Dodaj do ulubionych

для истинны

08.11.09, 12:09
Продаем свой дом в г.Алдан (Южная Якутия, Россияwink, 3 уровня, ок.300м2, все
удобства, подробности на e-mail: maslovka@gmail.com
Obserwuj wątek
    • czeget Re: для ист&# 08.11.09, 12:59
      niestety nazwa tego watku w j.ros urwala sie, a mialo byc "для истинных
      ценителей России"
      • myga Re: для ист&# 08.11.09, 16:49
        Uwazasz, ze tylko ten, kto kupi twoj dom jest "istinnym cenitelem Rossii"? big_grin big_grin big_grin
        • czeget Re: для ист&# 08.11.09, 17:21
          uwazam, ze nie tylko, bo nie kazdemu wystarczy kasy na kupno tego domu... wink ale
          uwazam, ze tylko w takim zaglebie Rosji (Aldan zawsze byl centrum wydobywania
          ros.zlota) mozna poznac prawdziwa ros.mentalnosc, bo jest inna od mieszkancow
          centr.Rosji, pisze to bez urazy, bo sam pochodze z Moskwy
          • qubraq Re: для ист&# 09.11.09, 13:15
            czeget napisał:

> ... pisze to bez urazy, bo sam pochodze z Moskwy

Ach żesz-Ty, Moskwiczanin jesteś... smile to dla Ciebie piosenka ode
            mnie:
            www.youtube.com/watch?v=6acGzTCNutQ
            • czeget Re: для ист&# 09.11.09, 15:21
              dzieki, ale z tamtych czasow studenckich bardziej wole A.Suchanowa:
              www.youtube.com/watch?v=_Qi9vy9izeA
              przy okazji posluchaj jeszcze jego piosenki na tym linku po prawej stronie, tak
              samo jak S.Nikitin skonczyl MGU M.Lomonosowa, ale spiewa jak dla mnie o poziom
              lepiej smile
              • sedona Re: для ист&# 10.11.09, 14:24
                Bardzo dobry tekst.
            • czeget Re: для ист&# 09.11.09, 15:28
              www.youtube.com/watch?v=wCah60m7YuM&NR=1 oraz tam po prawej na dole...
              • qubraq Re: для ист&# 09.11.09, 16:18
                czeget napisała:

> www.youtube.com/watch?v=wCah60m7YuM&NR=1 oraz
                tam po prawej na dole...

Piekne! Czyje to obrazy?
                • czeget Re: для ист&# 09.11.09, 16:43
                  no tam kolumna po prawej, trudno nie znalesc... smile takze jak najbardziej polecam
                  O.Mitiajewa, ale to juz dosyc znana postac wsrod ros.bardow w odroznieniu od
                  A.Suchanowa:
                  www.youtube.com/watch?v=F12l4OXWbmo&feature=related
                  jak Ci to spodoba to znowu poszukaj inne po prawej wink
                  • qubraq Re: для ист&# 09.11.09, 21:47
                    czeget napisała:

> no tam kolumna po prawej, trudno nie znalesc... smile

Nie nie, mnie chodziło o to te obrazy pokazywane w okienku podczas
                    utworu "Чувствительная беседа"... a za Mitiajew także dziekuję;
                    ani jego ani Suchanowa wczesniej nie znałem podobnie jak Aleksandra
                    Gorodnickiego, na ktorego mnie naprowadziła dawno temu Hajota i sława
                    Jej za eto smile

> jak Ci to spodoba to znowu poszukaj inne po prawej wink

tak tak, zawsze tak robię ze szukam innych na zakładce...
                    • czeget Re: для ист&# 09.11.09, 22:35
                      ok, nie ma sprawy, piosenki A.Gorodnickiego dla mnie sa prymitywne, brak dobrej
                      muzyki, przepraszam...
                      przy okazji posluchaj takze Trofima, chociaz to juz prawie popsa:
                      www.youtube.com/watch?v=PkRYRczaaek&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=ZwKybqgkMhg&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=PoTkIv_iSyk
                      • qubraq Re: для ист&# 09.11.09, 23:44
                        czeget napisał:

> ok, nie ma sprawy, piosenki A.Gorodnickiego dla mnie sa prymitywne
                        > brak dobrej muzyki, przepraszam...

Trudno, widocznie lepiej ode mnie odbierasz taką muzykę... mnie sie
                        po prostu podobają jego piosenki i juz...nie zastanawiam sie nad tym
                        dlaczego jedne tak a dlaczego inne nie ...

> przy okazji posluchaj takze Trofima, chociaz to juz prawie popsa:

Posluchałem, nie mam zdania, a co to jest "popsa"?
                        • czeget Re: для ист&# 10.11.09, 10:19
                          nie ma problemu, kazdy slucha co lubi.. "popsa" to w j.ros popularna muzyka, ale
                          to cos innego niz "disco polo" w j.pol smile
                      • natalia_sankowska1 Klasyka KSP 10.11.09, 14:15
                        JA rozumiem, każdy słucha tego, co mu się podoba, ale w KSP NIGDY
                        nie stawiano na muzykę - zresztą, jest wielu autorów piszących albo
                        swoje melodie do cudzych wierszy, albo wiersze, które ktoś inny
                        łączył z muzyką. I Okudżawa pisał "prymitywną muzykę", nie mówiąc
                        już o Wysockim, i Galicz. Wizbor też. Prawdę mówiąc, "izyski" w
                        wykonawstwie zaczęły się pojawiać wtedy, gdy "Grenadę" zaśpiewało
                        trio "Meridian": oni pierwsi wyszli z "czystego" KSP i stali się
                        estradowcami. Dalej w klubie zaczęli grać na 2, 3 gitary rozwijając
                        kunszt. Ale to nie zmienia istoty rzeczy: Aleksandr Gorodnicki jest
                        KLASYKIEM gatunku.
                        A Trofim to inny gatunek po prostu.
                        • czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 14:48
                          Zgadzam sie. W latach 1981-83 niby nalezalem do "kusta" KSP "Sokol", bylem na
                          2-3dn "zletach" w Firsanowkie pod Moskwa (Okt.zel.dor.), bylo dosyc pijane i
                          wesolo, mam b.dobre wspomnienia smile Wysockiego moge posluchac, ale tylko kilka
                          utworow oraz "под настроение". Okudzawe oraz Galicza nie lubie, bo nie podoba mi
                          sie "чтение стихов под музыку". Jezeli chodzi o tresc/muzyke to wole Suchanowa,
                          Mitjaewa, Rozenbauma, Kruga, Uspenskuju, Trofima... chociaz 4 ostatnie sa z
                          innego gatunku.
                          • natalia_sankowska1 Re: Klasyka KSP 10.11.09, 15:41
                            Akurat mój kumpel Sasza Rozenbaum to gatunek KSP, lecz najpierw Z
                            NIM ZROBIONO to samo, co z późnym Wysockim: na potrzebę nagrań płyt
                            wymuszono obecnośc orkiestry, później to samo stawało się na
                            koncertach, a z tej ścieżki już nie ma odwrotu. Rozmawiałam z nim na
                            jego jubileuszu 7 lat temu w Piterze - owszem, przyznał, że coś
                            stracił, ale też i zyskał (szersza publiczność, wiadomo, a i inne
                            zarobkowanie).
                            W ogóle szkoda mi, że ruch się skomercjalizował, ale nie da się
                            tkwić w jednym punkcie - wszystko się zmienia.
                            Luby Uspieńskiej nie trawię: kabak to zawsze kabak. Krug - cóż,
                            podszywanie się pod inne towarzystwo mu na zdrowie nie wyszło, a i
                            cienia żartu, jak u Rozenbauma w "Odessie", u niego nie było.
                            A w ogóle to jednak klasyczny okres (ten z "czytaniem wierszy") miał
                            duży urok. I był prawdziwy.
                            • czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 16:17
                              Rozenbaum jest w Rosji b.szanowany, to prawda. Kiedys on dobrze powiedzial, ze
                              "пока будут дырки (w kiblach), загаженные... великим государством Россию я не
                              признаю — пусть мне хоть голову рубят на плахе":
                              www.bulvar.com.ua/arch/2009/42/4ade229ea239d/view_print/
                              • qubraq Re: Klasyka KSP 10.11.09, 16:25
                                Ja zupełnie nie w kursie ale uczę się bardzo wiele od Was za co
                                serdeczne dzieki!!! ale co to jest KSP?
                                • czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 17:10
                                  lurkmore.ru/%D0%9A%D0%A1%D0%9F
                                  ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A1%D0%9F
                                  www.kspus.org/
                                  • qubraq Re: Klasyka KSP 10.11.09, 22:23
                                    czeget napisał:

> lurkmore.ru/%D0%9A%D0%A1%D0%9F
                                    > ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A1%D0%9F
                                    > www.kspus.org/

dzieki, sprobuje to zrozumiec...
                                    • czeget Re: Klasyka KSP 10.11.09, 22:34
                                      zrozumiec b.proste - to bylo raczej wspolne spiewanie dobrych piosenek poza
                                      miastem lub nie, przy ognisku lub nie, ale koniecznie z gitara, wodka/kanapki
                                      itd. i b.cieplymi dziewczynami.. wink
                                      • natalia_sankowska1 Re: Klasyka KSP 11.11.09, 07:21
                                        Oraz to samo w przypadku dziewczyn-poetek (służę całą listą) w
                                        obecności zwykle zachwyconych chłopaków wink
                                      • qubraq Re: Klasyka KSP 11.11.09, 12:15
                                        czeget napisała:

> zrozumiec b.proste -

mialem na mysli rosyjski tekst a nie ideologię; kilka razy w Sojuzie
                                        gdy byłem w komandirowce, byłem na czymś takim nad Kazanką, Dnieprem
                                        i Swisłoczą a raz nawet nad Jugorskim Praliwom... Ostatni raz
                                        spiewalismy piosenki na Srebrnym Borze gdzie mnie zabral do siebie
                                        moj kumpel jeszcze z Paryża, dyrektor StankoZagranPostawki Igor M.
                • czeget Re: для ист&# 09.11.09, 16:48
                  www.youtube.com/watch?v=nIqhHDS_Oqw&feature=related
                  www.youtube.com/watch?v=0ao7vhyzuv8&feature=related
                  www.youtube.com/watch?v=1W2Cyn3yaCM&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka