Dodaj do ulubionych

wysoka któtkowzrocznosc a prawo jazdy

20.04.06, 22:50
Witam wszystkich! Mam wysoka krótkowzroczność nosze soczewki kontaktowe -21 na
prawym i lewym oku moze dla nie których to wyda sie dziwne ale chce zrobic
prawo jazdy wydaje mi sie ze widze na tyle dobrze ze byloby to mozliwe jednak
zwlaszcza rodzice maja watpliwości miałabym prośbe zebyście zwlaszcza ci co
maja podobna wade wzroku i podobny problem wypowiedzieli sie na ten temat co o
tym mysla czy jest to mozliwe jest to naprawde dla mnie bardzo wazne z góry
dziekuje i pozdrawiam czekam na wasze odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • martusinka Re: wysoka któtkowzrocznosc a prawo jazdy 15.06.06, 09:50
      a co zrobisz jak cos ci sie z tymi szklami stanie? w okularach tez widzisz na
      tyle zeby jezdzic?
    • monik12345 Re: wysoka któtkowzrocznosc a prawo jazdy 08.02.07, 10:59
      witam,nie odpowiem na pytanie dotyczace prawa jazdy,sama chciałabym to
      wiedziec,może w tym celu trzeba by poszperać w odpowiednich przepisach.
      Mnie chodzi o co innego:-21 d? a gdzie zaopatrujesz sie w soczewki i jakiej
      firmy??? Jestem z lekka spanikowana,własnie dowiedziałam sie że wycofano z
      produkcji Focusy Visitint,na soczewki Precision UV z Ciby Vision musiałabym
      poczekac az do kwietnia.Inni producenci (Bausch,Johnson's)z którymi
      współpracują optycy w moim regionie (Śląsk) oferują soczewki tylko do -12 D !!!
      Czy naprawdę w tym kraju którym jest Polska jest tak niewielu krótkowidzów
      powyżej -12 ze nie opłaca się producentowi mieć na stanie takich soczewek??? W
      Cibie Vision powiedziano optykowi że trzeba poczekać do kwietnia,ponieważ muszą
      sprowadzić te nieszczęsne soczewki dla mnie z zagranicy.Ja ostatnie lata byłam
      za granicą i tam sie zaopatrywałam w soczewki...gdybym wiedziała to przed
      powrotem do kraju kupiłabym na zapas,10 paczek ;(
      nie jest mi do śmiechu...okulary przy mojej wadzie to wiadomo...i nie chodzi tu
      nawet o kwestie estetyki.Choć okuliści oczywiście (och jak ja ich nie cierpię)
      będą namawiac do okularków,takie ładne teraz,zgrabne,sra ta ta ta..i zdrowiej
      dla oka,wrrrr
      pozdrawiam,spanikowana
      • monik12345 sprostowanie... 08.02.07, 12:18
        ...a prostuję sama siebie-Ciba Vision po prostu ma chwilowe braki,na
        uzupełnienie których trzeba poczekać,i nie jest to kwestia sprowadzenia z
        zagranicy,bo to może być konieczne nawet przy tych "standardowych" maksymalnych
        czyli -12 - informacja od optyka,który potraktował mnie poważnie,co
        niekoniecznie jest w tym kraju normą.Przekonuję się na własnej skórze że w
        Polsce-w moim przypadku na prowincji-z tym zorientowaniem na klienta,dotyczy
        salonów optycznych,nie jest najlepiej.Zdarzyło mi się właśnie poczuć się w
        takim salonie,z moim 'nietypowym' zamówieniem,jak prawdziwy intruz!!! Na
        szczęście nic nie doszło u nich do skutku,i dobrze,bo wyszukałam-ale to już w
        większym mieście-innego optyka,gdzie zostałam potraktowana w cywilizowany
        sposób czyli jak KLIENT.Pozdrawiam pewien salon optyczny w Opolu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka