Dodaj do ulubionych

RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!!!

05.03.05, 03:59
Ludzie!!! Dajcie mi pistolet albo namiar na jakiegoś (z całym szacunkiem)
konowała, który mi powie co mi jest, a właściwie zabierze tę cholerę ode
mnie...!
Dzisiaj... wczoraj rano schyliłem się i jak mi pierdyknęło w krzyżu... tak do
tej pory rąbie - właściwie każdy najmniejszy ruch czuję w kręgielni w tym
dolnym odcinku...
Szlag mnie trafia i prawie mam łzy w oczach... TO KOSZMAR!!! - nie byłem u
lekarza chyba z 15 lat (ostatni raz chyba z powodu przeziębienia...)
Zasnąć nie mogę, bo w każdą stronę źle - w dodatku jutro (dzisiaj) mam
spotkanie z synem... (nie mieszkamy razemsad
BŁAGAM!!! Powstrzymajcie się od dowcipnych komentarzy, bo śmiać się też nie
mogę... Niech się odezwie ktoś, kto przeszedł coś podobnego!!!

janek
Obserwuj wątek
    • emerytus Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 04:27
      Straszne.
      Wyrazy wspolczucia.
      Jak ci juz przejdzie,to powiedz czym wyleczyles.
      pozdrawiam
      • bodzio49 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 07:06
        Witam w klubie smile
        Bez lekarza nie obejdzie się. Zastrzyki, rehabilitacja, ćwiczenia. Może potrwać
        parę tygodni. A potem radzę nieco zmienić tryb życia bo będzie się powtarzać.
        Napisz. Jeśli to to samo co ja miałem to napiszę więcej na prv.
    • fedorczyk4 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 09:14
      Fakt bez konowała się nie obędzie. Miesiąc temu miałam to samo, więc wiem o
      czym mówisz. Trafiłam do bardzo dobrego lekarza specjalizującego się w
      medycynie manualnej.Potem trzy tygodnie fizykoterapii i tonoterapii. Drogie,
      zabiera potwornie dużo czasu, ale działa. A doraźnie to możesz mimo wszystko
      wzać ten lek o tórym było tak głośno ostatnio, Wiox, fakt że to jest świństwo i
      działania uboczne ma jak ruski tank, ale wzięty trzy razy jakoś mnie jeszcze
      nie zabił, a pozwolił doczekać, w ciszy, do efektów leczenia własciwego.
      Inaczej wyłabym od rana do wieczora i od wieczora do rana.
      • ja.demkow Co to jest Wiox...? 05.03.05, 09:32
        (nic nie wiem, bo u mnie na wsi jak zwykle cisza i spokój)
        na razie łyknąłem 3 ibupromy... ale nie bałdzo...sad
        • ja.demkow ...i jak bardzo uboczne..??? 05.03.05, 09:36

• felinecaline Re: ...i jak bardzo uboczne..??? 05.03.05, 10:11
            Bardzo uboczne - sercowo. Odradzam. Wypraszam tez sobie na przyszlosc uzywanie
            w stosunku do lekarzy slowa "konowal".
            • mammaja Re: ...i jak bardzo uboczne..??? 05.03.05, 11:12
              A jak ci dysk wyskoczyl jak to sie mowi - to do dobrego kregaza, a potem lezec
              na desce, niestety sad
              • ewelina10 .... a czasami wygląda na zawał .... 05.03.05, 11:33
                spływa nagle i dotkliwie ... w jednej sekundzie potrafi uruchomić
                na całe tygodnie ... ostatnio ból pojawił się nagle w klatce piersiowej ...
                nie mogłam chodzić, miałam problemy z oddychaniem ... zrobiono mi EKG serca,
                myślałam, że zawał mnie już dopadł - okazało się, że przyczyna tkwi w
                kręgosłupie ... wciąż jeszcze jestem na kapsułkach przeciwzapalnych.
                • mammaja Re: .... a czasami wygląda na zawał .... 05.03.05, 12:15
                  Z lekow polecam majamil (diclofenac natrium) - sprawdzony !
            • kamfora Re: ...i jak bardzo uboczne..??? 05.03.05, 22:36
              felinecaline napisała:

> Wypraszam tez sobie na przyszlosc uzywanie
              > w stosunku do lekarzy slowa "konowal".

Od razu mówię, że ja będę miała z tym trudności, ale w stosunku do Ciebie
              obiecuję nie używać wink
            • fedorczyk4 Re: ...i jak bardzo uboczne..??? 05.03.05, 22:47
              felinecaline napisała:

> Bardzo uboczne - sercowo. Odradzam. Wypraszam tez sobie na przyszlosc
              uzywanie
              > w stosunku do lekarzy slowa "konowal".
              Bardzo przepraszam nie chcialam Cie urazic, ani zreszta nikogo.
              • oqo ja. demkow 05.03.05, 23:50
                to nie jest forum humorum (może czasem ?)... ale rozrywki nigdy dośćć.
    • wywrot53 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 11:31
      Przy podobnych objawach miałam przepukline jądra miażdżystego.
      Częściowo pomógł zabieg. Czesciowo, bo za późno się poddałam i zdązyłam
      uszkodzic nerw rwy kulszowej ( o ile pamiętam tak to się
      nazywało).Przepiwbólowo - tramal.
      • dambledor Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 13:29
        Najlepszy jest lek na to ketonal forte.Kosztuje okolo 10 zl w aptece, no i
        masaże z masciami rozgrzewającymi koniecznie.Masowac kręgosłup i trzymac
        cieplo. Mialem to samo ale mi przeszlo po tych zabiegach. Zycze duzo zdrowia!!
    • wea2 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.05, 13:28
      cóz nie wiadomo jak czytam czy ktos cie uderzył czy moze bola cie korzonki ja
      bym poleciła pójsc do lekarza jesli faktycznie masz taki ból tylko lekarz
      pomoze uwierz
    • skiela1 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 04:07
      POdobno naproxen na te bole pomaga(dawka z przepisu lekarza)
    • emerytus Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 04:37
      Mam w zasadzie 3 zagadnienia.Trzy pytania.
      a- co to jest wiox.
      b- co jest uboczne sercowo i co felinecaline odradza..??
      c-dlaczego wyrazajac sie pogardliwie i lekcewazaco o lekarzu nie moge sobie
      uzyc slowa konowal..??
      pozdrawiam serdecznie
      • fedorczyk4 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 08:01
        emerytus napisał:

> Mam w zasadzie 3 zagadnienia.Trzy pytania.
        > a- co to jest wiox.
        > b- co jest uboczne sercowo i co felinecaline odradza..??
        > c-dlaczego wyrazajac sie pogardliwie i lekcewazaco o lekarzu nie moge sobie
        > uzyc slowa konowal..??
        > pozdrawiam serdecznie
        Witaj, nie jestem calkiem pewna czy Wiox, czy Wioxx, ale jest to lek przeciw
        bolwy i przeciw zapalny, wokolo ktorego bylo duzo halasu. Mial byc, ale nie
        wiem czy jest bo nie sledze specjalnie tematu, wycofany ze sprzedazy ze wzgledu
        na bardzo silne skutki uboczne.Ma fatalny wplyw na serce.Felicaline ocdradza
        stosowanie go, oczywiscie. Co do reszty pytan nie znam odpowiedzi
      • skiela1 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 18:23
        Jest to lek na reumatyzm,artretyzm i inne kostne dolegliwosci zapalne.Jest
        wycofany na calym swiecie(bylo kilka przypadkow smiertelnych,co nie znaczy ze
        musi kazdemu szkodzic no ale...).
        • mammaja Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 18:39
          Oczywiscie, ze chorego nie kladzie sie na golej desce, tylko na
          materacu.Chodzi tylko o to, zeby nie byly to np. nierowne sprezyny. Skrot
          myslowy a desce - wiem, bo mam w domu przypadki z dyskiem.
    • 1759u1 Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 06.03.05, 08:24
      DZiś,niedziela więc trochę gorzej z lekarzem. ja choruję na kręgosłup od 1989
      r. możesz ewentualnie zgłosić się na pogotowie. jeżeli chcesz jokiś do jutra
      przeżyć to zalecam maści wygrzewające typu "VOLTAREN" i pół litra we dwóch
      wódki. zaznaczam,że to chwilowa rada bo jutro po wódce będzie gorszy bó.ale
      jutro musisz iść do lekarza,który to przepisze ci 10 zastrzyków a potem
      masaze ,gimnastyka i prądy dobry byłby basen ..Życzę zdrowia. Stanisław.
      • felinecaline Re: "manifest moj" 06.03.05, 10:21
        Witam Szanowne Towarzystwo Obolalych i odpowiadam Emerytusowi (i kazdemu, kto
        ma jakiekolwiek watpliwosci i sklonny bylby posadzic mnie o megalomanie).
        Otoz dlatego, Emerytusie, ze "konowalowi" (czytaj technikowi weterynaryjnemu do
        osiagniecia sukcesu w karierze zawodowej wystarczy z pewnoscia
        przetransponowanie osobistych doswiadczen z zycia erotycznego na grunt
        profesjonalny, podczas, gdy lekarzowi, by byml godzien leczyc Wasze odmawiajace
        posluszenstwa coraz bardziej "mdle" ciala konieczne jest 8-10 lat wytezonych
        studiow i to BEZ powtarzania roku wink to pierwsze primo. Po drugie primo
        dlatego, ze odpowiedzialnosc konowala redukuje sie do przypadku, kiedy urodzi
        mu sie piecionogie czy dwuglowe zrebie, lekarz odpowiada za zdrowie i zycie
        Was, Waszych polowic, dzieci i wnuczat.
        Po tertio wreszcie dlatego, ze chocby wyzej zalogowana NIKOGO ani na tym forum
        ani NIGDZIE nie nazywa lekcewazaco "starym zgreda", "pismakiem", "komediantem"
        czy "pacykarzem (zainteresowanych prosze pokorbnie o wybaczenie).
        A zeby nikt nie pomyslal, zem "lasa na tytuly" to tez z bledu wyprowadzam:
        popularnie w "zabolandii" nazywa sie nas "toubib" (dla dam "toubibesse"/juz
        baaaardzo popularnie i zartobliwie). A zwrotem "naladowanym" najwyzszym
        szacunkiem tak ze strony pacjentow czy podwladnych jest po prostu
        Monsieur /Madame bez zadnego docteur w ogonie. Nawiasem mowiac na "moim
        oddziale wiekszosc wspolpracownikow niezaleznie od "szczebla" "wabi mnie" po
        prostu "Feline" (tez bez "ogona", ktory mi urosl dla potrzeb logowania.
        Zdrowia wszystkim zycze.
        Acha, jeszcze jedna gratisowa porada dla obolalych: nowoczesna medycyna
        odchodzi szybkim krokiem od ukladania zbolalej ofiary "hexenshussu" na desce i
        wygrzewania jej obolalych ledzwi. Materac powinien byc twardy, ale taki, ktory
        pozwala na zachowanie w pozycji lezacej fizjologicznych krzywizn kregoslupa a
        na bole ostrej fazy bolesci znacznie lepiej dziala zimno (zwykly, "glupi" worek
        z lodem).
        Do wylewania zalow na lEKARZY i wszelkie inne medyczne mroweczki zapraszam na
        forum "zdrowie" i "sluzba (sic) zdrowia).
        Wasza zyczliwa toubibessa
        • ja.demkow Re: "manifest moj" 06.03.05, 18:18
          ...cholera jasna... wstyd mi i się rumienię cały i PRZEPRASZAM...!!!
          bo to ja w końcu sprowokowałem, fakt - pozbawionym wszelkiego szacunku
          określeniem "konował" całe to zamieszanie i słuszne obużenie F.
          HAU! HAU! HAU!
          Mam nadzieję, że powyższe + małe tłumaczenie, iż słowo "konował" wyrwało mi
          się... shame on me! w momencie najwyższego wqrwienia na swoje "mdłe"(?),
          odmawiające posłuszeństwa ciało, wystarczy za przeprosiny i nie spowoduje, że
          Madame Toubibessewink zacznie żałować lat spędzonych nad książkami i w
          prosektorium... (kurcze! chyba mi dobry nastrój wraca...wink

Dzięki wielkie Wszystkim za dobre słowo...
          Mam wrażenie, że jakoś SAMO się wyleczy(?) i uniknę spotkania ze STRZYKAWKĄ

Feline! Rzeczywiście zimny okład lepiej skutkuje (przynajmniej w tym
          miejscu...wink
          Żałować pozostaje, że nie stać mnie na kurację w ojczyźnie szampana, bo chętnie
          poznałbym Panią Doktor
          Pozdrawiam
    • emerytus Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 01:54
      Dobry wieczor panstwu .Dobry wieczor felinecaline.
      Z cala pewnoscia uzywamy innych slownikow jezyka polskiego.
      Polecam ten online sjp.pwn.pl/slowo.php?begin=aberacja
      Dotyczy to oczywiscie slowa KONOWAL. Coz za niewdzieczny narod,coz za
      spoleczenstwo pewnie przypadkowe...ze do slownictwa polskiego wprowadzono
      takie a nie inne okreslenie na czarne owce w zawodzie lekarza.
      W twojej wypowiedzi znalazlem pasjonujacy temat i prosze o rozwiniecie.
      Jak to mianowicie ten biedny technik / nie wiem skad go pani wytrzasnelas /
      przenosi swoje doswiadczenia erotyczne na grunt profesjonalny.?
      Wedlug moich informacji co najmniej 75 procent lekarzy w Polsce potrzebowalo
      na dopelnienie swojej edukacji 6 lat studiow a nie jak pani napisala /
      wypierajac sie megalomani / 8 do 10-ciu. Dziwne ze pani doktor nie wie ile
      trwaja studia medyczne.
      Pragne rowniez poinformowac pania ze cytuje” za zdrowie i zycie
      Was, Waszych polowic, dzieci i wnuczat.” koniec cytatu odpowiada nie tylko
      lekarz. Do grupy wielce zasluzonej i odpowiedzialnej za moje zdrowie i zycie
      zaliczylbym rowniez kierowce autobusu komunikacji miejsckiej,pilota
      samolotu ,maszyniste tak tramwaju jak i pociagu jak rowniez ratownika na
      basenie kapielowym .
      Z powazaniem

• felinecaline Re: RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 09:30
        Otoz odpowiadam: po pierwsze: radze zaczac od przejrzenia slownika jezyka
        polskiego "out line", starszego wydania papioorowego z lat Pana przedemeryckiej
        mlodosci. Otoz slowo "konowal" oznaczalo drzewiej przyuczonego asystenta
        weterynarza, ktorego zadaniem bylo doprowadazanie ogierow rozplodowych do
        erekcji i ejakulacji w celu zebrania cennego, iscie zyciodajnego plynudo
        sztucznej inseminacji kobylek.
        Takim asystentem mogl dosc latwo zostac ktos, kto sam posiadl sztuke
        zrecznego - recznego doprowadzania do tych dwu fizjologicznych zjawisk u siebie
        samego. Odnosnie studiow i bez najmniejszej dozy megalomanii. wada polskiego
        systemu studiow medycznych jest to, ze wypuszcza sie z wydzialow lekarskich
        absolwentow po 6 coprawda latach studiow, ale ktorzy potem obowiazani sa jako
        czesto ostatnie popychadla odbyc dwuletni staz podyplomowy, w czasie ktorego az
        nazbyt czesto sa ostatnimi popychadlami na oddziale, potem musza jeszcze (od
        zeszlego rokupoczawszy) zdawac jeszcze jakis dodatkowy egzamin majacy uprawniac
        do wykonywania zawodu, potem czekaja ich jeszcze lata nauki w
        systemie "studiow dla pracujacych" dla zdobycia specjalizacji (jesli uda im sie
        znalezc placowke, ktora im to wielce-wielkodusznie umozliwi), potem ewentualnie
        doktorat i latwo z tego robi sie nie 6 nie 8 czy 10 ale nawet 12 i wiecej lat,
        zanim pan, Szanowny wielce Emerytusie zechcesz tak wyksztalconemu lekarzowi
        powierzyc swoje ( i wczesniej wymienionych)szlachetne zdrowie. "U mnie" system
        jest nieco odmienny: studia medyczne sa podzielone na szereg cykli, ktorych
        ostatnimi 7, 8 i nastepnymi latami sa tzw "internaty" czyli lata specjalizacji -
        roznej dlugosci trwania zaleznie od specjalnoosci. Stad owe "moje" 8-10 lat. Z
        uczelni natomiast wychodzi sie nie w stopniu lekarza, ale doktora medycyny w
        swojej specjalnosci. Zycze polskim studentom medycyny jak najrychlejszej
        reformy systemu. Alisci wiara moja, ze to rychle nastapi jest nader znikoma.
        Owszem, za zdrowie Pana i Pana familii odpowiada nie tylko lekarz "podstawowej
        opieki" a i wspomniany przez Pana kierowca autobusu, ratownik na basenie a nawe
        i zamiatacz ulic. Tylko, ze ich "blad w sztuce" zazwyczaj najczesciej jest
        naprawiany przez lekarza. Grubsze ich bledy bierze juz na siebie tylko grabarz
        i "swieta ziemia", ale ich odpowiedzialnosc jest znikoma.Czyz nie jest
        powiedziane w pismie "prochem jestes i w proch sie obrocisz"? A lekarz
        tylko "nieco przeszkadza", aby sie to nie stalo nazbyt wczesnie
        Zdrowia i rozsadku zycze
        ( toubibessa zyczliwa)
        • kamfora . 07.03.05, 18:49
          Z początku wydawały mi się zabawne te Twoje protesty co do konowała.
          Ale...czy to nie o odczucia związane ze słowami zaczęło się to, co się
          stało? Jedni czuli się urażeni pewnymi słowami/zwrotami, których inni
          z upodobaniem używali tłumacząc, że nie ma powodu czuć się urażonym.

Tak sobie pomyślałam, że może można by uniknąć wielu przykrych spraw,
          gdyby, tak jak zrobiła to Feline, po prostu poprosić o unikanie pewnych
          sformułowań sprawiających przykrość. Przykrości czy przyjemności są
          przecież sprawą subiektywną i najważniejsza jest opinia tego,
          kogo dotyczy (jeśli lubi się tego kogoś, oczywiście smile
          • marialudwika Re: .Nie jestem trollem!! 08.03.05, 14:04
            Ale mam to samo ,co autor watku.Zaraz sie zapoznam z radami,czy to jakas
            epidemia,czy co???
            A ,jesli chodzi o konowalow ,to takich mamy tu w Wiatrakolandii!!
            ml
            • felinecaline Re: .Nie jestem trollem!! 08.03.05, 16:02
              Co prawda Sky zdazyl mnie "zbesztac" za to, ze "dalam sie sprowokowac" i
              odpowiedzialam Trollowi, jednak juz takie ze mnie nieodwracalnie przedziwne
              skrzyzowanie ryzej (a wiec conajmniej przekornej) kocicy i dobrze
              wytresowanego "psa Pawlowa, ze kiedy widze/slysze bolesciwe wolanie o pomoc w
              dziedzinie zdrowotnej to bez wahania najpierw odpowiadam, w miare rzeczowo a
              dopiero pozniej (o ile w ogole) zastanawiam sie, czy to wolanie pochodzilo od
              rzeczywiscie bolejacego ortodoksyjnego +40wicza czy od trolla, tak, jak w
              realnym gabinecie najpierw robie wszystko, by ulzyc a potem (o ule w ogol )
              zastanawiam sie, czy "delikwent" cierpial naprawde czy tez byl symulantem lub
              hipochondrykiem .
              Wszystkim ofiarom hexenszusu serdecznie wespolczuwam i przypominam o wygodnym
              poslaniu, dobrodziejstwach delikatnego masazu z uzyciem np Ketum, ze nie
              wspomne o doustnych srodkach przeciwbolowych, w ktorych jak widze macie swietne
              rozeznanie. I przede wszystkim - PRECZ Z PRZEgrzewaniem! Wybaczcie, ze ciutke
              pokrzykuje, ale ten wrecz zabobonny "kult ciepla" wciaz jeszcze jak widze w
              narodzie pokutuje (a narod "pokutuje" wskutek niego).
              A jak juz "hexa" ustapi to pomyslcie o rozwaznej gimnastyce wzmacniajacej
              miesnie grzbietu i o nauczeniu sie wykonywania roznych czynnosci codziennych w
              sposob ochraniajacy tenze grzbiet przed ciaglymi, systematycznymi
              powtarzajacymi sie mikrourazami. W naszych Centrach rehabilitacji istnieja
              tzw "szkoly plecow" (écoles du dos), gdzie ergo i kinezyterapeuci ucza
              delikwentow jak podnosic ciezkie przedmioty z podlogi, zdejmowac je z polki,
              obslugiwac odkurzacz itepeitede oszczedzajac sobie nieodpowiednich ruchow
              mogacych prowadzic do nastepnego "ataku hexy". poszukajcie, moze cos podobnego
              istnieje rowniez w waszym otoczeniu.

• dab12 Re: feline 08.03.05, 16:28
                felinecaline napisała:

I przede wszystkim - PRECZ Z PRZEgrzewaniem! Wybaczcie, ze ciutke
                > pokrzykuje, ale ten wrecz zabobonny "kult ciepla" wciaz jeszcze jak widze w
                > narodzie pokutuje (a narod "pokutuje" wskutek niego).

a co ty na to?
                u nas od kilku miesiecy wielka popularnoscia ciesza sie lozka Ceragem Master
                CGM-M3500 gdzie przez 40 minut kregoslup jest masowany przesuwajacymi sie
                kamieniami nefrytowymi ( kamienie te podgrzewane sa do 60 stopni). Obsluga
                reklamuje to jako zabieg nieszkodliwy, wrecz wskazany dla wszystkich majacych
                problemy z kregoslupem. Poniewaz to wszystko w ramach reklamy za darmo- to
                ustawiaja sie tasiemcowe kolejki

a przy okazji - wyniki sa w normie oprócz wapnia- jest 5.3 a norma chyba od
                4.3do 5.1

• felinecaline Re: feline 08.03.05, 18:15
                  Troche mnie niepokoi temperatura tych kamieni zwlaszcza w polaczeniu z
                  twierdzeniem o "nieszkodliwosci" takiego zabiegu. 60° to "nie w kij dmuchal,
                  woda o takiej temperaturze mozna sie juz oparzyc ( w tutejszych placowkach
                  leczniczych temperatura wody w kranach utrzymywana jest specjalnie sporo
                  ponizej owych 60°, wlasnie, by uniknac przypadkowych poparzen.
                  Sama, choc zdecydowanie wole aplikacje na osobista skore ciepelka zawahalabym
                  sie czy polozyc sie na tych goracych chocby i nefrytach.
                  Ale czy rzeczywiscie maja one taka temperature? przypuszczam, ze jednak nie.
                  Poza tym nie aplikuje sie ich przeciez BEZPOSREDNIO na gola skore? Na
                  szczescie wink)) Co zatem dziala? Pewnie najbardziej fakt, ze to krzykliwie
                  reklamowana (za darmo) nowosc, ze nefryty (? czemu nie "dyjamenty", moze bym
                  sie przekonala mimo tych 60°?), sugestia (psychoza tlumu?). Na moim bardzo
                  ulubionym forum zdrowie (tez GW) mamy z arcymilym "konfratrem" takie hobby:
                  kolekcjonujemy pseudoterapeutyczne "dziwolagi" a jest ich zadziwiajace bogactwo
                  od "Oberonu" porzez hydrokolonoterapie po vilcacore (na y i z jakos mi nic nie
                  przychodzi na mysl). Dorzuce tam (medyczny thesaurus a.d.2005 te nefryty a
                  cierpiacym z powodu hexy czy innego ostrego bolu polecam - tak, tak ML worek z
                  lodem - rowniez dosyc czesto stosowany w moim CHUjku.
                  A o jakich normach mowisz? Ca w czym? w jakich jednostkach? Norma uznawana "
                  u mnie" to kalcemia (Ca we krwi)2,2 -2,6 mmol/l ; w moczu zalezy od podazy w
                  diecie.
                  Szanujace sie laboratorium powinno podawac oprocz wyniku uzyskanego z probki
                  SWOJA norme, bowiem rozne wartosci beda sie roznily w zaleznosci od stosowanej
                  w tym czy innym laborze metody i stosowanych jednostek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka