Dodaj do ulubionych

Pytanie o stawki

09.06.12, 15:30
Witam, ja znowu mam pytania. Po pierwsze, ile mozna zarobić za pisanie artykułów do czasopism, portali internetowych, które czasopisma lub portale płacą najlepiej, a które najgorzej. Pytam o stawkę za stronę sformalizowanego maszynopisu albo o stawkę za jakąś inną jednostkę rozliczeniową. Interesują mnie ci, którzy z racji tego, że są znani i uznani zarabiają na pisaniu artykułów najlepiej, jak i ci, którzy piszą za mniejsze pieniądze.
Kolejne pytanie dotyczy aktualnych stawek za redakcję i korektę strony sformalizowanego maszynopisu.
Będę wdzięczna za odpowiedzi i z góry za nie dziękuję.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • owczarka18 Re: Pytanie o stawki 10.06.12, 17:46
      i uważasz, że ktoś poda Ci nazwy swoich klientów i stawki, za które pracuje?
      • nobullshit Re: Pytanie o stawki 10.06.12, 22:25
        owczarka18 napisała:
        > i uważasz, że ktoś poda Ci nazwy swoich klientów i stawki, za które pracuje?

Dlaczego nie? W końcu to forum "samopomocowe", odrobinę solidarności zawodowej chyba przejawiamy? :) Zawsze można podać widełki albo napisać "Wiem, że znajomy dostał tyle i tyle" :)
        Ale...
        Np. o stawkach za redakcję i korektę była mowa wielokrotnie i w/w solidarność może się nie rozciągać na powtarzanie dziesiąty raz tego samego. :) Spróbuj znaleźć odpowiednie posty i wątki przez wyszukiwarkę. Ja Ci nie pomogę, bo w tym nie siedzę. Jeśli dobrze pamiętam, przyzwoita stawka za redakcję zaczyna się od stówy za arkusz.

• skajstop Re: Pytanie o stawki 12.06.12, 08:42
      Stawki za redakcję: 70-200 zł, w zależności od tego, kto, za co i komu płaci.
      Korekta: ok. połowy stawki za redakcję w danym miejscu.

Za publikację - rozpiętość jest taka, że stawki nic nie mówią. Od zera złotych na portalu, do kilkuset zł za stronę maszynopisu lub sztukę tekstu w dobrym miesięczniku.

Nawiasem, pytanie zadałaś tak ogólne, że odpowiedź, uwzględniająca niuanse, zajęłaby wiele stron :)
    • gregory3x Re: Pytanie o stawki 20.06.12, 22:46
      aktualnie można kupić teksty za niskie kwoty - można pisać bardzo dużo słabej jakości teksty i zarabia przykład giełdy testów na tej stronie

• onlydraska Re: Pytanie o stawki 03.08.12, 18:55
      Dziekuję bardzo za odpowiedzi i przepraszam, ze robie to dopiero teraz

Pozdrawiam
      Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka