Dodaj do ulubionych

Dziewczyny doradźcie co zrobić??

15.06.04, 16:04
No właśnie proszę Was o poradę. Otóż zrobiłam poziom hormonów - testosteron
nad górną granicą, ale jeszcze w normie, USG jajników - wszystko OK, USG
nadnerczy - też OK. I tak sobie myślę co wymyśli moja gin. Przepisze mi
Diane?? Może i skusiłabym się na to wiedząc że poprawi się cera - przestałam
2 m-ce temu brać regulon i co chwilę jakiś pryszcz itp. Ale z drugiej strony
już nie wierzę że w jakikolwiek sposób pomoże to na moję wszędobyslkie
włochy, no i ile czasu miałabym to brać? pół roku, rok, dwa?? sama nie wiem.
Czy mam nalegać na skier. do endo ?? Czy on może jeszcze pomóc, czy po 2 m-
cach czekania powie mi że taka moja uroda?? Za taką to ja dziękuję, żebym
jeszcze miała nogi do samej ziemi, no to ok, a tu krótkie nogi, małe cycki,
pryszcze, ach nie chce mi się w lustro patrzeć. No i jeszcze te okropne
włosy. Ale muszę się pochwalić że odważyłam się i w końcu zrobiłam wosk na
nogach - nawet nie było tak strasznie, ale tylko do kolan:(
Pozdrawiam wszystkie
Justyna
Obserwuj wątek
    • catherrine Re: Dziewczyny doradźcie co zrobić?? 15.06.04, 16:30
      nie wiem, czy Diane Ci pomoze... chociaz... sprobuj.. albo masz idiopatyczny to
      nic nie poradzisz.. w sumie ten testosteron moze byc troszke niepokojacy..

zawzielam sie- przy nastepnej wizycie (za 2 miesice) wymusze na lekarzu badania
      nadnerczy, usg jajnikow i badania hormonow. przeciez do vcholery nawet nie
      wiem, skad mam te wlosy. a jak sie okaze ze to jednak homrony (w co coraz
      bardziej watpie, bo lykam juz 10 miesiecy i poprawy nie ma a na piersciach
      coraz ciemniejsze wlosy :((( ) to wymusze androcur. a jak nie to te na prostate.
      (bede brac te same leki co moj ojciec ;)) mam juz dosc :/

pozdrawiam
    • catherrine justysiu 15.06.04, 16:31
      bo gorny post mi sie nie skonczyl- idz do endo, koniecznie. moze cos tam
      wymysli... i nie martw sie- jestes piekna i wszystkie jestesmy piekne :)))
      • justysia25 Catherrine 16.06.04, 00:24
        Napisz mi proszę co to za wynalazek ten androcur??
        I dzięki za dobre słowo - otóż mogę tak powiedzieć tuż po depilacji :))
        Ale czasem jestem leniem i wtedy jakiś dół mnie dopada, jednak ostatnio
        obiecałam sobie - żadnego zapuszczania!
        Pozdrawiam
        Justyna

p.s. hormony robiłam prywatni - powiedziała że skierowania mi nie da i na nic
        by się zdało moje marudzenie - u nas taka praktyka - hormony prywatnie, a
        reszta na skierowanie.
        • catherrine Re: Catherrine 16.06.04, 09:22
          o androcurze dziewczyny tu juz pisaly- to jest cos cholernie silnego, co podaja
          mezczyznom na zmniejszenie popedu plciowego oraz przy zmianie plci. kobietom
          nie wolno brac tego samego- tylko w towarzystwie estrogenow- w intenrecie
          najczesciej przy diane. ma dzialanie teratogenne, powoduje np tycie, nie wolno
          pic alkoholu... masakra w ogoe:/ ale mysle, ze jesli hirsutyzm ma podloze
          hormonalne, to jesli diane nie pomaga to to pomoze..

o
          tu wklejam informacje ze strony www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?
          lek=164

Androcur zawiera substancję przeciwdziałającą hormonom męskim - androgenom.
          Stosowanie Androcuru u kobiet powoduje zaburzenia cyklu miesiączkowego. Jeśli
          natomiast lek ten podaje się w połączeniu z hormonem żeńskim estrogenem osiąga
          się efekt leczniczy.
          Hamowanie zbyt wybujałego popędu seksualnego u mężczyzn. Zapobieganie
          nadmiernemu owłosieniu u miesiączkujących kobiet (hirsutyzm), przeciwdziałanie
          zbyt szybkiemu dojrzewaniu seksualnemu u dzieci.
          Leku nie wolno stosować u pacjentów z chorobami wątroby, pacjentów cierpiących
          na poważne chroniczne depresje psychiczne, zakrzepy krwi, pewien rodzaj anemii,
          w której czerwone ciałka krwi mają kształt półksiężyca (sickle-cell-anemi).
          Ponadto leku nie wolno stosować u kobiet, które w czasie ciąży chorowały na
          żółtaczkę a również w chorobach skóry objawiających się świądem oraz
          powstawaniem pęcherzy.
          Androcur w leczeniu wspomaganym estrogenem ma efekt antykoncepcyjny. Efekt ten
          można osłabić, zażywając oddzielnie tabletki Androcuru i estrogenu . W razie
          ustania menstruacji należy niezwłocznie przeprowadzić test ciążowy. Pozytywny
          rezultat testu wyklucza kontynuowanie kuracji Androcurem. Jeśli leczenie
          osiągnęło pożądany rezultat, lekarz może zadecydować o zmniejszeniu dawki leku
          i wtedy należy zastosować wspomagające preparaty antykoncepcyjne. Kobiety
          będące na kuracji preparatem powinny niezwłocznie skontaktować się z lekarzem w
          razie nagłego pojawienia się migreny lub bardzo silnego bólu głowy, nagłych
          zaburzeń wzroku, oznaków zakrzepów (np. niezwykłych bólow i obrzęków kończyn,
          trudności w oddychaniu, napięcia i bólu w klatce piersiowej), świądu,
          żółtaczki, nagłego wzrostu ciśnienia krwi, podejrzenia o ciążę.
          Androcuru nie należy stosować w okresie dojrzewania seksualnego u chłopców,
          jeśli lekarz nie postanowi inaczej.
          Nie należy spożywać alkoholu w trakcie leczenia, ponieważ alkohol osłabia
          działanie preparatu. Lek upośledza sprawność psychofizyczną, dlatego też nie
          wolno prowadzić pojazdów mechanicznych ani wykonywać czynności precyzyjnych w
          trakcie jego stosowania.
          1/100- Zmęczenie, brak inicjatywy, wzrost wagi ciała. U kobiet stosujących
          Androcur łącznie z estrogenem mogą pojawić się takie same objawy jak w czasie
          zażywania środków antykoncepcyjnych, tj. mdłości i napięcie gruczołów sutkowych.
          1/1000- Przejściowe powiększenie gruczołów piersiowych u chłopców i mężczyzn.
          Zmniejszenie popędu seksualnego u kobiet.
          ə/1000- Zmniejszenie wagi ciała, niepokój, przygnębienie. W związku z
          leczeniem zmniejsza się wydzielanie spermy, a po kilku tygodniach stosowania
          preparatu następuje bezpłodność u mężczyzn, która ma charakter przejściowy i
          zanika po kilku miesiącach od ukończenia kuracji. Duże dawki Androcuru mogą
          wpłynąć na zmniejszenie czynności hormonu nadnercza u dzieci.
          Dawkę ustala lekarz specjalista ginekolog lub endokrynolog dostosowując ją do
          potrzeb pacjenta. Wyznaczenie dawki odbywa się po wykonaniu badań
          laboratoryjnych.
          Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno zażywać
          leku w okresie ciąży.
          Istnieje ryzyko, że preparat oddziałuje na karmione dziecko. Nie wolno zażywać
          leku w okresie karmienia.

a jak mi lekarz nie da skierowania to go zaskarze ! juz mnie jedna lekarka
          skrzywdzila dajac diane bez badan.

pozdrawiam :)))))))))))))))))
          • karusia4 Re: Catherrine 16.06.04, 09:40
            Justysia, koniecznie idź do endo.
            Zrobiłaś już bardzo dużo, masa badań... teraz tylko dobry lekarz.

Ja się wybieram za misiąc :( dopiero, i to do przychodni, bo do szpitala
            kolejki na pół roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka