12.01.12, 00:09
Mam 22lata.
Mam dziwne objawy od ponad miesiąca
Gdy oglądam telewizor czy siedzę przed komputerem w ciemności widzę po bokach takie jak by śnieżenie jest to bardzo stresujące. Mam tez powidoki (coś takiego oi56.tinypic.com/2le4dp5.jpg). Przed oczami pojawiają mi się gwiazdki nie zawsze ale zdarzają się kilka razy kilkadziesiąt dziennie. Wisze tez takie dziwne świecące zygzaki(jak ty fragmenty nerwów wzrokowych świeciły). Gdy się skupiam nad np graniem to te śnieżenie znika. W Dzień te obawy nie są tak mocne więc idzie wytrzymać. Najgorzej jest w nocy gdy jest ciemno:/.
Mam tez szumy w uszach ale te szumy mam już od 3 lat.

Byłem u okulisty i nic niepokojącego nie znalazł. Hmmm dziwne Powiedział ze to jest wina mętów w ciele szklistym ale ja wiem ze to na pewno nie od tego bo te męty mam już z 2 lata i nie miałem do tej pory takich obiadów. Może źle opisałem objawy i przez to Pani Doktor postawiła taką diagnozę ;/

Proszę o pomoc bo już nie wytrzymuję :((((
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pomocy IP: *.barczewo.macrosat.pl 12.01.12, 09:53
      A czy miałeś robione szczegółowe badanie dna oka? Miałeś robione OCT?
      Jeśli nie, wróciłabym do okulisty, tylko tym razem innego.
      • mixon500 Re: Pomocy 12.01.12, 15:32
        Badanie dna oka miałem robione, ale OCT to nie wiem
      • mixon500 Re: Pomocy 12.01.12, 15:35
        OCT to jest badanie gdzie się patrzy w takie urządzenie i w tym urządzeniu jest wyświetlany obraz (domek z ogrodzeniem) ?
        • Gość: gość Re: Pomocy IP: *.barczewo.macrosat.pl 12.01.12, 15:45
          OCT to tomografia siatkówki, taki komputerowy skan oka. Gdybyś miał, to pewnie byś wiedział, bo niestety to badanie z reguły robi się prywatnie, lekarze bardzo rzadko na to kierują z ubezpieczeniem, tylko przy wyraźnych wskazaniach. Proponuję, żebyś spytał okulistę, czy takie badanie mogłoby pomóc w diagnozie choroby i ewentualnie zrobić je prywatnie. Koszt ok. 100 - 150zł za oko.
          • mixon500 Re: Pomocy 12.01.12, 21:46
            Mieszkam w małej miejscowości i nie mam gdzie zrobić te badanie ;/

A może przyczynom tego jest zdarzenie które zdarzyło mi się miesiąc temu.
            Podnosiłem ciężki przedmiot i nagle pojawiły mi się przed oczami okrągłe punkty, wielkości fasoli (9 takich punktów) które po kilku sekundach znikły. Były ustalone szeregowo, po 3 takie punkty w każdym szeregu.

Pani doktor powiedziała mi jeszcze, ze jeśli pojawi mi się zielona przesłona, to wtedy mam do niej przyjść i zapisała mi krople Vitreolent (na męty)
            • mixon500 Re: Pomocy 14.01.12, 23:07
              Zauważyłem ze gdy lezę w łózko to w niektórych pozycjach te objawy są mniejsze, np
              gdy lezę na lewym boku i gdy głowa jest nisko( nie zawsze tak jest)

Może to przez kręgosłup?? Bo spędzam bardzo dużo czasu przed komputerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka