Dodaj do ulubionych

Choroba Meniere'a

21.09.20, 09:18
Właśnie w mnie wykryli. Istnieje zależność między migreną a tą chorobą.

Okazuje się, że część objawów, które zwalałam na migrenę (zawroty głowy, problemy ze słuchem, mdłości), to mogły być właśnie lekkie ataki.

Jednak niedawno po raz pierwszy przyszedł mega atak - zawroty głowy takie, że wpadałam na meble i nie byłam w stanie trafić w drzwi do łazienki, mdłości i wymioty, rozszerzone źrenice, utrata słuchu w jednym uchu (właśnie po tej stronie, gdzie mnie boli podczas migreny). Dostałam leki, na razie przeszło. Można też brać leki profilaktycznie.

Poczytajcie, sprawdźcie, może kogoś to też dotyczy.

www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/choroby-nosa--gardla--uszu-i-krtani,choroba-meniera---przyczyny--objawy--leczenie,artykul,1587487.html
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Choroba Meniere'a 08.10.20, 02:19
      o, strasznie mi przykro. o chorobie Meniere'a wiem, od dawna, sama zastanawialam sie czy i mnie nie dotyczy ale odpukac na razie nie.
      mam nadzieje ze z lekami bedziesz sie o wiele lepiej czula. trzymam kciuki.
    • annthonka Re: Choroba Meniere'a 08.10.20, 10:31
      Dziękuję Minnie, na razie jest ok, mam nadzieję, że zbytnio mnie nie będzie męczyć. Ja miałam taki mega atak kilkudniowy, ale podobno są osoby, u których to trwa nawet kilka tygodni.
      • minniemouse Re: Choroba Meniere'a 09.10.20, 04:42
        o matko, straszne. nienawidzę jak mi się w głowie kreci, naprawdę mocno i szczerze Tobie i innym cierpiącym na to wspolczuje! 💖
      • animkka1809 Re: Choroba Meniere'a 25.11.22, 19:12
        Witam i jak dalej żyć z tą chorobą mam ja od 2 dni boję sie
        • annthonka Re: Choroba Meniere'a 27.11.22, 10:46
          To się nie bój, tylko idź do lekarza, przede wszystkim najpierw trzeba zdiagnozować co to jest. Laryngolog albo neurolog.
    • inka.fem Re: Choroba Meniere'a 09.10.20, 10:42
      Jaki specjalista kieruje na badania w tym kierunku? Laryngolog?
      • annthonka Re: Choroba Meniere'a 09.10.20, 15:24
        Laryngolog albo neurolog, ale lepiej laryngolog, bo bardziej kompleksowo do Ciebie podejdzie.
    • Gość: Grazyna Re: Choroba Meniere'a IP: *.163.156.79.ipv4.supernova.orange.pl 20.10.20, 03:30
      Cierpię od lat na migrenę , a od pewnego czasu również na chorobę Meniera .Z migreną było ciężko żyć na codzień,ale z tą chorobą nie ma wogóle życia .Biore Betaserc , ale nie zawsze pomaga
    • animkka1809 Re: Choroba Meniere'a 25.11.22, 19:10
      Witam i co dalej z tą chorobą jest coś lepiej mam ja od 2 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka