Dodaj do ulubionych

jak moda w Polsce?

06.12.12, 16:58
Pytam sie serio. Tutaj chodze ubrana jak cyganka ( chustka na glowie, okragle, duze kolczyki, duze, rozgiagniete swetry, martensy, kurteczka jeansowa czasmi dluga spodnica) i z moda nie mam nic wspolnego bo tutaj naprawde nikt dziko nie patrzy jak czlek jest ubrany. Wobec tego mam dylemat bo musze kupic sobie kurtke na zime i kozaki ( na polskie warunki) i za chiny nie wiem co wybrac: jaki kolor, jaki fason, kozaki dlugie czy pol-kozaki. Szukam na necie ale nic mi sie specjalnie niepodoba ( a jak sie podoba to cena nie taka). Doradzicie? jak sie teraz ubiera w Polsce? Pisze bo to wazne, bede "ogladana" przez cala rodzine i nie chce zeby znowu przylgnelo do mnie stwierdzenie "cyganicha". Chcialabym "zaszpanowac" i choc raz w zyciu pokazac klase.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:06
      Ja zauważyłam na ulicach że wszystko jakieś takie czarne.Ludzie na czarno się ubierają,chyba taka moda przed końcem świata.W Zarze innych kolorów nie ma.
      Przydałaby się tu taka cyganicha dla dodania życia :)
      • Gość: mifredo Re: jak moda w Polsce? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 17:09
        Nie zwracam uwagi na modę tylko na wygodę.
        Czysto schludnie.
      • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:10
        No, ja sie ubieram bardzo kolorowo i nawet te kolory do siebie nie psauja: zielona chusta na glowie, niebieska kurtka, martensy czerwone i pomaranczowa spodnica. Wiem ze czarne wyszczupla wiec chyba jednak na czarnym sie ostanie, musze miec cos co by zakrywalo tusze ( tutaj nosze ogromny, popielaty szal). Mam kurtke narciarska, fioletowa ale sie zamek nie dopina wiec musze kupic cos nowego. Widzialam na nacie takie plaszcze z duzuym lisem to chyba to jest w modzie?
        Nic to, poszukam w slmepach w sobote.
        A swoja droga szkoda ze tak czarno w Polsce
        • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:18
          Takie kurtki noszą lekkie bo nie jest za zimno jeszcze ale nie wiadomo jak później.
          Kup sobie takie ubranie Madau żebyś była sama zadowolona i nosiła to.Piszesz że masz zadyszkę gdy chodzisz to pomyśl o czymś lekkim.
          • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:21
            No, kupie cos w czerni niekonieczcie "ciezkiego" zeby splycic ta zadyszka po podchodzie w gore. I cos taniego, wszak to mi bedzie potrzebne tylko w Polsce ( tutaj mamy lagodne zimy i dzinsowa kurteczka wystarczy).
            • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:23
              No właśnie.Najwyżej będziesz w Polsce na cebulkę się ubierać gdy mróz złapie a tak to kupisz coś czego we Francji nie założysz już więcej.Szkoda pieniędzy.
            • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:25
              Wiecie, tutaj ( w Menton) zupelnie nie pzywiazuje wagi do ubioru i nikt na mnie dziwnie nie patrzy.
              W Polsce odwrotnie: mam wrazenie ze jestem obserwowana przez wszytskich i chowam sie do skorupy, a co za tym stoi: nie chce wychodzic na miasto, do supermarketu, gdziekolwiek. Nie wiem dlaczego tak mam
              • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 17:32
                Może dlatego że w Polsce ludzie mają jakiś schemat co do ubioru.Ktoś coś lansuje i wszyscy wyglądają jednakowo a jak ktoś się wychyli to patrzą zaciekawieni czy to może jakiś nowy lans do powielenia :D
                • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 18:08
                  dokladnie. To chyba jest to. zawsze jak przyjezdzam do Polski to ludzie wygladaja podobnie a na domiar maja takie same ( kolorowe lub subtelne) dodatki. Mi sie podoba taki plaszczyk z futrem ( widzialam na necie i jest moj rozmiar) ale jest ciemnozielono-ciemnoturkusowy. Kusi bo lubie takie klimaty. Ale chyba rozsadek wezmie gore i wybiore jakas skromna czarna kurtke.
    • varna771 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 18:45
      ja bym Cię ubrała! obecnie nosze botki od Calvina Kleina oczywiście na 12 cm obcasie, a dzisiaj kupiłam sandałki również CK. Obkupiłam się w ciuchy od Moschino czyli torebka, żakiet, a ostatnio zaszalałam i kupiłam szalik kolorowy kenzo - piękny. Wierna jestem levisom od podstawówki, a przedwczoraj kupiłam następną parę. Co do Ciebie to pasuje mi styl Vintage czyli łaczenie staroci z nowoczesnością. Widziałabym Ciebie w ponczo, które idealnie zakryje niedoskonałości, ale w takim bogatym z fredzlami w kolorze miodowym do tego broszka z solara wełniana duża w kolorze miodu lub szmaragdu + piękny duży pierścionek z dużym oczkiem od Justa Cawalliego ok.100 zł (kolor miodu lub szmaragdu) +spodnie z materiału w prążek, pod ponczo bluzka koszulowa biała. Buty botki od CK coś takiego jak moje, ale na niższym obcasie.Włosy lekkie fale oczywiscie bez zadnych odrostów i makijaż dosyć widoczny . kopary poopadają jak się zobaczą:)
      • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 18:59
        O dziekuje Varno! faktycznie bardzo "smakowicie" to wyglada. poncho moge zdobyc tutaj a o broszke tez moge sie postarac. Wlosy juz mi urosly, mam je farbowac w tym tygodniu bo lekkie odrosty sa ( jestem z natury srednia blondynka i tych odrostow nawet nie widac). Ostry makijaz to jest to. Lubie podkreslac na czarno oczy bo mam je bardzo niebieskie.
        W butach na wysokich obcasach moge chodzic o ile nie sa to szpilki i o ile obcas nie za duzy.
        Chudne, lykam niedobra hinduska herbatke, wlasciwie caly czas pije jakies plyny ( herbata zielona etc), jak wychodze do sklepu to tez sie namecze zeby wozek z zakupami wywlec na ta gore gdzie mieszkam. Diety jako takiej nie stosuje, jam malo , zwlaszcza jogurty i warzywa. Nie jadam kolacji.
        Wyobrazilam sobie jakbys mnie ubrala i mi sie micha cieszy :)
        • varna771 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 19:10
          mysle, że ponczo jest idealne dla Ciebie. Ilekroś spotykam babe ubraną w ponczo zawsze wizualnie sprawia wrażenie dzianej:) dwa tygodnie temu przymierzałam ponczo w kolorza kremowym, ale nieładnie wygladałam bo jestem za drobna, ale znając siebie szybko nadrobie. Pamiętaj, że czerwony dodaje pewności siebie (paznokcie, usta) niezapominaj o torebce moze być kopertówka, tak pisałam bluzka koszulowa. Ważne jest, żeby nie kupować ciuchów za dużych tzw.worów bo to pogrubia!! piszesz, że oko malujesz na czarno ( kreska +rzesy) to na powieki cieni nie dodajemy, a pomaluj usta na red kolor. Czerwony dodaje pewności siebie. Wystrój się dziewczyno i śmiało idż przed siebie, a na uwagi starych ciotek miej po prostu wyjebane!!!!!!!!!
          • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 19:17
            Sprobuje ten red czerwony :) W sobote ide na zakupy, polaze po miescie po sklepach gdzie jest moj rozmiar, napewno cos znajde. kozaczki krotkie bo mi po lekach opuchly lydki i spodnie tak jak mowislas w prazki :) Jak zakupie to wrzuce fotke co wybralam :)
    • varna771 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 19:55
      może załóż sobie konto na www.fashiondays.pl. Są kampanie Ck, biżuteria naprawde można sie ubrać fajnie i niedrogo tylko trzeba szybko podejmowac decyzje bo po minucie jest wszystko wyprzedane.
      • madau Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 20:03
        dzieki, sprobuje :)
    • corndelia Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 20:22
      Przyjeżdżaj do Polski w tym, w czym chodzisz we Francji. Zrobisz furorę. I koniecznie w tej fioletowej kurteczce. Będziesz ją nosiła nonszalancko rozpiętą. Zainwestuj tylko w ciepłe szale. Dwa, lub trzy. Zamotasz je niedbale tak, żeby było Ci ciepło.
      Jesteś zbyt młoda, by tuszować zaokrąglenia. Odważne dziewczyny je eksponują i wyglądają nieziemsko. Szłam za jedną i oczu nie mogłam oderwać. Taki taniec bioder nigdy nie uda się wieszakowi.
      • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 22:21
        No pewnie.Cokolwiek stworzysz ze swoim wyglądem Madau to będzie dobre i tę czarną polską ulicę może zmieni.
        Pomysł z szalami do kurtki jest boski.Tak ma być bo taka moda we Francji panuje a to kraj mody przecież.Stamtąd Coco Chanel pochodzi i wielcy krawcy.
        <Taki taniec bio
        > der nigdy nie uda się wieszakowi.>
        Jasne!I pierś do przodu Madau!
        • uwierz_w_to Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 22:27
          ja tam chodzę w samych markowych cichach, kupowanych w ciucholandi i się tego nie wstydzę jedynie to buty w sklepie orginalne kupuje i kurtki firmowe bo buciory to u mnie rzecz szybka do zdarcia.
          Jak mam za super bluzę nike,adka czy też inną zapłacić 200zł to w peweksie mam takich 15, jedynie co sobie ostatnio kupiłem to orginalne spodnie dresowe UMBRO za 90 zł po przecenie i świtne lubie latać w cicuchach na sportowo.
          • ditta12 Re: jak moda w Polsce? 06.12.12, 22:40
            A ja mam kurteczkę chopperową cudną :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka