Dodaj do ulubionych

Idzie nowe...

17.11.11, 11:37
Sędziowie zamiast w togach będą sądzić w sutannach...
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Idzie nowe... 17.11.11, 12:04
      Gowin jako ministrant sprawiedliwości = ukręcenie łba wszelkim sprawom związanym z przekrętami wokół Komisji Majątkowej...
      • mammaja Re: Idzie nowe... 17.11.11, 12:09
        Jeszcze nic nie wiem na ten temat smile
        • loczek62 Re: Idzie nowe... 17.11.11, 13:45
          Obraza uczuć religijnych będzie karana śmiercią na stosie?
          • en.ej Re: Idzie nowe... 17.11.11, 16:39
            Loczku, nie nerwujsia smile
            Przeżyliśmy żeberko to i ministranta przeżyjemy.
            Z komisji i tak nikt by nic nie wydobył nawet gdyby to był Kotliński i Palikot w jednym. Na uczucia jest droga odwoławcza, damy radę smile
            Ważne, że będzie miał G.... do gadania w sprawie ustawy o in vitro i związkach partnerskich.
    • malpa-w-czerwonym1 Re: Idzie nowe... 17.11.11, 18:15
      loczek62 napisał:

> Sędziowie zamiast w togach będą sądzić w sutannach...

nie strasz!!
    • en.ej Re: Idzie nowe... 18.11.11, 18:31
      Parytety zachowane smile
      Panowie o 2 lata przedłużony wiek emerytalny z 65 na 67
      kobiety o 7 z 60 na 67.
      Tak trzymać !!!
      Nareszcie będziemy miały o 10 zł więcej do emerytury smile
      Zamiast 26% ostatniego wynagrodzenie dostaniemy 26,01
      • verbena1 Re: Idzie nowe... 18.11.11, 19:53
        En-ejko, to sa niestety minusy bycia w Unii europejskiej. Tusk sobie sam nie wymyslil przedluzenia wieku emerytalnego, w zachodniej Europie to funkcjonuje juz od dawna.
        Czy sobie tego zyczymy czy nie. Ja musze pracowac do 65 roku zycia i na szczescie nie zlapie mnie juz podwyzka do 67, w tym jednym wypadku akceptuje moj wieksmile

Na temat nowego rzadu nie wypowiadam sie bo sie nie znam ale podoba mi sie ,ze jest wreszcie odmlodzony.
        • en.ej Re: Idzie nowe... 18.11.11, 20:27
          Verbenko, ja nie mam nic przeciwko podniesieniu wieku.
          Jest tylko jeden problem, że wiek wyrównują ale za tym nie idzie równouprawnienie w płacach.
          W firmach kontrakty są utajnione i nigdy się nie dowiesz, że kumpel na równorzędnym stanowisku ma dwa razy tyle co ty.
          No chyba, że go weźmiesz na gorzałkę i będziesz miała mocniejszą głowę od niegosmile
          Ale i tak tej wiadomości nie wykorzystasz, bo musiałabyś zacząć awanturę a szybciej wylecisz niż udowodnisz.
          I jakoś tego problemu panowie nie widzą, bo to ich nie dotyczy a baby wysłali na front sportu i edukacji.
    • ewelina10 Re: Idzie nowe... 19.11.11, 16:10
      Idzie nowe ... ale mam na myśli coś zupełnie innego. Premierowi wyrasta silna, inteligentna i bardziej skuteczna opozycja w postaci Palikota i jego Ruchu, a budzący wcześniej strach i złość pan prezes staje się zakurzonym reliktem historii.

Mamy pierwszą sprawę za klapsa. Pierwszą, a zatem pokazową. Jaki będzie wymiar kary dla rodziców ? Jeśli tylko w zawieszeniu, będzie również bolesny. Kto będzie w tym czasie sprawował opiekę na dzieckiem, jakie bedą jego uczucia w czasie, gdy zostanie pozbawiony jednego z rodziców, a może obojga ? Ciekawe co powie po latach, już jako dorosły człowiek - czy dla niego bardziej bolesne w życiu były klapsy czy złamany na zawsze kręgosłup rodziny ? Jeśli ta rodzina stosuje przemoc, to dobrze, że dostaną nauczkę, a jeśli nie ! ? ... Którz będzie w stanie zważyć krzywdę tego dziecka ?
    • ewelina10 Re: Idzie nowe... 19.11.11, 16:24
      przepraszam "któż" oczywiście
      • fedorczyk4 Re: Idzie nowe... 19.11.11, 20:27
        Hm, powiedzmy sobie jednak, że szwedzkie, francuskie czy holenderskie dzieci ze statystycznego punktu widzenie nie są nieszczęśliwsze dlatego że prawo zakazuje je bić.
        Syn Podstawowy miał 3 lata jak trafił do Francji, pozostala dwójka tam się urodziła i uchowała do wieku stosunkowo wyrośniętego. I jakoś nie był to dla mnie problem żeby odchować latorośle bez bicia. Tfu, nie do końca jest to prawda. Raz jeden jedyny spuściłam S.P. lańsko. Za kradzież. Miał 11 lat i dostał faktycznie solidne wciry od mamusi. Na moje szczęście w ciszy domowej i bez świadków. Do dzisiaj ja mam dzikie wyrzuty sumienia, a SP ma święte przekonanie że mu się należało. A niestety nie. Powinnam była wykazać się większą inteligencjąsad((
        Natomiast i S.Ś. i Dziecinka ode mnie nigdy nie dostali ani klapsa.
        Co do Gowina, to hmmm..... poczekamy zobaczymy. Osobiście nie pałam do niego sympatią.
        A nawet wprost przeciwnie. Za to w sprawach sądowych zwracam uwagę, że nareszcie sąd wydał "twardy" wyrok zapuszkowania na 2 lata skurwiela który zagłodził swojego psa!!! I to jest naprawdę nowe!!!
        • monia.i Re: Idzie nowe... 19.11.11, 23:16
          Wychodzi na to, Fedo, że Ty po tym laniu masz większą traumę, niż SP. Pewnie to naturalne odczucie zdrowej jednostki?
          Ja mam mieszane uczucia. I brak okołodziecięcego doświadczenia. Nie byłam bita - ale podejrzewam, że kilka razy w życiu klapsa dostałam. Być może gdzieś to we mnie tkwi - ale bardzo głęboko, bo nie pamiętam.. Możliwe, że ta pamięć pozwoliłaby mi na danie klapsa własnemu dziecku, gdybym je miała - i możliwe, że to byłoby właśnie złe. To powielanie złych wzorców. Ale Eweliny pytanie jest ważne - co to dziecko zapamięta...Co będzie dla niego bardziej traumatyczne. Niczego nie usprawiedliwiam, po prostu smutne to.
          • fedorczyk4 Re: Idzie nowe... 20.11.11, 10:17
            To prawda i pytanie mądre. Tylko, że w naszym społeczeństwie jest zbyt duże przyzwolenie na wszelkie formy agresjii. Czy to czynnej czy webalnej. I to trzeba jakoś wykorzenić. Przy czym nasuwa sie stare jak świat: tylko trzeba uważać żeby nie wylać dziecka z kąpielą.
            Ja sama zaliczyłam kilka klapsów w dzieciństwie. Nigdy nie dostałam "lańska". Klapsy niestety pamiętam i uważam że spokojnie mogłbym sie bez nich obejść. Nie jestem za paranoidalnym przerysowaniem sytuacji, niemniej szokuje mnie wielokrotnie brak szacunku, tak, tak, brak szacunku z jakim dzieci są w Polsce traktowane właśnie przez rodziców. One potem nie szanuja nikogo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka