Dodaj do ulubionych

Przyjaźń

12.04.18, 22:33
Szukam/potrzebuję przyjaźni... nie wiem czy w tym wieku można ją jeszcze znaleźć, komuś zaufać, kto nie zdradzi, nie wykorzysta zwierzeń przeciwko mnie. Nie oczekuję tylko wysłuchiwania. Potrafię słuchać, radzić, jak trzeba milczeć.
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Przyjaźń 16.04.18, 12:28
      Gagulinko ... wiek nie ma znaczenia . a co ze starymi przyjaźniami ? wygasły z konkretnych powodów czy "rozjechały się" w czasie.
      Moje przyjaźnie pomarły sad na szczęście jest Forum ... i od lat nawiązane przyjaźnie . Spotykamy się nie za często ale pisujemy , dzwonimy , razem cieszymy się lub martwimy .
      Napisz coś o sobie ...
      • gagulina76 Re: Przyjaźń 17.04.18, 19:21
        Hej. Z perspektywy czasu miałam tylko jedną bratnią duszę, kogoś z kim rozumiałam się bez słów i póki byłyśmy na studiach wierzyłam, że to moja "druga połówka". Niestety Ona inaczej pojmowała przyjaźń albo nie czuła jednak nie czuła tego co ja... i umarło. Nigdy więcej nie poznałam nikogo takiego. Kogoś przy kim możesz płakać, śmiać się, chodzić w wyciągniętym dresie i milczeć bez skrępowania.
        Mam 41 lat, męża, dzieci i psa. Nie jestem nieszczęśliwa ale szczęśliwa chyba też nie. Nie czepiając się mężowi nic zarzucić nie mogę bo to dobry człowiek ale wielu rzeczy nie mam, które bym chciała (nie mam na myśli rzeczy materialnych). Poza tym ciągle Go nie ma w domu. Zdecydowanie woli spędzać czas w pracy lub na rowerze. Starszy syn dorasta, ma swoje sprawy - potrzebna Mu jestem do prania, gotowania i innych prozaicznych czynności. Młodszy też już woli podwórko bardziej ode mnie.
        Od 5 lat nie pracuję, zajmuję się domem, dziećmi (i dzięki temu nie kłócę się z mężem kto ma zostać w domu gdy dziecko chore). Pomału zbliża się czas kiedy nie będę już nikomu potrzebna, nie wrócę do starej pracy a nie wiem co mam ze sobą zrobić. Nic nie umiem, czuję się stara... i po to właśnie jest przyjaciel, ktoś kto wysłucha ale i potrząśnie, oświeci umysł, nakręci do działania...
        • kan_z_oz Re: Przyjaźń 18.04.18, 11:10
          Kryzys 40-to latki. Tak sie to nazywa. Oczywiscie, ze bardzo dobry przyjaciel by pomogl ale tez takowy kryzysu wartosci, przynaleznosci, przydatnosci nie rozwiaze.
          Trzymaj sie wiec.
          Pisz na Forum, planuj przyszla prace. Psa mozna uspic gdy stanie sie zbyt chory. Dzieci dorosna i takowych uspic sie nie da. (przepraszam - moj chory zart).

Z mezem...do rozsortowania. Inny rodzial, gdy nie ma dzieci i kazde moze pojsc w swoja strone. W sumie - normlane.
          Pa
          • gagulina76 Re: Przyjaźń 18.04.18, 14:47
            Lubię specyficzne poczucie humoru smile Może być czarne, złośliwe byle inteligentne.
            Póki co zgłosiłam akces do bycia wolontariuszem w schronisku dla zwierząt, obawiam się jednak, że bez wiedzy i doświadczenia przy tak dużej podaży mnie nie wezmą - a właśnie to chciałabym robić.

Przyjaciel niczego nie rozwiąże ale ile pomóc może smile samym byciem.
            • kan_z_oz Re: Przyjaźń 20.04.18, 07:53
              Ja kocham zwierzaki oraz nature. Tez nikt mnie nie chcial w zadnym woluntariacie. Karmie, dozywiam, uprawiam osobiscie. Fundusze znalazlam prowadzac w okolicy to w czym byly tutaj pieniadze. Sprzatanie.
              Mam biznes oraz wielu lat i bardzo dobrze sobie radze.
              A oto moja trzoda.
              Powodzenia wiec dziewczyno piekna.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/te/pd/rq5q/7UTQgje45hYkgbxKeB.jpg

Kuku konsumuja srednio pond 10 kg wolowiny na miesiac dobrej jakosci.
              • gagulina76 Re: Przyjaźń 20.04.18, 13:30
                Widok i towarzystwo warte milion dolarów. Przeprowadzam się do Ciebie smile)))
                Wyniki naboru do Schroniska w maju.
                Jak dzieci wyfruną z domu też tak będę miała jak Ty. smile)))
                Dzięki smile
        • alfredka1 Re: Przyjaźń 21.04.18, 20:07
          Przede wszystkim , oprócz rodziny , jesteś potrzeba SOBIE ... a do tego tak niewiele trzeba ..
          są na pewno rzeczy, sprawy .. które są obok i które lubisz, czekasz na nie ... np. dobra książka , film , wystawa ... koncert . Nie musisz wybierać się z kimś , teraz normalnym jest chodzenie w pojedynkę .
          Czujesz się stara ... to brzmi niepokojąco sad(
          Stara to jestem ja /mam 88 lat , Przyjaciele z tego Forum poświadczą smile /
          p.s. a gdzie mieszkasz ? czy okolica sprzyja wypadom rowerowym razem z synami..
          2.p.s.smile a może umiesz szydełkować , haftować i w ogóle cokolwiek tworzyć ... są "Fora" i o takich zainteresowaniach .
          starczy już starczy ... serdecznie pozdrawiam smile)
          • kan_z_oz Re: Przyjaźń 27.04.18, 10:27
            Alfredko. Ty nie jestes stara. Tobie sie tylko licznik przesuwa.
            • kan_z_oz Re: Przyjaźń 01.05.18, 10:14
              Do karmienia doszly mi dodatkowo dzikie indyki. Mam cala gromade zaczynajaca sie krecic wokol chalupy pod wieczor. Pszczoly potrzebuja nowa grzadke z kwiatami oraz trawami bo ostatni rok byl tutaj dla nich trudny.

Wlepie nowe zdjecia, jak bedzie z czego. Nie ma mowy o woluntariacie, bo nie ma czasu. No chyba, ze sie przeprowadzimy do mieszkania na wybrzezu.
              • lana44 Re: Przyjaźń 07.05.18, 07:04
                Czy mozna do Was dołączy? Bo mnie kryzys 40latki /a mam już wiecejwink / dopadł dawno temu... i znalezienie kogoś do fajnych rozmów. .. ciężko. A za chwilę tak jak jedna z Was powiedziała. ... nikomu nie będę potrzebna...i co dalej?smile
                • chris.w4 Re: Przyjaźń 07.05.18, 12:25
                  lana44 napisał(a):
                  > znalezienie kogoś do fajnych rozmów. .. ciężko

pogadaj z nami na tym forum
                  • lana44 Re: Przyjaźń 08.05.18, 13:39
                    Dziękuję za zaproszeniesmile. Z przyjemnością będę do Was zaglądać, jeśli tylko czas pozwolismile.
                    • lana44 Re: Przyjaźń 09.05.18, 06:54
                      Miłego dnia wszystkim życzęsmile))
                      • alfredka1 Re: Przyjaźń 10.05.18, 19:17
                        zaglądaj zaglądaj ... smile
                        zaczęłam tutaj bywać przed 14.laty ,
                        Nawiązała się przyjaźń z kilkunastoma osobami i trwa do dzisiaj .Był okres , że spotykaliśmy się w Zakopanem , potem w Krakowie .. trwa to do dzisiaj ale ze względu na wiek nie wszyscy mogą wyruszać w daleką podróż.
                        Były chwile pogodne ale i tragiczne .. pozegnalismy kilkoro z naszych Przyjaciół sad
                        Napisz w jakim kraju żyjesz , a jeżeli w Polsce to z jakim regionie . Ja i jeszcze paru forumowiczów osiedleni jesteśmy w Szczecinie .
                        Muszę kończyć - grzmi i błyska ..
                        Pozdrawiamy smile)
                        • gagulina76 Re: Przyjaźń 11.05.18, 07:11
                          Juhuuu dostałam się na wolontariat do Schroniska smile)) może to właśnie jest to moje DALEJ smile)
                          Ja jestem z Wrocławia.
                          • alfredka1 Re: Przyjaźń 11.05.18, 12:55
                            Ciesze się razem z Tobą - jakie to ważne ... spełnia się coś na co nie było wielkich nadziei .
                            Proszę - dziel się z nami wrażeniami .
                            Wrocław jest piękny !!!!
                            • lana44 Re: Przyjaźń 11.05.18, 14:24
                              No to wpadam... smile) Bardzo się cieszę, że jesteście tutaj tacy otwarci. To się ceni. Jestem z kuj.pomorskiego. Tak się składa, że bywam w Szczecinie smile) - "goscinnie". A na poludnie Polski jedze rzalko. .. ale zawsze z sentymentem wspominam. A gdybym miała konkrenty bodziec to pojechalabym choćby terazsmile).
                              Muszę znikać bo grzmi... i troszkę przeraża; ).
                              Miłego popoludniasmile)
                              • alfredka1 Re: Przyjaźń 11.05.18, 22:06
                                Heeej!!! gdy dojedziesz to spotkamy się ... koniecznie.
                                Południe to jest to za czym tęsknię ... oczywiście za górami najbardziej ...
                                Z kujawsko pomorskiego są wspaniali ludzie na Forum Jesiennych /jesień nie jedno ma imię/, zaglądnij ..
                                u nas wczoraj grzmiało ale niestety ciągle sucho.
                                a w Łodzi kataklizm sad
                                kontakt24.tvn24.pl/najnowsze/tramwaje-i-auta-w-wodzie-zalany-dworzec-burze-nad-polska,259992.html
                                • lana44 Re: Przyjaźń 11.05.18, 23:47
                                  No to może się udawink ...i dojadę ! Dzięki za namiary smile. A u nas właśnie przeszła burza...dawno takich intensywnych grzmotów nie slyszalam. Teraz sobie rowniutko pada... cisza. ... świeże i rześkie powietrze ...aż przyjemniesmile).
                                  Ciekawe czy zasnę! Spałam 2h popołudniu to teraz może być problem. ☺
                                  Miłych snów Wam życzęsmile)
    • kaarina0 Re: Przyjaźń 27.05.18, 16:21
      Witajcie babeczki .
      Jestem z Wrocławia i jak tylko gagulina 76 ma ochotę i potrzebę ,to jestem do dyspozycji .Ostatnio po Wrocławiu jeżdżę rowerem ,więc wszędzie zawitam, urodzona psiara ,a po posesji szwenda się jeszcze więcej zwierzaczków . Czekam na odzew .
      • gagulina76 Re: Przyjaźń 25.06.18, 14:46
        Hej, tez poruszam się na rowerze smile Od miesiąca 3 razy w tygodniu do schroniska dla zwierząt, w końcu znalazłam swoje miejsce na ziemi. A Ty co porabiasz na co dzień? Ja też psiarasmile
    • tplust1 Re: Przyjaźń 18.06.18, 20:16
      Gagulina - fajny NIC.
      Napisz do mnie
      • gagulina76 Re: Przyjaźń 25.06.18, 14:43
        smile też go lubię smile i nawet ma swoją historię smile Kim jesteś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka