Dodaj do ulubionych

włoski na twarzy

05.02.06, 15:59
Cześc dziewczyny!
Wiem, że ten wątek juz byl, ale nie mogłam sie doszukac , więc pytam ponownie. Niektore z Was pisały o wyrywaniu pojedyńczych włosków na policzkach pęsetą. I w związku z tym, czy nie zauważyłyście, że po tym zabiegu włoski są mocniejsze i bardziej widoczne? Bo ja już zgłupiałm. Zauważyłam, że jest ich więcej, ale boje się robić cokolwiek, żeby nie było jeszcze gorzej, bo jak sobie pomyslę, że zaczną wrastać i dojdzie mi do tego trądzik, to chyba się potnę. Proszę odpowiedzcie...
Obserwuj wątek
    • kaczryka Re: włoski na twarzy 05.02.06, 20:07
      Każda depilacja czy golenie wzmacnia na pewno włosy. Wyjątkiem jest elektoliza
      i laser. Jeśli wyrywasz włoski pensetą, to ona na pewno nie powoduje,że włosów
      masz coraz więcej. Powody takiego wniosku mogą być dwa:
      jeden-one pojawiają się samoistnie, czyli podłoże hormonalne lub natury
      drugi-[ten jest najczęstszy]hm,nie wiem jak nazwać,więc opiszę:
      czasem,dosyć często dziewczyny,gdy wyrywają włosy popadają w taki stan,że widzą
      włosy jaśniejsze,których normalnie,przy tych ciemnych nie widziały.Wiadomo
      jednak że zauważa się włosy będące przy "łysym" ciele po wyrwaniu.
      Poradzę Ci: wyrywaj dalej pensetą. Jeśli masz fundusze, a włosy wyrywane są
      ciemne i grube jak u mężczyzny-idź na laser (diodowy,inne nie działają) lub
      elektrolizę. Włoski, które są jasne i widać je jedynie z bliska zostaw,bo
      będziesz mieć ten problem co ja.
      Powodzenia.Mam nadzieję,że pomogłam:)
      • agatka555555 Re: włoski na twarzy 05.02.06, 22:19
        Kaczryko skąd masz tą iformację że działa tylko laser diodowy?! Hmm....Nie
        słyszalam takiej opinii szczerze mówiąc..więc jestem ciekawa skąd takowa jest u
        ciebie?
        Ja sama rowniez chodzę na laser z tym że na Laser Aleksandrytowy Gentle Lase
        Plus.Czy myślisz ze moze on byc nieskuteczny?
        • kaczryka Re: włoski na twarzy 06.02.06, 07:55
          tak się składa,że znam wiele kobiet po zabiegach różnymi typami lasera.
          Rozmawiałam z kosmetyczkami itp.
          Laser diodowy jest najnowszym laserem,dającym trwalsze efekty.
          Z kolei laser aleksandrytowy (potwierdziła sama pani kosmetyczka) daje
          efekty,ale po jakimś czasie (u niej ok.roku)włosy odrosły.fakt faktem
          słabsze,ale odrosły.Natomiast kobiety po zabiegu laserem diodowym nie mają
          włosków nawet do 7 lat (nadal im nie rosną).
          Oczywiście są to kobiety zdrowe,więc trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.Ponadto
          laser nic Ci nie da,jeśli masz nieodpowiednie wyniki
          hormonów,np.nadmiar/niedobór,co piszą nawet na stronach gabinetów,a przed
          zabiegiem informują o tym.
    • tika23 Re: włoski na twarzy 06.02.06, 10:25
      Dzieki wielkie Kaczryka. Chyba zostawię je w spokoju, bo w sumie to chyba przez to oświetlenie w mojej łazience widzę każdy nawet najmniejszy włosek. Na laser to na razie mnie chyba nie stać. A tak z ciekawości ile kosztuje Cię taka przyjemność. Wiem, że te zabiegi należy owtórzyć kilkakrotnie, więc ile wyniesie Cię w sumie usówanie włosków z twarzy? Ja oczekuję właśnie na wyniki badań hormonalnych i z nimi pędzę do mojego doktora, może jak zacznę się leczyć to trochę zmniejszy się ten paskudny problem. Powodzenia pa
      • kaczryka Re: włoski na twarzy 06.02.06, 10:31
        powiem tak-zależy gdzie.laser aleksandrytowy jest tańszy,zaś diodowy
        droższy.konsultacja kosztuje 40 zł,jeśli idziesz na zabieg to Ci to
        odejmują.Kolejna rzecz-twarz ok.300-500 zł jednorazowo,ale jesli usuwasz więcej
        włosów,np.jeszcze z pleców czy nóg,to dają obniżki.
        po iluś tam zabiegach również ceny idą w dół.
        nadmieniam-jeśli włoski są szare lub jasne,laserowe usuwanie musi być
        powtarzane więcej razy.jest skuteczne,gdy poziom hormonów jest odpowiedni.I im
        ciemniejsze włoski tym lepsze i szybsze efekty.

Ja polecam najpierw konsultacje z lekarzem,nie wiem z jakiego jesteś
        miasta,jeśli z Kraka mogę dać Ci namiary na studia kosmetyczne oraz maila gdzie
        Pani Ci wszystko wyjaśni dokładnie.Najpierw jednak sprawę przemyśl czy nie
        popadasz w taki stan jak ja-rwiesz szarawe,ledwo widoczne z bliska włosy,bo
        wydają Ci się ciemne.Usuwaj tylko te naprawdę widoczne,bo inaczej będziesz
        miała potem pełno ciemnych,sztywnych włosów.
        Pozdrawiam:)
    • kaczryka Re: włoski na twarzy 06.02.06, 10:32
      p.s. z tabletkami jest jak z laserem-im ciemniejsze włosy tym lepszy efekt.na
      moje szaro-blond włosy tabletki są nieużyteczne,nawet jeśli włosów jest
      naprawdę sporo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka