Dodaj do ulubionych

po operacji zeza - problem?

25.04.11, 20:19
Witam,

Mój syn miał operację zeza (zbieżny, lewe oko, operacja na 3 mięśniach) w czwartek. Po operacji oko wyglądało nieźle, chociaż oczywiście było czerwone i zapuchnięte. Dzisiaj już się otwierało całkiem ładnie ale w czasie drzemki syn mocno tarł oko i efekt (chyba tego tarcia) jest taki, że w zewnętrzny kącik oka wygląda tak, jakby coś z oka wystawało. Nie wiem, jak to opisać ale oko nie jest idealnie kuliste, lecz w tym zewnętrznym kąciku jest krwawe, mięsiste (?) wybrzuszenie. Wygląda to trochę jak zakrwawiona trzecia powieka u zwierząt ale z zewnętrznej strony oka albo "dzikie mięso" na ranie.

Dzisiaj poniedziałek wielkanocny, w jedynym szpitalu, gdzie jest dyżur okulistyczny kolejka na wiele godzin czekania i żadnej selekcji pacjentów, wchodzi się według kolejności przyjścia - właśnie wróciliśmy, bo nie będziemy trzylatka trzymać tam do północy. W żadnej prywatnej placówce nie ma dziś już dyżuru okulisty, będziemy próbować znowu jutro rano dostać się do jakiegoś lekarza, a na razie staram się coś znaleźć w necie.

Czy ktoś z Was, Waszych dzieci miał coś takiego w oku po operacji zeza? Czy to normalne czy to jakaś komplikacja? Szukałam zdjęć po operacji zeza w necie i nigdzie nie znalazłam czegoś podobnego do wyglądu oka syna.

Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Pozdrawiam,

mama Krzysia
Obserwuj wątek
    • jolk.a100 Re: po operacji zeza - problem? 27.01.12, 12:50
      Cześć przeczytałam twoje info i mam chyba taki sam problem z okiem u mojedo dziecka 5 dni po operacji powstała narośl. Napisz proszę jak lekarz to zdjagnozował i czy przeszło. Pozdrawiam Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka