eni40 04.10.09, 09:16 a to brałyście? jaki efekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Betaloc ZOK 50 05.10.09, 04:24 www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2973 to beta-bloker. Metoprolol belongs to the class of medications called beta- blockers. http://chealth.canoe.ca/drug_info_details.asp?brand_name_id=137 akurat tego nie bralam ale moze byc dobry dla ciebie. Sprobuj - zawsze mozesz przestac. ale daj sobie tak ze dwa mies. u mnie Topamax zaczal pomagac tak naprawde wlasnie po dwoch. hej a powiedz mi chociaz po ang ale w kursywie slowa podobne - zorientowalabys sie sama 'o szo chodzi'? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Betaloc ZOK 50 05.10.09, 14:18 nie kumam mini o co ci chodzi...co mam ci powiedziec w kursywie?? Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 p.s. 05.10.09, 14:22 wiem ze beta bloker.. kiedys bralam biosotal 80 ale na moja arytmie..ale to lata temu i nijak sobie nie moge przypomniec jak wtedy bylo mi na glowie.. tyle tylko ze w tym jest podana profilaktyka migreny a w biosotalu nie..wiec nie wiem..no ale sklad jest inny.. a teraz jeszcze mi hula cisnienie..i chyba to jest glowny winowajca ostatnich migren..jutro ide do lekarza..niech cos mysli Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 byłam 06.10.09, 18:27 byłam dzis u lekarza ..przepisała mi pani doktor ten lek...jakie beda efekty poinformuje.. a dzis wiecie co wam powiem? pisalam ze boli od ubieglej niedzieli..wczoraj tez łupało, dziobało "gwożdziem" po glowie ze az oczy zaciskalam..i czekalam kiedy sie zacznie jazda... przypomnialam sobie ze mam w domu Validol..ten stary poczciwy Validol.. wzielam tab..po pol godzinie przeszlo dziobanie..na noc wzielam nastepną.. moglam obyc sie bez prochow..migrena sie nie rozwinela..dzis tez wzielam 2 tab Validolu..i tez duzo lepiej sie czuje...moze sprobujcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: byłam 13.10.09, 19:57 wiem ze zbyt krotko biore Betaloc25mg ale zanim zaczelam brac bole mialam codziennie..teraz 5 dni z betalociem to 5 dni bez bolu..jezu az sie boje czy jakies licho nie czyta i mi na zlosc nie zrobi..no ale jest jak jest..wprawdzie cisnienie mi spadlo..troche śnięta jestem..nie otumaniona tylko senna ale wspomagam sie Pogodyne (cofeina i cos tam jeszcze) i dzialam calkiem niezle.. co bedzie dalej powiem za jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Betaloc ZOK 50 17.10.09, 09:07 Brałam dość dawno, więc dokładnie nie pamiętam, jak szybko pomógł. Bo pomagał, to wiem, ale jak wiekszość leków w mym przypadku, na 3-4 miesiące jest spokój (bądź lżejszy ból), a później wszystko powraca. Betaloc przepisał mi neurolog. Jak twierdził, lek ten pomaga też wyciszyć serce, co w mym przypadku miało duże znaczenie, bo ja nerwusiasta jestem :) Powodzenia Eni, miejmy nadzieję, że Ci pomoże! margonka Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 no więc do dupy 01.11.09, 11:00 pierwszy tydz z betalociem był ok ..glowa nie bolała.. zważywszy ze wczesniej boalala codziennie.. drugi tydz cały z bolem, kazdego dnia, trzeci tydzien zbiegl sie z oczekiwaniem na okres wiec bol bez przerwy.. po kilka dawek pbolowych dziennie.. teraz juz sie zaczelam wycofywac z betalocu bo zwyczajnie juz nie daje rady znosic bolu..a do tego juz nie wiem sama czy to z betalocu, czy bole z odbicia czy szkag wie co? mam dość..ledwo patrze, jestem spuchnieta od zatrzymanej wody po lekach.. kaszana.. a kazdy dzien przynosi nowy bol... Odpowiedz Link Zgłoś