klaudyna108
23.02.16, 04:08
Witajcie
jest przełom w leczeniu MIGREN CHRONICZNYCH, pracowało nad nim kilka koncernów są w ostatniej fazie testów i jest to lek, nawet nie wiem jak to po polsku napisać, więc piszę po angielsku "monoclonal blood protein" (monoklonalne białka krwi). jest to rodzaj szczepionki, zastrzyk raz na dwa tygodnie, prawie nie ma skutków ubocznych. W usa bedzie produkowany już w 2017 roku. Lek ten niweluje całkowicie tak zwany CGRP ( peptyd związany z genem kalcytoniny). Otóż u osób które maja więcej niż 15 migren miesięcznie prawdopodobnie całkowicie je neutralizuje. Bo u tych ludzi przyczyną migren jest właśnie ten peptyd, który zalewa mózg i zaczyna się stan zapalny, co odczuwamy jako straszny ból. przeszkodą na pewno będzie cena ale poza tym najlepsi lekarze od migren na świecie są zachwyceni tym lekiem i mówią, że to jest totalny przełom, bo do tej pory migreny chronicznej nie było jak skutecznie leczyć.
Jest więc prawdziwe światło w tunelu.... tyle że bedzie drogie bardzo i znając Polske nierefundowane...Ja próbuje dostać się na testy do usa tyle że to trudne więc nie wiem czy mi się uda, jeśli tak to będę opisywać reakcje organizmu Wam tu na forum.
pozdrawiam cieplutko i proszę nie ściągajcie moich postów, raz mi się zdarzyło powtórzyć tekst ale to celowo bo chciałam zakończyć jeden wątek zacząć kolejny.
pozdrawiam wszystkich serdecznie