niego szans na rozwoj w normalnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx koscioły na dyskoteki IP: 192.168.10.* 18.01.02, 10:11 własnie przeczytałem sobie te posty i jestem w szoku . jezeli knap jest naprawde księdzem , to jest to porazka polskiego koscioła. w tej sytuacji nie widzę innego wyjscia jak przerobic koscioły na dyskoteki , tak jak to ma miejsce pod kwidzyniem " dyskoteka rink-weis" i policzcie sobie ile by powstało nowych miejsc pracy . zamiast dawania takim knapom na tacę , płacilibysmy dyskotece i załozę sie ze więcej ludzi by przychodzilo potanczyć i sie zabawić niż wczesniej modlić . a knap ewentualnie stał by na szatni , bo za deejaya go niebardzo widzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Epilog IP: 157.25.161.* 18.01.02, 12:47 Przeczytalem wszystkie (!) posty w tym watku i mam wrazenie ze temat zostal wyczerpany. Z ciekawoscia czytalem opinie wywazone pod kazdym wzgledem i pelne szacunku dla opinii drugiej strony, ze zgroza czytalem rynsztokowa wymiane inwektyw. Ksiedzu Piotrowi moze byc przykro (i mowie to bez zadnej zlosliwosci) ze najzagorzalszymi obroncami jego przekonan byla para ordynarnych bezmozgow. Tacy ludzie sa w stanie zaklocic i opluc kazde forum,- mam nadzieje ze da sie w przyszlosci wczesniej blokowac im dostep? Ta nadzieja nie ma zwiazku z cenzura. Nie praktykuje zadnej religii, chociaz moje sympatie leza po stronie buddyzmu i wiary protestanckiej. Chocby ze wzgledu na podejscie tych filozofii/religii do spraw seksu i rodziny. Rowniez jestem zdania ze jesli dwoje doroslych ludzi dowolnej orientacji swiadomie kocha sie w sposob dajacy obojgu przyjemnosc to nie moze to byc nic zlego lub godnego potepienia. Powyzsze zdanie wyklucza wiec pedofilie i gwalt. Nie bedac ekspertem od historii religii, czytalem / slyszalem ze celibat wprowadzono glownie po to by bronil 'trwonienia' majatku kosciola na zony i dzieci ksiezy. Bez wzgledu na to czy tak jest, uwazam ze celibat wnosi wiecej zlego niz dobrego. Dla wytrwalych jest zelaznym testem wiary, - ale czy najlepszym? Dla niewytrwalych,- jest powodem oslabienia pozycji kosciola i dowodu na hipokryzje w oczach wiernych. Ale to juz zupelnie inny watek... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Koniec 18.01.02, 13:42 tez uwazam, ze to koniec tego watku i nie trzeba juz go kontynuowac, zwlaszcza, ze ksiadz sie juz nie odzywa i nie odpowiedzial na zadne argumenty. Chyba to znaczy, ze musial je zaakceptowac, bo milczenie oznacza zgode, n'est ce pas? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: żaden koniec 18.01.02, 16:28 marzysz staua prawda? nie licz na to ze jakikolwiek normalny ksiadz zgodzi sie na wasze popaprane rozpustne zycie a co do ordynarnych obroncow ksiedza (chodzi pewne o sp. artihipa) to tym samym stylem atakowano ksiedza! /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: żaden koniec IP: 162.70.83.* 18.01.02, 17:05 Kardos - kupa smiechu - wystepuj dalej - jak cie czytam to boki zrywam... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Koniec koncem 21.01.02, 15:48 Piotrek sie przestal odzywac bo zrozumial ze jest kretynem ktorem pomylily sie epoki albo tez mu ktos nakazal zeby sie wylaczyl to lud przestanie szemrtac i sie uspokoi. Takiego wala jak ten knapski to juz dawno nie widzialem. Typowy przypadek rozdwojenia jazni pomiedzy inkwizycja a internetem, hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Ten Knap to jaki ciężki idiota, ale... 21.01.02, 15:43 KR$ - nic dodac nic ujac. Madry facet z ciebie czego nie moozna powiedziec o tym matole-teoretycznym-ekspercie Knapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hala Re: Cywilizacja grzechu IP: *.ruda-slaska-kochlowice.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 00:15 Bardzo mi się podobają wypowiedzi dr.Andrzeja Depko .Zawsze czytam wypowiedzi Pana doktora .Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moona Re: Cywilizacja grzechu IP: 195.117.174.* 23.01.02, 11:14 Proszę księdza o odpowiedź: Czy istnieje katolicki wzorzec przebiegu stosunku? Jeśli, to proszę podać, obawiam się, że bardzo grzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. drapieznik ??? 26.01.02, 12:06 he he ten twoj nick he he tak ci twoj chlopaczek szemra w luzeczku jak ci swojego siusiaka do odbytu pakuje co he he jak nie rozumiesz slow ksiedza to imbecylu sie nie wypowiadaj /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: Cywilizacja grzechu. drapieznik ??? 27.01.02, 15:56 Kardos jestes "troche" arogancki, nie uwazasz? Kwestionujac rady pana Depko, poddajesz w watpliwosc jego wiedze i kwalifikacje. Jestem pewien, ze sam poswieciles cale zycie seksuologii i ze Twoje "wnioski" podyktowane sa wieloletnim doswiadczeniem. Jednak jesli tak nie jest to ZAMILKNIJ przynajnmniej w tej kwestii. I to raczej Tobie "tak sie niepodbaja posty doktorka", bo nie zgadza sie to z Twoim ograniczonym spojrzeniem na sprawy sexu i co gorsza - calego zycia. Chcialbys zeby ktos mowil CI do ucha 'oral jest zboczeniem, anal zwyrodniem, pedaly sa chore', ale ze tak nie jest - zaczynasz atakowac wszystko i wszystkich dookola. pzdr. i zycze szybkiego powrotu do zdrowia psychicznego kph Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. moona 26.01.02, 12:09 tak ci sie podobaja posty doktorka bo on ci na wszystko pozwala i wszystkie nawet chore zachowania tlumaczy dobrem twojego rozwoju emocjonalnego zamiast czytac posty doktora nagraj sobie na kasecie "dobrze robisz, wszystko jest w porzadku" i puszczaj sobie jak bedziesz chciala napisac do doktora on udziela tylko takich porad /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
msciciel Re: Cywilizacja grzechu. moona 26.01.02, 14:16 kardos napisał(a): > tak ci sie podobaja > posty doktorka > bo on ci na wszystko pozwala > i wszystkie nawet chore > zachowania tlumaczy > dobrem twojego rozwoju > emocjonalnego > zamiast czytac posty doktora > nagraj sobie na kasecie > "dobrze robisz, wszystko jest w porzadku" > i puszczaj sobie jak bedziesz > chciala napisac do doktora ty taka kasete oczywiscie masz - i sluchasz jej na okraglo, zawiajajac je w te sreberka.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia28 Re: Cywilizacja grzechu 26.01.02, 22:48 Teraz wiem skąd się biorą księża. Co do seksu oralnego to gdyby ksiądz był bardziej "w temacie" wiedziałby, że seks oralny nie zastepuje seksu, ale jest jednym z wielu aspektów życia seksualnego człowieka.Poza tym dlaczego musimy zachowywać się tak jak zwierzęta? Jesteśmy przecież ludźmi.Idąc dalej tym tropem powinniśmy wszyscy odbywać stosunek "od tyłu" tak, jak to robią zwierzęta, które według księdza zachowują się bardziej przyzwoicie niż ludzie. Jestem też "zrozpaczona" po 12 latach okazuje się, że ja i mój mąż jesteśmy zboczeńcami i dewiantami!!! Zgroza!(a tak na marginesie mamy dwoje "z Bożej łaski" dzieci, więc seks oralny nie przeszkadza "reprodukcji"). Odpowiedz Link Zgłoś
muniek1 Re: Cywilizacja grzechu 27.01.02, 22:58 "Drogi Ksieże" Mam 31 lat Moi rodzice w nawet w najmniejszym stopniu nie "przygotowali mnie do zycia w rodzinie..." W mojej rodzinie nigdy nie padło słowo sex... Ile zycia zmarnowałem na oswajanie sie ze swerą seksu wiem tylko ja i nikomu tego samego nie zycze. Dzis juz jestem wykształconym dorosłym człowiekiem i wiem ze przyczyną tego było to ze moich rodziców tez nikt do tego nie przygotował. Mogł by to robić kosciół ( rodzice nie sa wykształceni, wychowali sie na wsi) ale nie zrobił... Jestem osobą wierzącą- wierze ze Bóg oceni nas wsztkich za nasze zycie, za to co zrobilismy, czy "miłowalismy" naszych bliznich. Znam tez wszytkie przykazania, ale nic nie szłyszałem w nich o seksie oralnym - to jedno Kosciół ma nswoje zdanie na ten temat, ale kosciół miał w historii juz rózne zdania w roznych sprawach i barzdzo sie czasami wygłupił - to drugie. Dziś oskarzam ze takich jak ksiądz o to, że chcą zamknąc ludziom oczy i uszy. Forum takie jak to jest znakomitym zrodłem wiedzy na tematy seksu i nie tylko. Moze ja naucze moje dzieci( mam nadzieje ze bede je miał) ze seks to cos coś wspaniałego - niekoniecznie przypisane do formalnego związku. Natomiast tacy jak ksiądz nigdy niebedą gadać o zeczach o ktorych nie maja pojecia..... Seks oralny ksiedz gorszy a ja moge pzrez seks oralny pokazać swojej dziewczynie ze ja kocham ... Ale tego ksiądz nigdy nie zrozumie - nie dlatego jest pan księdzem tylko ze jest ograniczony... Kosciół mogłby pełnić tą role co to Forum ale nie potrafi... Dlatego Ksiądz atakuje Forum ktore moze nie jest doskonałe ale jest i pomaga ludziom. Przykro mi jest ze taka postawa jest tak powszechna- potepianie Jurka Owsiaka Nie chce mi wiecej do ksiedza wiecej pisac - zal jest zbyt duzy. muniek1 Odpowiedz Link Zgłoś
msciciel Polska - kiedy skonczy sie ten cyrk ? 28.01.02, 00:37 w dziwnym kraju przyszlo mi zyc: zeby zostac sekretarka kobieta musi miec wyzsze wyksztalcenie, znac przynajmniej jeden jezyk obcy i miec doskonale opanowana prace na komputerze. zeby rzadzic Polska wystarczy wyksztalcenie podstawowe i umiejetnosc recytowania "ojcze nasz" z trybuny sejmowej (vide wystapienia (p)osłów z samoobrony i LPR). Oto księżulo bawi sie w nauczanie ludzi technik seksualnych i traktuje seks jak wynalazek diabla. to tak jakby slepy od urodzenia objasnial zdrowym ludziom jaki kolor ma trawa. ludzie - skonczcie juz ten cyrk! nauczmy sie ignorowac idiotow i debilow! pozostaje miec nadzieje ze epidemia glupoty nekajaca nasz kraj wkrotce sie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
lord_vader Re: Polska - kiedy skonczy sie ten cyrk ? 28.01.02, 14:35 A ja tam i tak lubie jak panienka zrobi mi loda - to jest przeciez SUPER!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lord_vader Polska - dziwny kraj 28.01.02, 14:38 C'est la Pologne! Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20 lat. Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, który odbudował swoja stolice wg obrazow Canaletta, a stare miasto odtworzyl jako nowe. Kraj, ktory ma dwa razy wiecej studentow niz Francja, a inzynier zarabia tu mniej niz przecietny robotnik. Kraj, gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia, gdzie przecietna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butow, gdzie jednoczesnie nie ma biedy a obcy kapital sie pcha drzwiami i oknami. Kraj w ktorym koncesjami rzadza monopolisci: Kraj ze stolica w ktorej centrum stoja nowoczesne biurowce, oferujace pomieszczenia po10-35 USD za metr . Kraj, w ktorym cena samochodu rowna sie trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znalezc miejsce na parkingu. Panstwo w ktorym mozna sobie kupic chodniki, postawic parkomaty i placic panstwu tylko 10% podatku od zysku. Kraj w ktorym rzadza byli socjalisci, w ktorym swieta koscielne sa dniami wolnymi od pracy(!!!), gdzie otrzymanie paszportu do niedawna stanowilo problem, a mimo tego ponad 3,5 mln. obywateli rocznie wyjezdza na wczasy za granice. Jedyny kraj bylego bloku socjalistycznego, w ktorym obywatelowi wolno posiadac dolary, choc nie wolno mu ich kupic ani sprzedac poza bankami i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnowac tu z jakiejkolwiek logiki, jesli nie chce stracic gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w ktorym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku, z kucharzem po francusku, a z ministrem lub jakimkolwiek urzednikiem panstwowym tylko za posrednictwem tlumacza. Polacy ! Jak wy to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo.b Re: Cywilizacja grzechu IP: 195.116.167.* 28.01.02, 14:44 piotrknap napisał(a): > Witam szanownych panstwa. > > W trakcie moich wedrowek bo bezkresnym internecie > trafilem na to forum i musze przyznac, ze tak > wyuzdanych i dewiacyjnych listow nigdy dotad nie > czytalem. Czy ksiądz wie, co to jest dewiacja? Oczym ksiądz mówi? Radzę najpierw zajrzec do słownika. Ksiądz po prostu nie zajmuje sie tylko seksem od strony "technicznej" tylko ideologicznej. I masy rzeczy jeszcze ksiądz nie wie. Wcale nie myślę o jakichś dziwnych czysto seksualnych związkach obcych sobie tak naprawde ludzi, tylko o seksie w małżeństwie, bo jako katolik tylko taki uznaję. > Dziwi, mnie ze powazna gazeta zajmuje sie propagowaniem > cywlizacji grzechu, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Gazeta niczego nie propaguje, to ludzie takie rzeczy piszą. > Podczas pracy z mlodzieza, a takze podczas zbierania > materialow do mojej pracy doktorskiej z psychologii, > ktora pisze na KUL-u, Być może znamy się z widzenia, studiuję na KULu na V roku. > a ktora dotyczy patologii wsrod > mlodziezy, dostaje wiele sygnalow od mlodych ludzi, ze > czuja sie osaczeni i bezsilni wobec zmasowanego ataku > na ich moralnosc dokonywana przez media i tzw. elity. > Prosze mi wierzyc, ta wspaniala mlodziez nie chce > slyszec o wyuzdaniach i zboczeniach, ktore serwuje nam > telewizja i inne media, nie chce zeby jej mowic kiedy > zaczac wspolzycie i jakie jego formy przyjac za > spolecznie akceptowalne. > To co tu wypisuja niektorzy uczestnicy, a czemu > przyklaskuje "ekspert" powinno miec swoje miejsce w > rynsztoku, a nie na forum publicznych. > Dlaczego propaguje sie tu zwierzece zachowania nie > majace wiele wspolnego z prawdziwym wspolzyciem, > zamiast propagowac wartosci rodzinne i moralne. > Dawniej propagowalo sie sex jako panaceum na wszystkie > bolaczki tego swiata, a teraz propaguje sie gorsze > wyuzdania w rodzaju tzw. "sexu" oralnego - w > cudzyslowie, bo to nie jest sex!!! Heh... a co ksiądz może wiedzieć o seksie? Był ksiądz kiedyś z kobietą? Jeśli kogos się kocha, to ciało nie ma żadnym tajemnic, chce się dać radość, przyjemność i obsypać całe ciało pocałunkami. Także TAM. i nie ma w tym nic złego. Ksiądz po prostu nie może sobie wyobrazić, co to znaczy np dla kobiety czuć oddech mężczyzny w tym miejscu, jego dotyk, bliskość. Podobnie rzecz wygląda z mężczyzną. Włsnie to, że robi się to ustami nadaje temu zupełnie nowy wymiar. i Nie ma w tym nic złego, jeżli dwoje ludzi się kocha, jest to po prostu wyraz tej miłości i zupełne oddanie tej ukochanej osobie. Ksiądz nie może o tym mieć pojęcia, więc lepiej po prostu sie wypowiadać. A w ogóle co to za pomysł, że seks oralny jest niemoralny, bezbożny, albo coś w tym stylu? Ksiądz to by chciał , żeby chłop wlazł na babę, pod pierzyną, zrobił co mu się chce i tyle. To jest brak miłości bliźniego! Miłośc trzeba dawać i to w taki sposób, który wzmacnia więzy, daje szczęście, bezpieczeństwo i spokój. > Sex ma sluzyc prokreacji, nie wykluczajac przy tym > przyjemnosci, ale jego glowny cel jest jasno okreslony, > wiec nazywanie jego imieniem wszelkich zboczen jest > naruszaniem prawa naturalnego i uniwersalnych wartosci. Bajki rodem ze średniowiecza. Co w tej sprawie jest uniwersalna wartością? Ksiądz powtarza po prostu stare historie tworzone przez ludzi nie mających pojęcia o seksie. Powtarzam, seks jest wyrazem miłości, a nie tylko narzędziem zaludniania Ziemii. Jeżli miałoby byc tak, jak ksiądz twierdzi, to ludzie powinni współżyć raz, trzy razy w zyciu (albo tyle razy ile potrzeba, aby spłodzić odpowiednią ilość potomstwa), oczywiście tylko w okresie płodnym kobiety. Absurd, kompletne brak rozumienia istoty i znaczenia seksu w zdrowym związku (małżeństwie). > Czlowiek w tym momencie staje sie gorszy od zwierzat, > bo czy one uprawiaja "sex" oralny? Zaskoczę księdza, ale tak. Na przykład szympansy karłowate, bonobo, uprawiają wszelkie odmiany seksu. Seks oralny jest tu na porządku dziennym. Robią to starzy z młodymi, samce z samcami, samice z samicami, oralnie, wzdłuż, wszerz i jak kto tylko chce. Obca samica, żeby wejśc do stada, musi "przespać się" z każdym samcem, nawet młodocianym podrostkiem. > Prosze mi wierzyc, jestem mlodym ksiedzem i staram sie > myslec wspolczesnymi kategoriami, ale nie moge pojac > jakie korzysci daje ta dewiacja, tak zachwalana przez > tutejszych dyskutantow. Dewiacja, czyli seks oralny? Boże drogi, ja naprawdę wsółczuję księdzu... nigdy nie zaznać tego miodu z ukochaną kobietą... ech... ;-) > Jesli sprawy beda nadal zmierzaly w tym kierunku, za 10 > lat mozemy miec do czynienia z wtornym anafabetyzmem, > bo mlodzi ludzie nie beda umieli plodzic potomstwa, a > wtedy rodzajowi ludzkiemu grozi wyginiecie. Co to za bzdura? Naprawde trzeba wspiąć się na wyżyny dedukcji, żeby od seksu oralnego przejść do wyginięcia rodzaju ludzkiego. > Zwracam sie z goracym apelem do tu obecnych, a > zwlaszcza do pana doktora, aby sprobowali wejrzec w > swoja dusze i zastanowic sie, czy to co robia jest > dobre. Moze po takim rachunku sumienia zrozumiecie co > czynicie i zaprzestaniecie tego. Ja naprawde często zasatnawiam się nad moją duszą, sumieniem, uczynkami i realcją z Bogiem. I tak jak bardzo łatwi widzę zło wielu rzeczy, tak tutaj nie jestem w stanie. Bo prosze mi powiedzieć gdzie w seksie oralnym jest ZŁO? Prosze mi nie mówić o cywilizacji śmierci, i inych ideologiach, bo to nie jest na temat. Proszę po prostu wskazać, co niby takiego złego jest w całowaniu swojej ukochanej osoby TAM. > Tak intymna sfera zycia, jak sex naprawde nie wymaga > pisania o niej publicznie, nawet pod plaszczykiem > nauki. Prosze mi wierzyc, nie wszystko da sie objac > nauka - zostawy Bogu co Boskie, a taki niewatpliwie > jest akt stworzenia, do ktorego prowadzi wspolzycie > malzenskie. Wiecej pokory! Nieprawda. Trzeba o tym pisać i mówić, oczywiście w odpowiedni sposób, z kulturą. Nie każdy człowiek ma wystarczająco duzo fanatazji, żeby zapewnić niezbędne urozmaicenie w seksie. A urozmaicenie jest konieczne! Bo pozycja klasyczna może wystarczyć na krótko. Wtedy seks będzie służył tylko bardzo płytkiemu zaspokojeniu potrzeby przez mężczyznę, potrzeby kobiety zejdą na drugi plan. Udany, urozmaicony seks to bardzo ważna część małżeńskiego życia. Rutyna zabija każdy związek. I stąd bierze się zdrada, szczególnie, jeżli jedno z małżonków nie ma przed tym specjalnych zahamowań. Mówienie i pisanie o tym wzbogadza wiedzę małżonków, pozwala cieszyc się życiem, miłościa i sobą nawzajem. Ale tego ksiądz też nie może wiedzieć, bo i skąd? Na marginesie, takie wypowiedzi księży jak ta wyżej tylko mogą zniechęcić ludzi do Kościoła. Pokazuje to kompletny brak zrozumienia człowieka i jego potrzeb. Takie podejście jest może i dobre, ale tam, gdzie ta sfera zupełnie nie funkcjomuje, na przykład w zakonie (właściwie to funkcjonować nie powinna, jakis rok temu gaztey pisały o aferze z molestowaniem nieletnich w murach jednego z klasztorów). Problemem jest po prostu celibat księży. Jezus nie zabronił im mieć rodzin. W jedym z listów, chyba św. Pawła jest nawet wyraźnie napisane że ksiądz (nie pamiętam sformułowania... prezbiter, biskup chyba... to bez znaczenia, chodzi tutaj po prostu o osobe duchowną) powinien być przykładnym mężem jednej żony (jakoś tak to było sformułowane). Wtedy księża byli by bliżej ludzi i nie mieli by tak skrzywionych poglądów na tę bardzo ważna przeciez w małżeństwie sferę zycia. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Cywilizacja grzechu - to naprawdę temat ! 29.01.02, 01:41 Żeglowałem sobie po internecie (do żywego zbulwersowany "łowcami skór") i trafiłem temat "Cywilizacja grzechu". Zaintersował mnie tytuł, a w dodatku w forum poświęcony seksuologi. I w dodatku temat zaczął ponoć ksiądz i do tego z przesławnego KUL-u - katolickiej ostoi mądrości Rzeczpospolitej, którą przed wiekami tenże katolicyzm zniszczył. Tak to prawda, żyjemy w cywilizacji grzechu i na nim ta nasza cywilizacja (czasem zowią ją kulturą) się opiera. A opiera się na strachu przed grzechem i wiecznym potępieniem. Starałem się dość uważnie przeczytać wypowiedzi moich przedmówców, ale niektóre dzieciaki jednak naprawdę nie powinny dotykać się klawiatury. Były jednak też wypowiedzi bardzo na temat. Same słowa razem powiązane: cywilizacja i grzech mają większy sens niż myślicie; są nie kończącym się tematem. Nie raz zastanawiałem się co jest takiego w seksie iż budzi tyle emocji i wiąże się tak często z olbrzymimi restrykacji i nienormalnymi reakcjami ludzkimi. Dlaczego religia, kościół tak bardzo ingeruje w pożycie seksualne swoich wiernych? Weźcie po uwagę jedno! Gdzie grzech to i (powinno być) poczucie WINY. Jak (i czym) w ludziach wzbudzić powszechne poczucie winy za grzechy? Jak łatwo jest manipulować "grzesznikiem" mając jeszcze prawo "odpuszczania" "rozgrzeszania" (i zadawania pokuty)? Dlaczego seks wg. nauk kościoła ma być grzechem? Teraz niby tylko oralny a kiedyś każdy? To chyba oczywiste. Co jak co ale popęd seksualny to cecha każdego człowieka (a kobieta nadmieniam to też człowiek), więc próba manipulowania i wykorzystania go musi przynieść porządane efekty (na przestrzeni wieków w dodatku). A o co idzie? Wiadomo, o władzę, pieniądze ( i seks !). Do tego jeszcze celibat. Oni są "cnotliwi", "czyści" i "niepokalani". Celibat wprowadzono po to aby księża nie mogli mieć legalnych potomków (czytaj spadkobierców). Każdy z kościołów (religi) z czasem stawał się instytucją kontroli społecznej zapominając o naukach swoich duchowych przywódzców (czy np. Jezus z Nazaretu potępił seks?). Czy tym co napisałem "zawrócę" ten temat na właście tory? Czy też to już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajlandia Re: Cywilizacja grzechu - Marek Suski o kosciele IP: *.wifak.uni-wuerzburg.de 29.01.02, 12:01 Witam, Dla mnie osobiscie kosciol katolicki to swego radzaju firma, jak wiele innych.Zalozona jeszcze przed Chystusem, bo przeciez juz wowczas istnial kosciol, oparty na calej piramidzie przelozonych, faryzeuszach, lubiacych sie w pieknych mowach o Bogu, Jego prawach,prawie tak samo jak w dostanim zyciu, pierwszych miejscach na ucztach itp.itd. Potem pojawil sie Jezus, ktorego zreszta wlasni ci sami "duchowni" faryzeusze, ktorzy rzekomo stali na strazy praw Boga, i moralnosci spoleczenstwa,nie poznali.powiem wiecej, wlasnie to ci go przesladowali, wydali pilatowi. I nastepnie po Chrystusie pojawia sie bardzo podobna insytucja, dzialajaca bardzo podobnie,oparta na podobnym systemie hierarchi,tylko ze pod nowym szyldem.Kosciol katolicki.Jakie mial swoje poczatki, jaka prowadzil polityke, i ile przelal krwi niewinnych..coz, mozna by stworzyc cala biblioteke poswiecona zaklamaniu, i obludzie KK.Z biegiem czasu, i coraz wiekszym postepem ten sam kosciol niejako dopasowywujac sie do nowej rzeczywistosci coraz mocniej liberalizowal prawa (Boga?), i postanowienia wczesniejszych soborow.Byl do tego zmuszony.Ow proces liberalizacji trwa caly czas.Dlatego KK jest dla mnie po prostu firma, sprzedajaca cos co jest ludziom tak samo potrzebne jak woda, i chleb...a mianowicie pocieszenie, nadzieje. Szkoda ze minely czasy ofert specjalnych, bo jeszcze nie tak dawno ta sama instytucja sprzedawala nawet miejsca w raju. Wszystko w tej firmie opiera sie na prawach rynku, a wiec popytu, i podazy.Prawda jest taka, ze gdyby w nastepna niedziele koscioly swiecily pustka, bo ludzie nie zgadzaja sie powiedzmy ze zdaniem kosciola na temat seksu oralnego, Watykan zebralby szybciutko nowy sobor, i dostosowal swoja polityke poprzez wzrost wartosci na osi liberalizacji, tak aby utrzymac popyt. Szkoda tylko wielu naprawde dobrych, milujacych Boga ludzi, ktorzy wstepuja do seminariow, gdzie tlumaczone jest im jak maja rozumiec slowa Boga w kontekscie roli kosciola katolickiego, tradycji, i soborow.Cos o tym wiem,sam tam bylem. Bo Bog coprawda stworzyl ziemie, czlowieka, i wszystkie stworzenie, ale jasne sformulowanie swoich praw bylo juz dla niego za trudne.My kosciol katolicki powiemy ci, o co chodzi.A jak nie zgodzisz sie z nami, to Bog cie potepi.Za Jezusa, tez byli uczeni w pismie.Swoja interpretacje "SLowa Boga" tak udoskonalili, i ubrali w pelen przepychu godny Boga styl, wspanuiale przemowy, ze gdy ten przyszedl, zupelnie sie rozmineli.Ten nie rozumial ich, ci Jego.I dzisiaj jest dokladnie tak samo.A rola uczniow Jezusa prosze ksiedza?Prosze poczytac moze dzieje apostolskie.Czy jest tam gdzies napisane, ze Pawel, czy P iotr wyszkolili sobie poslusznych braci,ktorzy nastepnie zostali rozeslani po swiecie, a sami osiedlili sie w palacach, i zaczeli gustowac w wykwintnych balach, imprezach kulturalnych, przyjmowaniu znamienitych osobistosci, tudziez ich odwiedzaniu?Gdybym mial pisac o nie posluczenstwie kosciola katolickiego w stosunku do pisma dzisiaj, powstalby najdluzszy post w dziejach forum.Coz, to akurat seksuologia, i zboczylismy troche z tematu, ale reasumujac ,koscol katolicki i jego nastawienie do seksu, to jednak wielka banka mydlana. Dziekuje byly ksiadz,Marek Suski Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Cywilizacja grzechu - to naprawdę temat ! 29.01.02, 23:25 Tak jakoś wyszło, że atakuję Kościół Katolicki. Fakt faktem, na przestrzeni dziejów ta instytucja mocno "sobie nagrabiła". Ale dla mnie to temat trochę poboczny, o tyle istotny bo związany z judeo-chrześcijańską kulturą. W tej kulturze restrykcyjność wobec seksu była bardzo duża, a w naszym kraju ciągle jest. CYWILIZACJA GRZECHU ! Jaki jest pogląd na seks przeciętnego reprezentanta tej kultury to chyba każdy widzi. Kawałek golizny może wywołać paroksyzm wściekłości i świętego oburzenia. Słownictwo erotyczne nie istnieje, a wulgaryzmy są powszechne. Dlaczego tak jest? Co skłania tych ludzi do tego aby seks traktować jako tabu, lub reagować atakiem i złością? Odpowiem: jest to STRACH, lęk, panika ! Oni o tym nie wiedzą ale się boją. A jak reaguje zwierzę gdy się boi: ucieka, atakuje lub zamiera w bezruchu. Ktoś powie, że nie jesteśmy zwierzętami i wiemy co nami powoduje. Ależ jesteśmy - a steruje nami nasza podświadomość, która często jest jak zwierzątko wystraszone i zalęknione. A z skąd te lęki i fobie? Bo tak zostali wychowani (raczej wytresowani) w dzieciństwie. Dziecko słyszy: to jest be, niedobre, wstrętne i obrzydliwe. GRZECH W tym okresie przede wszystkim uczymy się podświadomych reakcji. Im bardziej drakońskie metody zastosowano tym otrzymujemy gorszego osobnika - ułomnego człowieka! On zazwyczaj nawet nie potrafi zaznać prawdziwej przyjemności z seksu. No i zachowuje się często jak "pies ogrodnika". Na to można nałożyć całą furę terminów typu mechanizm wypierania, fiksacja, uraz psychiczny itp. Ale to nie forum psychologiczne. No i co powie przedstawiciel "cywilizacji grzechu" na program wychowania seksualnego w szkole - wiadomo. A jak "wychowa" swoje dziecko ? I czy coś można zrobić aby przerwać to błędne koło? P.S. Dla mnie każdy może się kochać z kim chce i jak chce: wzdłuż, w poprzek i nawet na krzyż - aby nikomu nie robił krzywdy (zwierzętom też). Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 30.01.02, 18:07 nie popadajmy w skrajnosc w druga strone -"zkim chce i jak chce?!?" to chyba nie koniecznie tak /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Cywilizacja grzechu. 30.01.02, 20:52 kardos napisał(a): > nie popadajmy w > skrajnosc w druga strone > -"zkim chce i jak chce?!?" > to chyba nie koniecznie tak /kardos No dobrze! To była prowokacja z mojej strony. Ale to oznacza konieczność opracowania kodeksu właściwych i zabronionych zachowań seksualnych. Seks oralny to beeee... Czyli np. projekt ustawy do komisji sejmowej, pierwsze czytanie, poprawki i interpelacje posłów, skierowanie ustawy do ponownego rozpatrzenia w komisji. Senat i prezydent który zastanowi się czy nie zastosować by prawa veta. Ale byłby jaja! - plus mdlejące posłanki. Ale moim zdaniem to cywilizacja grzechu produkuje dewiacje. No i co ? Zamykać np. fetyszystów? Albo tych kochających inaczej... A może leczyć i dewiantów i tą młodzież na którą powołuje się założyciel tego wątku? On sam musiał by przejść dogłębną i staranną psychoanalizę (o młodzieży nie wspomnę). A to jest metoda z początków! ... zeszłego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy Cywilizacja grzechu? do Wojtka 06.02.02, 14:13 Jakże to pięknie napisałeś. Pięknie, prawdziwie i bez napaści na księdza. Chciałam i ja wypowiedzieć się w tym wątku, ale widzę, że wszystko, co mogłabym napisać, zawiera się w twoim poście. Wobec tego podpisuję się pod nim. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Cywilizacja grzechu 31.01.02, 09:07 wiecej tolerancji .... to, ze ktos nie akceptuje rzniecia jako zabawy nie znaczy, ze jest gorszym czlowiekiem....kim jestescie napadajac na xiedza....zrownujecie sie z nim !!!! ...chcecie akceptacji? ....a sami nie jestescie lepsi....powiem wiecej: jestescie duzo gorsi bo wasze zakute lby sa zamkniete na argumentacje....i mozliwosc dostrzezenia faktu istnienia innego swiatopogladu Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Cywilizacja grzechu 31.01.02, 11:37 Światopogląd to można mieć. Ale narzucać go innym to zupełnie inna para kaloszy... Wzajemne obrażanie się na anonimowym forum jest śmieszne. Tworzenie ideologi wokół postawowej funkcji biologicznej organizmu to nie jest światopogląd. To manipulacja. Hardware i BIOS każdego człowieka jest taki sam. A to co wyżej to produkt kultury (cywilizacji). Problem w tym, iż software w wielu "zakutych łbach" jest mocno wadliwy. Już samo określenie "rżnięcie" świadczy iż mamy do czynienia z osobnikiem będącym produktem cywilizacji grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 31.01.02, 15:31 ... hmm ... rżnięcie ... to naprawde prostackie okreslenie, ktorego uzywaja tylko półmózgi /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: Cywilizacja grzechu. 31.01.02, 15:33 okreslenie dobre jak kazde inne...ale postawa kiepska.... Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 05.02.02, 19:09 okreslenie nie tak dobre jak kazde inne jest to wyraz poziomu inteligencji i zakompleksienia osoby tak nazywajacej seks he he pasuje np. do pedalow no nie ? /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: Cywilizacja grzechu. 05.02.02, 21:36 pedalek tez stworzenie boze....moze sie urznac w smutku....porznac z rozpaczy...zerznac z radosci....i wyrznac lbem w sciane....ewentualnie dorznac co sie rusza....oderznac co zwisa....przyrznac oponetom.....no i oczywiscie rznac glupa....co zarznie kazda dyskusje....a w takim wypadku jedyne co pozostaje to puste rzenie....gdzies na rzysku Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu. 19.02.02, 19:36 "pedalek tez stworzenie boze..." - oj raczej wybry i dzielo naszej cywilizacji ... /kardos Odpowiedz Link Zgłoś
msciciel Re: Cywilizacja grzechu. 23.02.02, 08:33 kardos napisał(a): > "pedalek tez stworzenie > boze..." - oj raczej wybry > i dzielo naszej > cywilizacji ... /kardos hehe - i kto to mowi? pomylka natury zarabiajaca dupcia na centralnym... gratuluje samoswiadomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_nieuk Re: Cywilizacja grzechu. 24.02.02, 00:14 kardos napisał(a): > "pedalek tez stworzenie > boze..." - oj raczej wybry > i dzielo naszej > cywilizacji ... /kardos kardos, Nie chce mi sie wierzyc, ze mozesz przyczynic sie do tworzenia jakiejkolwiek cywilizacji, moze poza siecią krystaliczną w kawałku szkła po jagodziance na kościach. A jesli chodzi o tę orientację seksualną, to jest starsza od niby-Twojego Kościoła - dość dobrze udokumentowane. Pozdrwm, jurek, nie marek Odpowiedz Link Zgłoś
kinka1 Re: Cywilizacja grzechu 23.02.02, 11:23 > Sex ma sluzyc prokreacji, nie wykluczajac przy tym > przyjemnosci, ale jego glowny cel jest jasno okreslony, > wiec nazywanie jego imieniem wszelkich zboczen jest > naruszaniem prawa naturalnego i uniwersalnych wartosci. PROSZĘ KSIĘDZA, CO MAJĄ ZROBIĆ MAŁŻONKOWIE, KTÓRZY SĄ BEZPŁODNI? ZREZYGNOWAĆ Z ŻYCIA INTYMNEGO? > Odpowiedz Link Zgłoś
al3 Re: Cywilizacja grzechu 23.02.02, 12:04 Kazdy wie ze gdzies dzwoni ale nikt nie wie w jakim kosciele...! Okolo 1 % ludzi ma geny na ruje roczna, reszta na ksiezycowa. Jezus byl takim wlasnie "roczniakiem" i dlatego nic nie wiedzial na temat seksu a juz wogole na temat tych wszystkich idiotycznych z nim zwiazanych problemow. A pozniej powstala taka sytuacja,ze ludziom z cigla ruja kaze sie zyc jak czlowiekowi z ruja roczna..ha, ha,.. Takiego cudu nie ma!!Za to sa same klopoty i nieporozumienia..fiu...Radzcie sobie sami..ja ulwewam idiotow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialy.mis Wyginiecie GATUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.02, 19:30 Niestety księza raczej nie przygładają sie do tego aby nasz gatunek nie uległ wyginieciu - bardzo mnie ciekawi dlaczego ? Czyzby nie czuli się na siłach wychowywac potomstwo ? i jeszcze do tego zarobić na życie ? Lepij posiedzieć sobie na ciepłej plebani i wymądrzać ię na temat tego co jest lepsze dla innych. Swietna postawa, wzorowy przykład do naśladowania ! Tylko co by się stało gdyby wszyscy zostali duchownymi - podejrzewam ze teoretyczne po 100 latach nie bylo by juz ludzi ...... Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: Cywilizacja grzechu ! 17.03.02, 08:33 ... a gdyby wszyscy zostali takimi chorymi i porabanymi pedalami jak np. msciciel /kardos Odpowiedz Link Zgłoś