pru-nella 17.09.03, 20:12 witam, moze wiecie czy "isabel" przetoczy sie przez atlantic city?? znalazlam tylko bardzo ogolne informacje a martwie sie bardzo o moja druga polowe... :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojito Huragan Izabela i Atlantic City. 17.09.03, 23:12 Witaj pru-nello, Na dzien dzisiejszy sytuacja wyglada nastepujaco: Huragan Izabela powinien dotrzec jutro wieczorem do Polnocnej Karoliny. Najbardziej zagrozone miejsce (Outer Banks)zostalo ostrzezone i 100 tys. mieszkancom zaproponowano ewakuacje. Do Atlantic City Izabela moze dotrzec lub nie jutro w nocy lub w piatek rano. Model komputerowy huraganu nie jest w stanie teraz przewidziec dokladnej trasy podrozy Izabeli. Dobra wiadomoscia jest to, ze od wczoraj Izabela zwolnila z 125 mil/h do 105 mil/h. Byc moze uspokoi Ciebie wiadomosc, ze majacy sie odbyc w sobote w Atlantic City konkurs Miss Ameryka nie zostal dotychczas odwolany. Spij spokojnie, mojito. Odpowiedz Link
pru-nella Re: Huragan Izabela i Atlantic City. 18.09.03, 00:07 hello mojito:) na Ciebie to w kazdej sprawie mozna liczyc - od bielizny po huragan :)) wielkie dzieki za odp. znalazlam mapke na stronie cnn ale potwornie niewyrazna; narazie sprobuje nie panikowac na zapas. pozdrawiam :) Odpowiedz Link
mojito Spokoj przed huraganem. 18.09.03, 01:36 pru-nella napisała: " od bielizny po huragan :))" " sprobuje nie panikowac na zapas." Witaj przed huraganem pru-nello, I bielizna (Victoria S.) i huragan (Izabela) maja przeurocze kobiece imiona. Prawie nie sposob nimi sie nie interesowac:))) To dobrze,ze zachowasz na razie spokoj. I taka na razie (spokojna) pozostan. Jezeli jutro nie uslyszysz od swojej polowki uspakajajacych slow to ja uaktualnie prognoze huraganowa dla Atlantic City. Slonecznie pozdrawiam, mojito. Odpowiedz Link
tizedik Re: Spokoj przed huraganem. 18.09.03, 01:45 Spokoj - jak to latwo powiedziec....... Izabela juz wlazla na lad, na razie niby tylko zahaczyla brzegiem, ale... to juz to. Juz widac nowe chmurki, zaczyna cos wiac. Niby nic dziwnego, ale to idzie burza inna niz dotychczasowe :-( polish.wunderground.com/tropical/tracking/at200313.html Odpowiedz Link
pru-nella Re: Spokoj przed huraganem. 18.09.03, 08:23 tizedik, dzieki za linka! wlasnie czegos takiego szukalam a trafilam tylko na ogolnikowe mapy calego usa; pozdr. Odpowiedz Link
tizedik Re: Spokoj przed huraganem. 18.09.03, 16:37 www.weather.com/weather/map/USMD0034?name=index_large&day=1&par=msnbc&site=msnbc.com&promo=regrad Odpowiedz Link
mojito Burza tropikalna Izabela. 19.09.03, 04:54 Witaj pru-nello, Wierze, ze Twoja polowka skontaktowal sie z Toba i zapewnil Ciebie o swoim bezpieczenstwie. Na pewno sledzilas pogode w Atlantic City na linku ktory podal/a tizedik. Jezeli nie, to: Kobieca furia Izabeli byla przyczyna trzech wypadkow smiertelnych i miliona domow bez swiatla. Obecnie oslabla i zostala przekwalifikowana z huraganu na burze tropikalna. Jezeli dotrze jutro (mojego czasu) do Atlantic City to glownie w postaci ulewnego tropikalnego deszczu. Z meteorologicznym pozdrowieniem, mojito. Odpowiedz Link
pru-nella nie bylo zle 19.09.03, 21:09 juz wszystko wiem - nic strasznego sie nie dzialo; wbrew temu co mowia w tv swiatlo jest i caly czas bylo; nie widac nawet zniszczen na ulicach; panikowalam na zapas, dobrze ze juz po wszystkim; mojito, tizedik - dzieki za wsparcie :) pozdr. Odpowiedz Link