czeget 08.11.09, 12:09 Продаем свой дом в г.Алдан (Южная Якутия, Россия, 3 уровня, ок.300м2, все удобства, подробности на e-mail: maslovka@gmail.com Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czeget Re: для ист 08.11.09, 12:59 niestety nazwa tego watku w j.ros urwala sie, a mialo byc "для истинных ценителей России" Odpowiedz Link
myga Re: для ист 08.11.09, 16:49 Uwazasz, ze tylko ten, kto kupi twoj dom jest "istinnym cenitelem Rossii"? Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 08.11.09, 17:21 uwazam, ze nie tylko, bo nie kazdemu wystarczy kasy na kupno tego domu... ale uwazam, ze tylko w takim zaglebie Rosji (Aldan zawsze byl centrum wydobywania ros.zlota) mozna poznac prawdziwa ros.mentalnosc, bo jest inna od mieszkancow centr.Rosji, pisze to bez urazy, bo sam pochodze z Moskwy Odpowiedz Link
qubraq Re: для ист 09.11.09, 13:15 czeget napisał: > ... pisze to bez urazy, bo sam pochodze z Moskwy Ach żesz-Ty, Moskwiczanin jesteś... to dla Ciebie piosenka ode mnie: www.youtube.com/watch?v=6acGzTCNutQ Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 09.11.09, 15:21 dzieki, ale z tamtych czasow studenckich bardziej wole A.Suchanowa: www.youtube.com/watch?v=_Qi9vy9izeA przy okazji posluchaj jeszcze jego piosenki na tym linku po prawej stronie, tak samo jak S.Nikitin skonczyl MGU M.Lomonosowa, ale spiewa jak dla mnie o poziom lepiej Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 09.11.09, 15:28 www.youtube.com/watch?v=wCah60m7YuM&NR=1 oraz tam po prawej na dole... Odpowiedz Link
qubraq Re: для ист 09.11.09, 16:18 czeget napisała: > www.youtube.com/watch?v=wCah60m7YuM&NR=1 oraz tam po prawej na dole... Piekne! Czyje to obrazy? Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 09.11.09, 16:43 no tam kolumna po prawej, trudno nie znalesc... takze jak najbardziej polecam O.Mitiajewa, ale to juz dosyc znana postac wsrod ros.bardow w odroznieniu od A.Suchanowa: www.youtube.com/watch?v=F12l4OXWbmo&feature=related jak Ci to spodoba to znowu poszukaj inne po prawej Odpowiedz Link
qubraq Re: для ист 09.11.09, 21:47 czeget napisała: > no tam kolumna po prawej, trudno nie znalesc... Nie nie, mnie chodziło o to te obrazy pokazywane w okienku podczas utworu "Чувствительная беседа"... a za Mitiajew także dziekuję; ani jego ani Suchanowa wczesniej nie znałem podobnie jak Aleksandra Gorodnickiego, na ktorego mnie naprowadziła dawno temu Hajota i sława Jej za eto > jak Ci to spodoba to znowu poszukaj inne po prawej tak tak, zawsze tak robię ze szukam innych na zakładce... Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 09.11.09, 22:35 ok, nie ma sprawy, piosenki A.Gorodnickiego dla mnie sa prymitywne, brak dobrej muzyki, przepraszam... przy okazji posluchaj takze Trofima, chociaz to juz prawie popsa: www.youtube.com/watch?v=PkRYRczaaek&feature=related www.youtube.com/watch?v=ZwKybqgkMhg&feature=related www.youtube.com/watch?v=PoTkIv_iSyk Odpowiedz Link
qubraq Re: для ист 09.11.09, 23:44 czeget napisał: > ok, nie ma sprawy, piosenki A.Gorodnickiego dla mnie sa prymitywne > brak dobrej muzyki, przepraszam... Trudno, widocznie lepiej ode mnie odbierasz taką muzykę... mnie sie po prostu podobają jego piosenki i juz...nie zastanawiam sie nad tym dlaczego jedne tak a dlaczego inne nie ... > przy okazji posluchaj takze Trofima, chociaz to juz prawie popsa: Posluchałem, nie mam zdania, a co to jest "popsa"? Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 10.11.09, 10:19 nie ma problemu, kazdy slucha co lubi.. "popsa" to w j.ros popularna muzyka, ale to cos innego niz "disco polo" w j.pol Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Klasyka KSP 10.11.09, 14:15 JA rozumiem, każdy słucha tego, co mu się podoba, ale w KSP NIGDY nie stawiano na muzykę - zresztą, jest wielu autorów piszących albo swoje melodie do cudzych wierszy, albo wiersze, które ktoś inny łączył z muzyką. I Okudżawa pisał "prymitywną muzykę", nie mówiąc już o Wysockim, i Galicz. Wizbor też. Prawdę mówiąc, "izyski" w wykonawstwie zaczęły się pojawiać wtedy, gdy "Grenadę" zaśpiewało trio "Meridian": oni pierwsi wyszli z "czystego" KSP i stali się estradowcami. Dalej w klubie zaczęli grać na 2, 3 gitary rozwijając kunszt. Ale to nie zmienia istoty rzeczy: Aleksandr Gorodnicki jest KLASYKIEM gatunku. A Trofim to inny gatunek po prostu. Odpowiedz Link
czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 14:48 Zgadzam sie. W latach 1981-83 niby nalezalem do "kusta" KSP "Sokol", bylem na 2-3dn "zletach" w Firsanowkie pod Moskwa (Okt.zel.dor.), bylo dosyc pijane i wesolo, mam b.dobre wspomnienia Wysockiego moge posluchac, ale tylko kilka utworow oraz "под настроение". Okudzawe oraz Galicza nie lubie, bo nie podoba mi sie "чтение стихов под музыку". Jezeli chodzi o tresc/muzyke to wole Suchanowa, Mitjaewa, Rozenbauma, Kruga, Uspenskuju, Trofima... chociaz 4 ostatnie sa z innego gatunku. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Klasyka KSP 10.11.09, 15:41 Akurat mój kumpel Sasza Rozenbaum to gatunek KSP, lecz najpierw Z NIM ZROBIONO to samo, co z późnym Wysockim: na potrzebę nagrań płyt wymuszono obecnośc orkiestry, później to samo stawało się na koncertach, a z tej ścieżki już nie ma odwrotu. Rozmawiałam z nim na jego jubileuszu 7 lat temu w Piterze - owszem, przyznał, że coś stracił, ale też i zyskał (szersza publiczność, wiadomo, a i inne zarobkowanie). W ogóle szkoda mi, że ruch się skomercjalizował, ale nie da się tkwić w jednym punkcie - wszystko się zmienia. Luby Uspieńskiej nie trawię: kabak to zawsze kabak. Krug - cóż, podszywanie się pod inne towarzystwo mu na zdrowie nie wyszło, a i cienia żartu, jak u Rozenbauma w "Odessie", u niego nie było. A w ogóle to jednak klasyczny okres (ten z "czytaniem wierszy") miał duży urok. I był prawdziwy. Odpowiedz Link
czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 16:17 Rozenbaum jest w Rosji b.szanowany, to prawda. Kiedys on dobrze powiedzial, ze "пока будут дырки (w kiblach), загаженные... великим государством Россию я не признаю — пусть мне хоть голову рубят на плахе": www.bulvar.com.ua/arch/2009/42/4ade229ea239d/view_print/ Odpowiedz Link
qubraq Re: Klasyka KSP 10.11.09, 16:25 Ja zupełnie nie w kursie ale uczę się bardzo wiele od Was za co serdeczne dzieki!!! ale co to jest KSP? Odpowiedz Link
czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 17:10 lurkmore.ru/%D0%9A%D0%A1%D0%9F ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A1%D0%9F www.kspus.org/ Odpowiedz Link
qubraq Re: Klasyka KSP 10.11.09, 22:23 czeget napisał: > lurkmore.ru/%D0%9A%D0%A1%D0%9F > ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A1%D0%9F > www.kspus.org/ dzieki, sprobuje to zrozumiec... Odpowiedz Link
czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 22:34 zrozumiec b.proste - to bylo raczej wspolne spiewanie dobrych piosenek poza miastem lub nie, przy ognisku lub nie, ale koniecznie z gitara, wodka/kanapki itd. i b.cieplymi dziewczynami.. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Klasyka KSP 11.11.09, 07:21 Oraz to samo w przypadku dziewczyn-poetek (służę całą listą) w obecności zwykle zachwyconych chłopaków Odpowiedz Link
qubraq Re: Klasyka KSP 11.11.09, 12:15 czeget napisała: > zrozumiec b.proste - mialem na mysli rosyjski tekst a nie ideologię; kilka razy w Sojuzie gdy byłem w komandirowce, byłem na czymś takim nad Kazanką, Dnieprem i Swisłoczą a raz nawet nad Jugorskim Praliwom... Ostatni raz spiewalismy piosenki na Srebrnym Borze gdzie mnie zabral do siebie moj kumpel jeszcze z Paryża, dyrektor StankoZagranPostawki Igor M. Odpowiedz Link
czeget Re: для ист 09.11.09, 16:48 www.youtube.com/watch?v=nIqhHDS_Oqw&feature=related www.youtube.com/watch?v=0ao7vhyzuv8&feature=related www.youtube.com/watch?v=1W2Cyn3yaCM&feature=related Odpowiedz Link