22.02.05, 15:20
no własnie czy jest takie cos w tej chorobie jak apogeum i jeśli tak to w
jakim wieku ono nastepuje? czy jesli np. do wieku 20 lat włoski zajeły pewna
powierzchnie to potem to sie zatrzyma? i nie bedzie gorzej? a może zawsze
może byc gorzej, bez wzgledu na wiek/ w jakim wieku u was to wszystko nabrało
szczytowej formy? bo ja juz nie wiem czy u mnie moze byc jeszcze gorzej czy
już raczej nie...Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mika261 Re: Apogeum 22.02.05, 16:02
      kiedy miałam 18 lat pojawił mi sie nad górną warga meszek-zbagatelizowałam to i zyłam sobie z nim w zgodzie przez 7 lat-nie leczyłam sie bo bałam sie ze moge sobie narobic gorszych szkód.nie sadziłam że to owłosienie zacznie sie powiększać...a tak sie stało w wieku 25 lat.obecnie mam owłosiona całą twarz-sa to włoski jasne i cienkie ale mimo wszystko tfu jak sie na nie patrzę to mnie szlag trafia.Mysle ze owłosienie zwiększa sie wraz z wiekiem-odobnie dzieje sie u facetów-chłopak 18-letni ma lekki wąsik a z wiekiem zarostu przybywa na klatce na twarzy, na plecach.Testosteron wiec rozwija sie z wiekiem zarówno u mężczyzn jak i u kobiet.Dodam że ostatnio u kolezanki(26 lat)która nidgy nie miała problemów z nadmiernym owłosieniem zauważyłam porastające jej twarz ora plecy włoski...
      • malina1414 Re: Apogeum 22.02.05, 22:25
        kurcze myslalam ze po burzy hormonalnej wieku dojrzewania nic mnie juz nie
        czeka... ale jak widać wszystko przedemną... zawsze miałam jakieś takie futerko
        od małego. wasik depiluje woskiem już chyba od gimnazjum1 na brodzie nigdy nic
        nie miałam ale ostatnio zauważyłam dwa włoski ciemniejsze niz reszta...ale
        lekarzy jakos to nierusza...ostatnio jedna pani doktor powiedziala mi ze to
        może być spowodowane jedzeniem kurczaków bo sa sztucznie hodowane!
        niewiedzialam czy mam sie z niej smiac czy uciekać!dzieki za odpowiedż!
        • devika Re: Apogeum 24.02.05, 13:21
          Czesc,
          kurczakow???? No tez nie wiem czy sie smiac czy plakac.
          Na pewno wloski moga sie nasilic w czasie zmian hormonalnych, np. po
          odstawieniu pigulki czy w czasie ciąży, rowniez w czasie menopauzy, a raczej po
          niej kobietom wloskow przybywa... Wniosek przykry: wloski beda zawsze a apogeum
          moze byc nie jedno. Ale po co martwic sie na zapas? Wloski maozna usunac albo
          po prostu cieszyc sie zyciem.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka