mala-muu 02.10.06, 21:37 Tyle mamy wpisów 2 października 2006 roku o godz. 21.38!! Hura! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala-muu Re: dziesięć tysięcy!!! 02.10.06, 21:40 Dziękuję wszystkim, którzy kiedykolwiek weszli na stronę Forum, wszystkim pisaczom i czytaczom. I oczywiście wszystkim stałym Forumowiczom. Jesteście wspaniali Odpowiedz Link
metelica Re: dziesięć tysięcy!!! 02.10.06, 22:10 Wlasnie chcialam zrobic ten 10 000 wpis,ale wrodzona skromność nie pozowliła mi tego zrobic ) Bo mnie i tak tutaj jest stanowczo zaduzo Ciekawe,ile jest moich postow na tym Forum A Tobie,Mala-Muu,musze podziekowac,za to,ze dzięki temu Forum ja się dowiedzialam,ze w Polsce jest zainteresowanie kulturą mego kraju. Znalezienie tego Forum bylo dla mnie milym zaskoczeniem. Dziękuję ! Odpowiedz Link
qubraq Re: dziesięć tysięcy!!! 02.10.06, 23:40 metelica napisała: > ...) Bo mnie i tak tutaj jest stanowczo zaduzo z całą pewnością za mało, tak wiele dla nas wszystkich robisz tak bardzo jestes uczynna i pomocna, ze powinnismy Ci pomnik wdzięczności postawić... ) > Ciekawe,ile jest moich postow na tym Forum 247 łącznie z dzisiejszym.... ))))) Odpowiedz Link
qubraq Re: dziesięć tysięcy!!! 02.10.06, 23:34 To Tobie Muu dziekuje za te trzy lata - to spotkaniu z Toba na antenie 18 listopada 3 lata temu zawdzięczam uaktywnienie spiacej juz od wielu lat mojej wlasnej "rusofilii", Tobie zawdzieczam poznanie tylu wspanialych ludzi... Odpowiedz Link
emziuk Re: dziesięć tysięcy!!! 03.10.06, 08:52 Gratuluję. Jestem tylko biernym czytelnikiem tego forum, ale za to prawie od samego początku. Mala-muu jesteś naprawdę Wielką-muu. Trwaj i nie poddawaj się. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: dziesięć tysięcy!!! 03.10.06, 11:30 dalas taki kuszący tytuł , ze chyba wszyscy czytają tego newsa! ) Super, super - pamietam jak swiętowalismy na ktorys tam nowy rok, tak zeby zrobic 2000 ileś tam wpisów ))) Odpowiedz Link
sedona Re: dziesięć tysięcy!!! 04.10.06, 07:55 Czesto,bardzo czesto zatrzymuje sie na tym forum, wprawdzie jestem tu raczej bierna czytelniczka, ale za to bardzo wiele korzystam - mam juz cala biblioteke linkow z tego forum. To skarbnica wiedzy dla kazdego rusofila, serdecznie pozdrawiam mala-muu, a tak naprawde - jestes WIELKA! pazdrawljaju (jakos u mnie nie dziala link z cyrylica, wciaz wychodza mi znaki zapytania zamiast bukw) sedona Odpowiedz Link
fanta-girl kodowanie 05.10.06, 15:12 musisz zmienic "kodowanie". U gory: widok, kodowanie i kliknąć na cyrylicę Odpowiedz Link
sedona Re: kodowanie 05.10.06, 22:31 Zobaczymy teraz: Ďîçäđŕâë˙ţ Č ńďŕńčáŕ Ôŕíňŕ Ăčđë ńĺäîíŕ Odpowiedz Link
qubraq Re: kodowanie 05.10.06, 23:33 Kliknąłem i jest: Поздравляю И спасиба Фанта Гирл седона w czym problem ? Odpowiedz Link
metelica Re: kodowanie 05.10.06, 23:51 A u mnie wiadomosc Sedodny nie da sie odczytac. Jakies znaczki,ktore są,kiedy trzeba zmienic kodowanie. A przeciez u mnie nigdy problemu z cyrilicą nie ma. Odpowiedz Link
qubraq Re: kodowanie 06.10.06, 09:39 metelica napisała: > A u mnie wiadomosc Sedodny nie da sie odczytac. Jakies znaczki,ktore są,kiedy > trzeba zmienic kodowanie. A przeciez u mnie nigdy problemu z cyrilicą nie ma. Uwaga: sposobow dekodowania cyrylicy jest chyba z 8 ja klikam prawą myszką i z kodowania od razu na Cyrylice Windows - nie probowalem ini ISO ani DOS ani KOI8-U czy -R ani Unikodu UTF-8 zaraz zobacze jak reaguje na inne systemy... Odpowiedz Link
qubraq Re: kodowanie 06.10.06, 09:48 qubraq napisał: >Uwaga: sposobow dekodowania cyrylicy jest chyba z 8 ja klikam prawą myszką i z > kodowania od razu na Cyrylice Windows - nie probowalem ini ISO ani DOS ani > KOI8-U czy -R ani Unikodu UTF-8 zaraz zobacze jak reaguje na inne systemy... Sprawdziłem: tekst próbny Sedony czyta prawidłowo tylko "Cyrylica Windows" inne nie czytają. Odpowiedz Link
metelica Re: kodowanie 06.10.06, 09:48 Na tym Forum przeciez cyrilica odczytuje sie normalnie. Ja jeszcze ani razu nie zmieniala tutaj kodowania. Poprostu u Sedony nie ma Windows'a i chyba w tym tkwi problem. Odpowiedz Link
qubraq Re: kodowanie 06.10.06, 09:52 metelica napisała: > Na tym Forum przeciez cyrilica odczytuje sie normalnie. Ja jeszcze ani razu > nie zmieniala tutaj kodowania. Poprostu u Sedony nie ma Windows'a i chyba w > tym tkwi problem. Tak, oczywiscie! - nie wiem dlaczego pomyslalem ze wszyscy musza miec Windowsa; Sedona pewnie ma cos innego moze Linuxa; podobny problem miala kiedys Nitka ale ona teraz jest daleko zaawansowana w komputerrowych umiejętnościach... Odpowiedz Link
metelica Re: kodowanie 05.10.06, 23:55 Przepraszam za literowkę. Oczywiscie,powinno byc: Sedony. Odpowiedz Link
sedona Re: kodowanie 06.10.06, 03:11 No to i ja mam problem, bo jak tylko to napisalam i odczytalam na forum, to bylo czytelne, a teraz tez mam tylko znaczki powyzej. O co tu chodzi? Zrobilam tak jak napisala Fanta-Girl >widok>kodowanie. Jedno, co mnie zastanowilo, gdy w kodowaniu nastawilam "cyrylica dla Mac'a", to w tlumaczeniu wyszly mi dziwne, znaczki, dopiero gdy przestawilam na "cyrylica dla windows" - wyszlo w porzadku, a nie mam windows. Moze ktos ma jakis pomysl? Dziekuje z gory PS i jeszcze jedno, otwiera mi sie piosenka "Jest tylko mig", ale nie chce mi sie wgrac do komp., jak tylko wgrywam za pomoca: save as.., to wgrywam mi sie tylko tytul i nic wiecej. Acha, prawy przycisk tez nie dziala;-( sedona Odpowiedz Link
metelica Re: kodowanie 06.10.06, 08:30 Jezeli Ty nie masz Windows'a,no to ja,niestety,pomoc nie mogę W Windows'e z cyrilicą problemow nie ma. Tylko na niektorych rosyjskich stronkach trzeba zmienic kodowanie,naprzyklad, na KOI8-R. A żeby pisac i odczytywać na Forach czy wogole czytać wiekszosc stronek cyrilicznych, no to w Windows'e to chyba automatycznie sie ustanawia. A może lepiej Tobie znależć jakis Forum dla znawcow komputerowych i tam o tym problemie zapytać? forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2456171.html Odpowiedz Link
etrade Re: kodowanie 12.10.06, 23:36 Rodzajów cyrylicy jest 24, jak wiem. W Rosji używana jest strona kodowa KOI-8R lub (!!!) Cyrylica Windows. Zalezy , jak zauważyłem od regionu kraju. Ale na MacIntoshu to nie wiemm jak to ustawić. Odpowiedz Link