uwierz_w_to 18.10.12, 14:58 Poszukuję książek jest to dla mnie niezmiernie ważne ,proszę o link ewentualnie kupię. 1.Uzewnętrznienie Hierarchii. aut.Elice Bailey. 2.Izyda Odsłonieta. aut.heleny Błowackiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: Help! 19.10.12, 17:53 Mam dużo książek Alice Bailey ale wszystko po angielsku, nie wiem czy było coś tłumaczone na język polski. Myśle że nie. Jej wypowiedzi często wyrywane są z kontekstu i interpretowane w bardzo przedziwny sposób. Wiele osób szuka w jej wypowiedziech sensacji bo wszystko co pisze dotyczy innej rzeczywistości, z którą człowiek czesto sie utożsamia. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 19.10.12, 19:08 Właśnie nie wiem wydaje mi się że powinny być tłumaczone nigdzie nie mogę znaleźć, no nic bedę miał więcej czasu to cały internet przekopię. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 20.10.12, 16:20 zna ktoś jakś stronkę z bibliteki ze zbiorem książek i rekopisów z mozliwością czytania online?? postarajcie sie ludzie bardzo potrzebne mi jest... Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 20.10.12, 16:34 No masz Ci los nie moge znaleźć kurczaki nokt nie zna jakiejś super biblioteki online? obojętnie może być każdy byle z tłumaczeniem na polski Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 20.10.12, 16:42 nawet na Uniwersyteckich bibliotekach cyfrowych nie ma nooo ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Help! 21.10.12, 12:39 Nie ma, a nawet jesli byłoby takie tłumaczenie, to zrozumienie tego co pisze Bailey jest niemozliwe bo jest nizwykle techniczne. Podstawą do zrozumienia tego co pisze to swiadomość że jest sie duszą i świadomość istnienia świata ponad nami, który jest światem dusz o nieporównywalnej inteligencji, miłości, nienawiści. Jest to również ludzki świat bo każdy człowieku jest jest dusza. Ten świat nad nami ma nieustanny wpływ na nasze życie i nieustannie się manifestuje w naszym zyciu. Manifestuje sie równiez w Tobie. Często kiedy czytam Ciebie dostrzegam te manifestacje, choćby w poczuciu Twojej boskości, nadzwyczjności. W każdym człowieku manifestuje się pod postacią miłości albo nienawiści. Poznanie siebie, poznanie miłości, jest jedyną drogą do jego poznania. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 14:26 Doskonale sobie zdaję z tego mask sprawę,w czasie psychozy tzn. odmiennego stanu świadomości działy się rzeczy niedopisania,to nie był wytwór mojej wiadomości ani choroby psychicznej ponieważ bez problemu funkcjionowałem.Poruszałem taka tematyke i takie teorie które były abstrakcja dla wiekszości ale nie ludzi którzy mają podobne spojrzenie na wszechświat. Doskonale sobie z tego wszystkiego sprawe zdaje,chociaż nie wiem o wielu rzeczach ale podam Ci prosty przykład chociażby Hitlera,zapewne wiesz że cała ta otoczka 2 wojny światowej miał drugie oblicze Okultystyczne,czyli chcę tu powiedzieć że sam Hitler jak i jego smietanka doskonale zdawali sobię sprawę do czego dążą z tym że on popełnił karygodny błąd,owszem jego cel był jasny ale droga błędna. Nie można niszczyc życia drugiego człowieka i poświecać dla idei, i tylko dla tego że jest nieświadomy.Jeżeli nie jest trzeba uczyc i uświadamiać.Tak że ten czlowiek mozna powiedzieć że dostał obsesji i był niezrównoważony.Tacy ludzie często sie powtarzali w histori tego świata. Całokształt tej wiedzy a właściwie iluminati nie wygląda tak jak kościół przedstawia i banda ludzi teori spiskowych.Wiem też że magia biała i czarna istnieja ,ogólnikowo wszystko nasz umysł i świadomość jest w stanie powołać do życia lub inaczej stwożyć. To jest tematyka bardzo obszerna,często ludzie gubia prawdziwą drogę,sam Bóg jest czymś niezbadanym,nie pomoże nam,modlitwy nie pomogą, nic nie pomoże jesteśmy kowalami własnego losu i od tego jak go wykłujemy to w nastepnym życiu nam procentuje. Ale faktyczna cywilizacja która nas stworzyła tez nas zostawiła samym sobie. Musimy dojrzeć ,ewoluować,rozwijać się mamy w tym celu nieskończona liczbe dróg i ścieżek sam decydujesz ,sam jesteś kowalem swojego losu,sam sie rozwijasz duchowo. Twoja inteligęcja powołuje do życia świadomość czegoś wyższego, tak jak piszesz bezgranicznej miłości dobra lub zła.Ale ty wybierasz i masz tego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 14:39 Myslisz mask że moja wiedza pochodzi z książek? nie akurat nie ksiażkami niektórymi tylko sie wspomagam kreuje się osobiście,i ucze z dnia na dzień. Każdy podąża swoją ścieżką życia a tych ścieżek jest tyle co ludzi,są błędne ale tu chodzi o to żebyśmy ludzie poszli scieżką doskonałóści czyli połączyli sie w jedna całośc jedna drogą ku słońcu, z jedna wiara i sie doskonalili,a póki co mamy wojny,głód,odłamy religi i religie które nas prowadzą na manowce.Ogłupają i zezwierzęcają. Może zauważyłeś że trwa walka na tej planecie,najgorsze jest to w tym wszystkim że 80% populacji to głupole nierozumiejce nic.I tu jest problem,skoro nie uzywasz umysłu nie potrafisz kozystać z jaźni i swiadomości to zbytnio nie odrózniasz się od zwierzęcia,ale zwierzeta tez mają swoja świadomość i tak jak my rozumieja co jest słuszne a co nie tylko my tego nie rozumiemy i uważamy je za bezmyślne stwożenia. Ja już nie jestem tym samym czlowiekiem co kiedyś w moim życiu zbyt wiele sie wydarzyło zbyt wiele rzeczy sie dzieje i zbyt wiele rzeczy widzę tak jak ty widzisz przed sobą chodnik tak ja widze wiele innych rzeczy których ludzie nie widzą lub nie zwracją uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 14:46 Jednak jestm bardziej samoukiem,odmienny stan świadomości pozwolił mi otworzyć umysł na wszechswiat,jak to zwał tak zwał.Nie czytam książek o historii bo historia jest przekłamana,od zaraja dziejów prawda jest zniekształcana i walka trwa ,Jest takie przysłowie królewska schizofrenia,czyli coś w tym jest. Każdy człowiek ma prawo do prawdy,jeżeli odstawi dobra materialne na tor dalszy będzie miał prostrzą droge do prawdy i ośiwcenia nie zakłuconą checia posiadania i przez to nie zboczy.Ale tez musi być osoba szlachetna rozumiejąca i szanująca zycie ludzkie jak i wszechswiat.Musi rozumieć że jest najwyższa kreacja tego i innych światów która nam zaszeczepiła swoja iskrę. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 14:56 Jednym z najwiekszych roblemów są ludzie u władzy którzy sami kreuja swój światopogląd,dzielą wszechświat na miłość i zło, chodzi mi tu o kościół religię,czyli obierają Boga i szatana i dzielą to na dwa fronty.Oczywiście to wszystko istnie istnieje dobro i zło bo tak to wszystko jest we wszechświecie skonstruowane,każdy ma wybór,ale życie nie kończy się na szatanie lub Bogu ,jest jeszcze świat nauki którego nie widzą, my ludzie już tez prawdopodobnie potrafimy twożyć róznego rodzaju chybrydy ,może jeszcze nie zmieniac kodu DNA ale juz staramy sie być półbogami,czyli tworzymy życie.Nikt nas z tego nie rozliczy rozliczone zostana tylko nasze czyny ale wydaje mi sie że tylko i wyłącznie przez awans naszej duszy na wyszy etam. Tak więc sami stawiamy sobie klody przed nogami a kłodami które sobie rzucamy to wszelkiej maści religie narzucane przez samozwańczych Mesjaszy który taki a nie innys światopogląd wykreowali ale tylko i wyłącznie w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 14:59 gdybym był taki zdolny i umiał swoja myśl przełożyć na język był bym niesamowitym mówcą i wiele spraw potrafił bym wytłumaczyć,ale tak nie jest moja myśl i świadomość jest tak skomplikowana że tego nie da sie dosłownie przelożyć a jak bym przełożył to nigdy tak by mi sie nie udało jak bym chciał,nie potrafił bym dobrać odpowiednich słów a mowa jednak zawsze jest okrojona przez słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 21.10.12, 15:34 Maks cała przyroda i ekosystem został stworzony przez naszych stwórców a my ludzie z nimi lub bez nich zarządzamy nim ale jakoś doskonałego systemu nie potrafimy stworzyć, a jeżeli nawet mieli byśmy taki w zanadrzu to zawsze znajdą się przeciwnicy którzy beda kreowali swój światopogląd, więc wojny są wpisane w nasze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 22.10.12, 13:57 Dowiedziałem się mask że działasz w odmiennej świadomości:),powinieneś mieć ogromną wiedze wtenczas:) Powiem Ci jedno że to nie są twoje omamy umysłowe:) ani wzrokowe:) Słyszysz może czasem szepty wołające Cie po imieniu?:) nie myśl że to wytwór twojej wyobraźni nie ignoruj tego a raczej analizuj lub sie wsłuchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 22.10.12, 13:59 Ten stan jest wspaniały,otwart umysł,świadomość jaźń, ja w tym momęcie już tak mam ,rozumię prawie wszystko....filozofia to pikuś matematyka sie nawet na niej opiera, i każda inna nauka którą znamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_w_to Re: Help! 22.10.12, 14:04 Miłość i nienawiść to dzieci niewoli wydane na świat dla lepszej kontroli dla ludzi którzy muszą mieć podziały bo dla nich wszechświat jest zbyt mały:) Odpowiedz Link Zgłoś