magdary 28.06.05, 18:30 ktore z nich polecacie? lekarz przepisal mi diane ale nie jestem do niej przekonana. a WY? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
worien to zależy 28.06.05, 20:27 To zależy dlaczego Ci przepisał akurat diane i dlaczego nad którymkolwiek z nich się zastanawiasz. Lekarka, do której mam zaufanie, powiedziała mi, że jeanine jest reklamowany jako lek, po którym się nie tyje, a jej pacjentki tyją. Ja biorę diane, po której dobrze się czuję, hormony ok, tylko trochę przytyłam - w ciągu 2 lat (ale też winię za to brak ruchu i beznadziejne odżywianie, zresztą podobno tabletki anty nie powodują same w sobie tycia, tylko zwiększenie łaknienia...). Poza tym od lekarki wiem, że jeanine jako tako nie leczy PCO i diana pod tym względem jest lepsza... Diana jest ok, tylko uważaj na wagę :) Worien Odpowiedz Link
moniczka_8 Re: przetestowalam diane,jeanine i mam zamiar yasm 28.06.05, 22:14 ja bralam i diane,jeanine(teraz) i mam przerzucic sie na yasim.A wiec z mojego punktu wideznia:diane:silnijesza tabl.antyk.po ktorej zle sie czulam,tylam bo zatryzmuje wode w orgaznizmie i jest w wiekszym stopniu niz jeanine i yasmin niebezpieczna(skutki uboczne),jeanine-slaba tabl.leczaca PCO!!ktora dobrze znosilam oprocz tego,ze zatrzymala mi miesiaczke dlatego mam brac yasmin-podobnie jak jeanine-nie zatrzymuje wody w organizmie-nie tyje sie badz utrzymuje wage poodbnie jak jeanine jest lagodna i w mniejszym stopniu powoduje skutki uboczne wiec polecam yasmin-gdyz ona jednak jest podobno najbezp.z tabl.antyk. Odpowiedz Link
dagps Re: przetestowalam diane,jeanine i mam zamiar yas 30.06.05, 09:51 i ja polecam Yasmin, choc sama ich jeszcze nie bralam. diane sa stare, bardzo obciazaja watrobe, nie ma potzreby sie nimi katowac, choc sa najtansze i wiele osob z pco dobrze sie po nich czuje (tego nam brak:)). jeannie tez dobre,ale slabsze. jesli komus slabo pomaga diane na wlosy i cere to chyba jeannine nie maja sensu,za slabe po prostu. ja sie niestety dalam namowic na cilest ktory niby jest troche antytandrogenny,ale cos chyba nie bardzo,wiec chce sie przerzucic na yasmin. wazna rzecz, pco nie jest wyleczalne wiec te tabletki go nie lecza a tylko zwalczaja objawy.powodzenia teraz i potem jak juz odstawicie tabletki. Odpowiedz Link