Luiza zapronowala temt , prosze bardzo.
Ja uwielbiam seriale i ogladam rozne rozniste.
Aktualnie po raz kolejny
Siedlisko. Po raz pierwszy na TV Polonia , wieki temu teraz na
DVD , po raz kolejny .
Tematyka ciekawa, rodzinno - ojczyzniana. Mazury ktorych nie znam , natomiast problemy narodowosciowe znam.
Znani i lubiani aktorzy , piekne zdjecia , muzyka...
Alternatywy 4 , klasyka . Moge ogladac co i raz.
[i][Czterdziestolatek/i]. Obejrzalam wielokrotnie , nabylam niedawno na na DVD. Z Mloda przescigamy sie cytatami , ona twierdzi ze polowe pracy magistersiej na temat nowomowy moze napisac na podstawie
Wojna domowa.
Moje wielkie odkrycie niedawne [i][Stawka wieksza niz zycie/i] .W domu za czasow mojego dziecinstwa zabroniona ze wzgledu na naiwnosc w pokazywaniu wojny i Niemcow a teraz niedawno obejrzalam na jutubie , pierwsza klasa , normalnie polska odpowiedz na James Bond.
Natomiast nie moge ogladac [i][Czterech pancernych/i]. Rzyg. Nachalna , obrzydliwa propaganda.
Jako dziecko lubilam ale to bylo wieki temu...
Dom.
Ogladalysmy z Mloda wielokrotnie , ma przerobiony krotki kurs historii najnowszej Polski dzieki temu serialowi
Pierwszy raz ogladala z kajecikiem i olowkiem i co chwile sie zatrzymywalysmy i
opowiadalam a ona notowala , tlumaczylam. Bardzo lubie.
Alf.
Kocham . Najpierw ogladalam wielokrotnie z niemieckim dubbingiem , jednak angielski oryginal jest znacznie lepszy.
Roseanne.
Tez najpierw po niemiecku , potem po angielsku. Lubie . Nie znam Ameryki ale mysle ze wiele prawdy w tym serialu jest na temat zycia tamze a takze ogolnie na temat zycia.
Star Trek.
Tu to nie ma co duzo pisac bo my jestesmy trekkies pelna geba. Dzieci zwracaja sie do mnie nie inaczej jak Moogie...
Kocham wszystkie oprocz Enterprise , najbardziej DS9.
Z niemieckich prym wioda
Kir Royal i [i][Monaco Franze/i] ale tez bardzo lubie stary serial SF z lat szescdziesiatych Raumschiff Orion, zreszta wszystkie powyzsze seriale
polskie , niemieckie czy amerykanskie lubie zarowno jak i moja Mlodziez.
I jeszcze Adams Family , mozemy ogladac zawsze i wszedzie.
W zasadzie to wierzcholek gory lodowej bo kochamy seriale , kino zreszta tez