bonny1 22.12.05, 22:32 wszytkich którzy interesuja sie n.jezdziectwem prosze o podanie mi stronek www poswieconych włąsnie n.jezdziectwu.dziekuje z góry z aa kazda odpwoeidz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olencja86 Re: naturalne jezdziectwo 09.01.06, 19:58 nie znam stron, ale jest mnóstwo książek na ten temat. Nie wiem co cie dokładnie interesuje, ale jeśli chodzi o kontakt z koniem i jego układanie to najlepsze będą ksiązki Montiego Robertsa, a jeśli chodzi o jazdę konną to "Harmonia jeźdzca i konia" albo "Dosiad naturalny" Sally Swift. Odpowiedz Link
joanna.kucharska Re: naturalne jezdziectwo 31.01.06, 22:26 W minione wakacje przeprowadzono kursik tego typu w stajni w Myslęcinku, pod Bydgoszczą. Mają swoja stronke internetową, koniebydgoszcz czy jakos tak. Osoba, ktora tam ten kursik prowadzi to Kuba, koles, ktory od lat zajmuje sie jezdziectwem naturalnym. Moze po prostu zadzwon do stajni i o niegoz apytaj. jest b. kontaktowy i z pewnoscia cos ci bedie mogl na ten temat polecic. ja kiedys obczytalam sporo na amerykanskich stronach ogolnie na temat natural Horsman ship. Mozna zamowic plyty DVD z calym kursem do samodzielnego przeprowazania z koniem,a le kosztuja cos okolo 100USD (tansze troche bywaly na amerykanskim e-bey). Ale wiadomo, ze sa nie na europejski region oddtwarzania (tu musisz zasiegnac porady informatyka). Sa tez do kupienia ze stron brytyjskich (czyli u nas na kazdym oddtwarzaczu da sie oddtworzyc ,a le sa jeszcze drozsze). Jak znajdizesz jakies ciekwawe rzeczy to pisz na forum, tez planuje sie kiedys tym bardziej zainteresowac. narazie wciaz nie moge jezdzic za czesto, bo jetsem po wypadku. Odpowiedz Link